AMBIENTIUM: no ale ta produkce přehnojených plodin je celkem bezvýznamná a je třeba ty blbosti jako produkci většiny zeleniny pro evropu ve špaňelsku ukončit, nehleděn a to že možná to NPK místo organického hnojiva souvisý třeba s degradací potravin viz úbytek vitamínů:
tedy kvalitnější potravy prostě sníš měně neb tě více zasytí a více dodá potřebné živiny...
tohle jsou čistě moje osobní úvahy a nikde jsme nenašel nějakou dokázanou souvislost, ale přijde mi, že to rajče ze zahrádky prostě voní a chutná na rozdíl od toho co vyroste strašně rychle někde daleko pud igelitem...
a kamarádka mě tuhle pobavila tím jak babičce uklízela sklep a našla 20 let starou jahodovou marmeládu a když ji otevřela tak se kuchyň provoněla jahodami a prohlásila že lepší jahodou marmeládu už fakt dlouho nejedla...
plus třeba hnojit pole na kterém pěstuješ řepku pro to by jsi z řepky vyrobil bionaftu je dost blbost...
tyhle teorie jsou založeny vždy na neměnnosti faktorů v budoucnu, což ale skoro nikdy neplatí :)