KUATO: liny lemry kolem si ale musi ke svemu stesti dojit samy :) ja mam co nabidnout (stejne jako prakticky kazdy) a prinasi mi poteseni si to nenechavat jen pro sebe a vim, ze to tak nevidim sam.
tys me zatim porad nepochopil, ze nerazim nejakou radikalni zmenu ani necekam v nejblizsi dobe apokalypsu. jenom upozornuju na to, ze nase spolecnost a my s ni nezijeme ve spravnem meritku, protoze pohodlnost a levna energie pokroutily nase zivoty. jak pises, jsme roztrouseni a kazdy si buduje svou malou skorapku, zavisly na pohonnych hmotach. az prijdou tezsi casy, bude dobre mit skorapku tak velkou, aby se do ni vesel lidsky kmen a misto toho, abych sporil bezcenne penize v bance, radsi budu investovat do zvetseni sve skorapky a pestovani kmene o ktery se jednou budu moct doslova oprit ;)
a budou dalsi a dalsi krize, dokud to lide nepochopi. ja nikoho premlouvat nebudu. podelim se o svuj navod a globalni ekonomiku necham udelat spinavou praci za me :)
a neni to zadna utopie, jen socialni model, ktery tu staleti fungoval ;) ted mame sanci ho ozivit s modernimi technologiemi a zkusenostmi, ktere nam dala "ztracena generace" nasich predku, kteri za to museli zaplatit tvrdou praci a svobodou.
PIZI: pokud ti neprinese stesti nesplacet hypoteku, kazdy den videt rust sve dilo a delit se o ne s lidmi, co ti pomahaji, mit jistou praci a svuj vlastni kus prostoru na ktery bys sam nikdy nedosahnul, tak nezbyva nez se protloukat ve meste na vlastni pest ;)
ja chapu kam miris a dam ti jiny priklad : mas dobrou praci jako zivnostnik, a pak prijde stat a zaplati ti dvakrat tolik za hrani farmville na ministerstvu zemedelstvi. a az vsecko uzitecne zapomenes tak dotace skonci a z tebe bude zavislak na statnim penezovodu (viz. Recko). je to jako droga a pred drogami sve deti varujeme, ale nebranime jim je vyzkouset, protoze si na to stejne musi prijit samy ;)
GAISAKA: me na konspiracnich teoriich nejvic uklidnuje myslenka, ze to nekdo ridi, je to vubec mozne ridit a ze ten nekdo navic vi co dela a ma nejaky plan :)
ale nedelam si iluzi, ze dulezita rozhodnuti v tomto state nedelaji manazeri PPF a PENTA a ze takovych neni na svete spousta. jenom neverim, ze skutecne vedi, co delaji :)