• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS:
    JAZZZ:

    Přijde mi, že to, co říkáte oba, není nijak v rozporu.

    Souhlasím s Jazzzovým názorem na náboženství a práva žen (ostatně, Ymladris taky předtím psala docela pěkný příspěvek se zmínkou, že prosperita a perspektiva společnosti souvisí s právy žen).

    Zároveň je jasné, že autoritativní náboženství mohou pořád ještě oslovit chudé lidi žijící v těžkých podmínkách, to má logiku. Prokoukne je spíš člověk, kterej má základní potřeby naplněny, a jistej přehled a vzdělání.
    žádnej rozpor prostě
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Pokud vím, v Číně neprotestuje proti režimu "malinko" lidí. To je image, které čínskej režim projektuje navenek. Nedávno jsem četla, že počet masových protestů proti různým aspektům režimu, různým nepřijatelným podmínkám, znečišťování, atd, se zvyšuje každým rokem dost extrémně, jsou jich tisíce a tisíce a v poslední době Čína raději tyto údaje přestala zveřejňovat. Ale čím dál víc toho prosákne ven. Teď nedávno v nějakém městě statisíce lidí šly do ulic, proti přivedení toxických odpadních vod k nim odněkud jinud.....
    Bohužel neuložila jsem si odkazy, ale určitě půjde zagooglit, prosakuje to ven čím dál víc.

    Tahle oficiální iluze už je zastaralá a brzo ji budou muset pustit, už ji neudržej.
    Lidé v Číně se nejspíš nemají nijak super dobře, a jak jsou vzdělanější, mají větší přístup k technologiím, atd, rozhodně už nejsou nějaká tupě poslušná masa, organizují se a protestují.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: jak jsi predtim psala o transformaci u nas, marii terezii atd. - ta mohla probehnout jen diky tomu, ze nam vetsi bracha nezatnul tipec. nemyslim si proto, ze muj postoj je tak moc irelevantni, protoze dokud budu jejich system zivit svym dluhem, tak velke zlepseni nelze cekat. a spousta lidi tam je nestastna viz. ujguri, jenom nejsou slyset a nebo jsou prehlizeni.

    ale mas pravdu, ze ten soubor tezi, ktere omilam, je skoro takove nabozenstvi -mem a me bavi ho skladat a rozvijet a kdyz vidim, ze nekdo dalsi dosel nezavisle k podobnym zaverum, tak me to moc tesi. pomalu snovam jeho prumet do toho, cemu vetsina lidi rika realita, a cim dal vic verim tomu, ze je to nejlepsi smer kam se oprit. ale to trochu zabiham do
    [ Odpojení se ze Systému ]

    transformace musi prijit odspodu a na jejim konci bude organicka spolecnost slozena z rodin-komunit-statu, kde "pojisteni" znamena respekt a lasku blizkych lidi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: ... ee jsou tvoje nazory irelevantni, protoze ty ty deti do dolu zachranovat nepujdes (nas virus rika ze dulezitejsi je nase pohodli), zatimco muslimsti misionari je mozna konvertovat pujdou (jejich virus rika, ze dulezitejsi je kolik ma Allah ovci nez jejich osobni pohodli); jsem chtela dodat
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JAZZZ: kazdy memeticky system je "virus" ve smyslu ze se neda rict, kterej vyklad sveta & system hodnot je 'pravda' nebo tak. Nas system ("postmoderna", "neverim nicemu krome te spousty veci o kterych si neuvedomuju ze jim verim", "selsky rozum", "nezadatelne pravo jedince na stesti" atd atd) je taky virus. V tom neni rozdil.

    Ja to beru pragmaticky - maslowova pyramida - abych se zas vratila k te rodine co ma deti v dole a matku v chlastu. Lidi v takto strasnych podminkach berou proste ten virus, kterej jim naplnuje ty patra maslowovy pyramidy, na kterych maji nejvetsi potreby. Kdyz budes v dole, budes chcipat na nemoci, na genocidu v Kongu, na hlad, bude ti uplne u zadku jak je Koran nebo papez diskutabilni, pokud ten virus ti da zaruku jidla & bezpeci, na dalsich patrech pyramidy pak identitu & budoucnost. A islam tento potencial ma.

