YMLADRIS: nesouhlasim v nekolika bodech :
"stat v zastupitelske demokracii proste odrazi lidi" - jake? prumerneho cecha, ktery neexistuje? me teda v parlamentu nic neodrazi a jiste sis vsimla, jak pekne ODS sachovala s volebnimi okrsky v praze aby maximalizovala svuj zisk. to stavi tohle tvrzeni na hlavu - politici ovladaji pravidla sve vlastni hry a to je spatne
jako alternativu kritizujes revoluci - vzpomen si na ten pekny priklad co davala
EVA_: jsi v situaci, kdy ostatni deti podvadely, stroj uz se zacina zadrhavat a ty se snazis nalhat si, ze kdyz ted budem vsichni desne poctivi, tak se to casem srovna, ale exponencielne narustajici nerovnovaha uz byla davno zavedena. to ale uz neni mozne - menova reforma musi prijit, ale to nemusi znamenat, ze vsecko zborime. pro spravne fungovani hry, kterou tu ted hrajeme, je potreba znova rozdat kulicky a to se sobeckym deckam, co jich maji plne kapsy, nechce.
ja ale nemluvim o revoluci, ale o tom, ze reknu "tak si to hrajte sami vy debilove ja si jdu hrat s kamaradama vedle", a az se sobeckum jejich hracka pokazi, tak prilezou za nama jestli se smi pridat, ze tam uz je to nuda.
hlavni problem na ktery narazis je, ze ted musime "zacit vsichni u sebe", ale zaroven ti ostatni mohou stale podvadet a nase snaha muze byt nakonec spise kontraproduktivni v tom, ze jen pomuzeme udrzet nespravedlivy system a sami na tom budeme jeste hur.
a ja se zase vracim k tomu, ze pokud takovou volbu necinim v cele spolecnosti, ale v okruhu lidi, co k sobe maji vypestovanou odpovednost a "lasku", tak ji okamzite podstoupi vsichni a z takovych skupin muzes dal stavet stabilni spolecnost. mene virtualni, vice lidskou.