PIZI: Kdysi to tady padlo při debatě o výchově dětí. Děti hodně napodobují, protože jsou strašně zvídavé a podle vzorů zjišťují "tohle je život". Takže ta pravděpodobnost udržitelnosti je vyšší.
YMLADRIS: Ten poslední odstavec to shrnuje docela přesně. Já jsem si nevybral, že dálnice budou stát 3x tolik, než jinde. Ano, jezdím po nich, protože je to celkem "pohodlné", ale na druhou stranu, když spočítám, kolik dám za dálniční známku, silniční daň, spotřební daň z pohonných hmot, povinné "povinné" ručení a v neposlední řadě za opravy, způsobené tragickým stavem těchto silnic, tak jsem přesvědčen, že kdybych dálnici poskytoval soukromník, byl by strašně spokojenej, kolik mu platím, a já byl strašně spokojenej kolik ušetřím a jak dobře se mi jezdí.
To stejný zdravotní pojištění. To, že sportuju, utrácím spoustu peněz za kvalitní jídlo a podobně znamená, že jsem mnohem méně nemocný. Respektive vůbec. U doktora jsem nebyl sto let. Jasně, úraz je něco jiného, na to je super mít komerční pojištění na principu "sypu do hrnce a doufám, že od tam nebudu muset nikdy brát". Ale 90% nákladů ve zdravotnictví jde na chronické nemoci, vysoký tlak, cévní onemocnění, rakovinu, což jsou všechno věci, které si lidé způsobují tím, že žerou sračky a nehýbou se.
Takže já to mám přesně jak píšeš- došel jsem k závěru, že tento systém je vadný, odsouzený k záhubě a svými aktivitami (např. neplacení daní pokud možno) se budu snažit vytvořit systém nový a je mi jedno, že tento zkolabuje, Nestojí za záchranu.
Nárůst násilí, utrpení a problémů přijde tak jako tak, tento systém je neudržitelný, ale čím později, tím to bude horší a bolestivější.