    Podivej se na Cinu - jak malinke procento lidi tam protestuje proti rezimu - protoze holt cinsky rezim dokazal za poslednich 20 let dostat 200 milionu lidi z naproste bidy a pokracuje dal. To je to, co cloveka, kterymu chcipa dite, zajima vic nez nejakej Tibet nebo Falun gong.

    Zatimco ty hovoris z vrsku pyramidy, mas k dispozici zhruba uplne naprosto vsechno na svete, dokonce i primy pristup k bohu skrze sve nitro... to je situace v lidskych dejinach dosud celkem nevidane minoritni. Tvoje nazory jsou irelevantni :)

    (jestli se chapem)

    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: jeste jsem vcera nestihnul zareagovat na tebe.
    mas pravdu, ze prava zen jdou s obecnymi pravy obcanu ruku v ruce. cely problem arabskeho sveta a vsech nabozenstvi obecne je, ze nabozenstvi je proste pocitacovej vir - mem, nic jinyho. pokud dokaze ovladnout lidskou sexualitu, zavrtal se tak hluboko do naseho mozku, ze i racionalni cortex vrstva ma problem ho odtamtud dostat.
    a cirkev je instituce-firma, ktera si cini monopol na komunikaci s bohem (dyt je uvnitr me sakra, tak na co papeze a podobny hastrose?) dal si privlastnuje pravo ridit sexualitu (nechapu jak mohli katolicti funkcionari vydavat seznam povolenych a zakazanych poloh, nebo ti muslimsti zas povolit souloz s velbloudici ale trestat totez s velbloudem - to je proste desna perverze a dusledek projekce jejich nabozenstvim prohnilych a perverznich, frustrovanych mysli) a pravo s ni nakladat. obcas se mimochodem dostavi ta synergie spolecenstvi, a skoro jsem si i rikal ze v nekolika nabozenskych skupinach by skoro stalo za to zakotvit. ne kvuli pohadkam o stvoreni sveta, nebo slonech s 6ti rukama, ale kvuli lidem. bohuzel ta skryta iracionalita nakonec vyplave na povrch a poklud to cele neznici tak, aspon popraska.
    ale abych neodbihal, prava zen jsou jako lakmusovy papirek spolecnosti. a ja rikam, je jedno ze ti chlapce vymejvali v mladi mozek, pokud se chovas ke "sve" zene jako k majetku tak si svoji mizerii zaslouzis.

    proto cilene dusim a zaslapavam svoji zarlivost. zarliva laska neni laska k druhemu, ale k sobe samotnemu doplnena o strach ze selhani a svoji slabosti. kvuli tomu mam svou milovanou balit do pytle od brambor? no fuj jeste ze nejsem muslim (jakkoli jich par radim mezi kamarady, tak o nabozenstvi se uz radsi nebavime. maj to vsugerovany odmala a desne vysilujou kdyz jim to boris)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KUKIDE: pokud k tomu videu pristupuju jako k jakymukoliv jinymu nabozenstvi a vsechno interpretuju obrazne a obecne, tak se tam da neco najit. nektere postrehy jsou zajimave a zrovna to prirovnani :
    (frekvence -> zvuk -> interferencni vzory -> ??? -> existence hmoty) me bavi. pokud si za zvuk dosadime vlnove charakteristiky hmoty, ktere vedci reprezentuji vicerozmernym casoprostorem tak to muze davat smysl a tady znova odkazuju na Unitarni Teorii Pole - zde v malinko konspiračním shrnutí:

    Geniální vědec Albert Einstein již koncem dvacátých let vypracoval neobvyklou unitární teorii pole. Avšak v roce 1927 ji stáhl zpět jako nekompletní, a tudíž nedokončenou. Skutečnost však byla zcela jiná. Není žádné tajemství, že v roce 1943 pracoval A. Einstein jako vojenský poradce vyzbrojovacího úřadu amerického válečného námořnictva. Svou práci v této instituci později zdůvodňoval tím, že se řídil šlechetnými pohnutkami, aby pomoci svého - jak tvrdil - "skromného" rozumu přispěl k vítězství spojenců nad fašismem.

    Matematický model unikátní teorie pole začal Albert Einstein vypracovávat ihned po objevení obecné teorie relativity, která kromě jiného taktéž zdůvodnila ztotožnění tíže se zakřivením prostoru Albert Einstein se pokoušel najit jiné geometrické vlastnosti prostoru, s nimiž by bylo možné ztotožnit také jiná silová pole. Nešlo by redukovat na jednotné geometrické vztahy všechna silová pole, a sjednotit je tak do jednotného unitárního pole, které je vyjádřeno určitými geometrickými vlastnostmi prostoru? AIbert Einstein podnikl pokus geometrizovat toto hypotetické pole, vyjádřit ho ve tvaru změny jistých geometrických vlastností prostoru. Doktor Bertrand Russell v té době prohlásil, že unitární teorie pole (UFT) je kompletní, ale je příliš nebezpečná na to, aby byla lidstvu již dnes zpřístupněna.

    takze to "???" znamena neco jako "a ted zapomente na vsecko co jsme rikali a predstavte si jedenactirozmerny prostor" :) ale ty interferencni obrazce a uzly kmitu (at uz se vlni cokoli v cemkoli) budou asi ty zmolky nebo uzliky na prostoru, ktere se snazi narovnat, ale nejde to, takze prostor je v jejich okoli zhusten a tim vznika gravitacni zakriveni casoprostoru.. teda aspon tak si to zatim predstavuju :)

    ale z nekterych vet, co tam padaji, mi naskakuje husi kuze. ja chapu, ze je tezky udelat 30min dokument, kterej odhali podstatu vesmiru americanum - lidem kteri maji casto dost tragicke vzdelani a heslo doby je pro ne infotainment. no jasne kupte si pane chytrej krystal, nabijte si ho u placene vestkyne a pak si ho taky muzete strcit vitekam :)

    FRAKTALEK: moc se mi libi tvoje posledni veta. vsadim se, ze uz te taky napadla souvislost mezi entropii ve smyslu informace a ve smyslu energie-usporadanosti, ze prevodnik mezi nimi je prave zivouci organismus-vedomi, ktere se spravnou informaci dokaze udelat ty zazraky a tou informaci muze byt treba prave ta laska :)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    FRAKTALEK:
    JAZZZ:
    dík za názory já byl jen zvědavej co na to řeknete :)
    new-age je už zkrátka ve všem
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    KUKIDE FRAKTALEK: to video vazne obsahuje tragickou manipulaci s fakty a citacemi za ucelem libiveho vysvetleni osobnich presvedceni.. Pouziva nekorektni analogie a vysvetleni (frekvence -> zvuk -> interferencni vzory -> ??? -> existence hmoty... "no a pokud vam neni jasne co si dosadit za ??? tak holt moc pouzivate levou hemisferu a tradicni skolstvi na vas napachalo moc velke skody. (ale budeme vas dal presvedcovat levo-hemisferovou argumentaci o tom, ze za nasimi subjektivnimi dojmy se skryva vysvetleni v podobe vesmirneho vedomi jako zakladu veskere hmoty)"

    nebo: "vsechny emoce existuji na zaklade lasky a strachu. Laska vibruje rychle a strach pomalu. Taky existuje jen 21/22 aminokyselin (namisto vsech 64 moznych kombinaci). --> ??? --> Takze lidi zijici v lasce maji sanci vyuzivat vic aminokyselin nez lidi zijici ve strachu." WTF?
    mimochodem: http://biology.stackexchange.com/questions/653/why-20-amino-acids-instead-of-64
    ...krom toho jedna z veci, co se uci na univerzitach v kurzech biologie bunky je, ze temer vsechno co jim tam pan profesor vypravi je temer jiste bud uz rovnou spatne nebo nepresne diky tomu, jak rychle se ten obor vyviji (a tohle video obsahuje citace lidi natocene mozna v 80. letech podle kvality obrazu).

    Kez by lide, co spradaji takovehle vytvory, smerovali svoji energii radeji k opravdovemu poznani nebo k evangelizaci viry a zivota v lasce bez pouzivani jakychkoliv odkazu na vedu.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KUKIDE: pekny video :) nesouhlasim ale s Maxem Planckem, ze za existenci hmoty je nejake "inteligentni vedomi" tak, jak si ho predstavujeme a jak ho zname.
    a FRAKTALEK: mi mluvi z duse, ze pro popis tehle problematiky je vhodnejsi exaktni jazyk vedy, nez obcas blabolive znejici newage fraze, ikdyz je autor treba niterne mysli presne tak, co se snazi vedci popsat v teorii chaosu nabo unitarni teorii pole.

    treba neco tak banalniho jako nadherne komplexni a pravidelna snehova vlocka. ano, za jejim tvarem je "inteligence". proste molekuly vody se usporadavaji do hexagonu a vykyvy teploty v procesu krystalizace maji na svedomi to, ze zadne dve vlocky nejsou uplne stejne. schovava se tam tam buh co nas miluje a potresta za uzivani sveho jmena nadarmo? ne proste fyzika, nic si nenalhavejme. a ja nemuzu verit v boha, co je takovej jesitnej debil, ze ho vubec zajima, kdo bere jeho jmeno nadarmo, nebo jak casto chodime do kostela. to je jen lidska projekce, dukaz toho ze "buh tak, jak je bezne chapan" zije v nasich hlavach,

    kdybych byl buh, kam bych se asi schoval? asi do nejvykonnejsiho znameho superpocitace na zemi - lidskeho mozku. a tam bychom ho meli hledat, k takovemu bohu bychom se meli modlit a zazraky taky muzeme cekat jen od nas samotnych. a aby toho nebylo malo, neni jeden takovy pocitac, ale jejich cela sit - spolecnost, kde se spousta vypoctu a zazraku provadi distribuovane. kazda vedoma bytost je jeho fragment, takze buh je schizofrenik :)

    hmota kolem nas neni "mrtva", je velmi ziva, ale v meritku na ktere nikdy neuvidime a ani si na nej nesahneme, protoze mame "lepive prsty" proste s atomy se zongluje spatne :) dokonce v te prednasce o nicem, co jsem postoval, doc. Jelen mluvi o dokazanych a spocitanych "fluktuacich vakua" kdy spontanne vznikaji a mizi pary castice-anticastice jen proto, ze je nejaka pravdepodobnost ze se tak stane. "nic" kolem nas bubla a vlni se, jenom to poradne nevidime a uprime receno, v nasem meritku nam to muze byt taky celkem fuk. jo kdybych byl vir, to by mi treba spontanne vzniknuvsi pozitron mohl pri trose smuly pokazit den.

    proc to vlastne pisu? asi abych nekomu usetril cas s hledanim boha tam, kde je mala sada jednoduchych pravidel a interativni zpetnovazebni proces. najdete tam fraktal, ozvenu prapuvodni jiskry zivota, ale toho boha o kterem se lide vetsinou bavi hledejte sami v sobe :)
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    KUKIDE: jeste jsem to neskouknul, ale uz popisek videa me zaujal:

    "What is behind the symmetry throughout nature? (Golden Ratio, Phi, Fibonacci Sequence etc.) It simply cant be just coincidence, in my opinion there is an intelligent mind / consciousness behind all this that keeps it all together."

    Ten clovek asi nikdy neslysel napriklad o Ramseyovych vetach, ktere v podstate rikaji, ze uplny chaos je nemozny. Kdyz to zjednodusim tak v dostatecne velkem systemu se vzdycky najde nejaka pravidelnost.

    I kdybych neznal Ramseyovy vety, tak stejne nevim, co by mi melo davat jistotu, ze za tim vsim neni jen nahoda.

    Trochu se bojim, ze to video bude zase plne nepodlozenych new-age kecu v libivem kabatku. Ale treba se pletu.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    a co viděli jste už tohle video?
    Ancient Knowledge Pt.1 Consciousness, Sacred Geometry, Cymatics, Illusion of Reality (Rare Footage) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=dVUU3p5iHMA
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    CONTINUITY: oooo škoda že nevím link na to video, ale tam mluvili o tom, že se židovský stát rozhodl konečně jednat podle stejného pravidla a že to vychází někde z jejich víry....
    tohle by fakt chtělo porovnat... zajímavý poznatek .)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: hrnecek z pevneho plastu na akce uz je :)

    je na zalohu 20 kc, vetsina lidi si ho necha i dom jako suvenyr. firmu nevim. Takze vidis, ze vse se pomalicku sine tvym smerem.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: cetla jsem,ze Indiani resili,jak jejich rozhodnuti ovlivni pristich 7 generaci. Neumim si predstavit tolik. Ale prijde mi spravne zajimat se,co tu nechame vnukum,prinejmensim ve chvili,kdy vazne hrozi ze nic.
    A stejne tak citim spojeni s predky,a jsem presvedcena,ze oni dreli,a bojovali za svobodu,a tvorili,abysme zili,ne abysme vsecko znicili.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    _BENNY: to pobereš pořád pohledu peněz :)
    a nemyslím si že někdo chce pít sračky... jen mu tlučou do hlavy reklamou, že to sračky nejsou a že je "cool a borec" když to pije :D

    a řešení: jasně tam kde neumějí vyrábět dobrou "poličku" a někdo jim to řekne a oni se budou chtít zlepšit tak jim tam přece někdo pojede pomoc to vyrábět nebo oni se zeptají a přijedou se podívat jak se to dělá a nemyslím tím nějak násilně prostě po tom bude poptávka.. ale stejně když budou různá lokální piva tak budou mít různou chuť a u třetího poznáš či ti chutná i když má jinou chu než to tvoje z hospody pod barákem :D

    a myslím, že právě řešení tkví v záměně "název piva" za "dobré pivo" v hlavách lidí :) a vtom že znáš toho kdo produkt vyrábí
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: prehnala jsem to v noci
    Ve skutecnosti posledni dobou vidim vsude samy zlepseni, a verim ze se to povede. Uvazuju ze to smazu,nelibi se mi ty texty,nepovedly se,porad hledam ten spravnej zpusob vyjadreni.

    Podle me se vubec nevylucuje videt, ze sklenice je poloplna, a uzivat si tech zmen k lepsimu a snazit se na nich podilet...a zaroven si uvedomovat ty veci,co jsou fakt spatne a neprijatelny,protoze aby sly zmenit,musi se o nich vedet.

    S tema vecma na 1 pouziti treba,pisete jako byste verili,ze musej bejt,jako generace,kterou s nima vychovali. Kdyz jsem byla mala,bylo jich mnohem mene,100x mene,a zit slo. Staci jen resit veci jinak. Co aby treba kazdy mel svuj hrnecek z pevneho plastu a nosil si ho na akce? Ano,je to nepatrna "ztrata pohodli",hlidat si jednu vec. Ale kdyz usetri tisice tun odpadu? Je to jen otazka vychovy,jestli se transformace povede,budou takove veci pro ty nase vnuky zas samozrejme,naopak,budou se,po dnesni zkusenosti,primo ucit ve skole resit vsechno tak,aby optimalne vyuzili zdroje a generovali minimum odpadu.

    To,co nedavam,je vsechno to uprednostnovani maleho,nepatrneho pohodli,prestoze ma obrovske nasledky. Hygiena je jen zaminka,skutecnym cilem je maximalni zisk vyrobcu samozrejme,a cela ta haluz max rustu a spotreby.


    KUKIDE: presne takovyhle veci jsem mela na mysli,z tech mivam ty pocity.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    YMLADRIS: s tím souhlas - no právě představ si že se nebude plýtvat tak podle mě nebudou ani ty děti v tom dole...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUKIDE: ale s takovou se nedostane na ty, kteri lokalni policku delat neumeji, popr. ji delaji hnusne. ty bys je nechal bez piva? kam se ale zase podela touha po slusne zivotni urovni pro vsechny? :) v globalu se imho priblizujeme idealnimu stavu. kdo chce pit sracky, pije sracky (a tech bude vzdy vetsina, takze priroda usetri), kdo chce pit kvalitu, pije kvalitu, ale taky si za ni zaplati, coz odpovida vyssi narocnosti na vyrobu, exkluzivite zbozi, jeho nelokalnosti atd atp.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    _BENNY: no právě, myslím si, že když budeš vyrábět tisíce různých lokálních "poliček a jiných..." tak budeš plýtvat méně než výrobou globálního heinekenu.
    myslím si, že méně energie bude třeba pří výrobě piva z chmele než při výrobě piva z chmelových produktů, protože to znamená že musíš ještě z chmele vyrobit ty chmelové produkty někde a zase je distribuovat ... ano sice tak dosáhneš unifikovanosti, ale to je to co nás ničí... podle mě každý jedinec je jiný a pokaždé když se někdo pokusil ho unifikovat tak to dopadlo špatně a to stejné platí pro přírodu a pro cokoliv ostatního
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam