• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DRIZDIK: diky!!
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    MRAKY: vsechny ukazky googlu jsou smerovane na AppEngine, ktery je v zakladu zdarma. Dkonce je tam priklad ktery dela presne to co ty chces.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ROTTWEILER: aha, diky za tip
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MRAKY: Třeba Parse.com stačíli ti ty objemy ve free verzi apod. služby.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ROTTWEILER: a bez nej? nejake jine reseni ? nejaka free cloud sluzba ?
    chtel bych delat jednoduche zpravy mezi android clienty...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ROTTWEILER: a bez nej? nejake jine reseni ? nejaka free cloud sluzba ?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MRAKY: Ano, jen musí být někdo ve prostřed (vlastní server), kdo to realizuje.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    caute - pouzivate nekdo google cloud messaging ? Da se to nejak ohnout, aby mohlo jedno android zarizeni posilat jednoduch zpravy druhemu ?
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    VIRTUALVOID: Koukni jak dělají open source ostatní a inspiruj se. např. http://square.github.io/#android
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    VIRTUALVOID: prosímtě můžu se zeptat jakým myšlenkovým postupem si na tohle přišel? každopádně volba je na tobě, nikdo tě do ničeho nenutí.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    LITTLELI: ten obrazok sedi :) kazdopadne, ludia ako ty a tebe podobni ma utvrdzuju v tom, ze sa mam na cely opensource vysrat.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Jak je to správně s absolutním pozicováním uvnitř fragmentu. Kde je správné zjišťovat velikost fragmentu a dynamicky v něm pozicovat na základě toho prvky? Potřebuju rozdělit obraz na šestiny, ale nemůžu použít LineaLayout, protože obrázky musí jedním nebo druhým směrem z té šestiny přesahovat.
    Implementovat potomka RelativeLayoutu a v něm na onMeasure měnit pozive potomků, nebo na Fragmentu chytat onConfigurationChanged na fragmentu a tím měnit pozici obrázků? Nebo to dělám úplně špatně?
    Našel jsem ještě android:clipChildren, ale to mi nešlapalo (možná jsem to blbě použil)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    VIRTUALVOID:
    problem factory
    haha

no nebylo by jednodussi ten singleton vyrabet statickou tovarni metodou primo na *Impl? vis usetris si tridu, ktera stejne nema zadnou kloudnou odpovednost, usetris classloadu praci s tim loadovat takovou tridu a jeste navis muzes spravne pojmenovat metodu presne podle toho co dela. Navic pokud budes chtit pouzit nejakou formu hezky tvorby instanci v budoucnu, stejne pouzijes Blochuv builder.

Jo a rada do zivota, neprogramuj o pauzu na obed. Ve skutecnosti to ze tradujes pauzu na obed s kodovanim presne psychologicky vysvetluje tvuj problem s kompozici kodu.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ROTTWEILER: pozri, je piatok, ja teda uplne rozumiem preco tomu stale nechapes. neslo o rychlost v sprintovani po klavesnici. slo o to rychlo vyrobit vec, ktora mozno pomoze ostatnym[dvom uz ano], bez toho, aby mi nadriadeny tresol niecim po hlave, ze nerobim to co mam.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    VIRTUALVOID: Nechci tu vést tuhle diskuzi, ale nepovažuji programování za závodní disciplínu, kde je cílem za nejkratší čas vytvořit knihovnu, tu vyhodit ven a komplikovat život vývojářům tím, že se musí prodírat více knihovnami, kde spousta z nich jsou rychlokvašky, které nestojí za použití. Howgh.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    pattern nazi!! :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ROTTWEILER: precitaj si popis 'initial,...'. k tomu co som ti uz napisal ti nemam viac co dodat, snad len tolko, ze ked chces hovorit o kvalite, napis nieco podobne za 10minut cez obed v praci. a potom nam to ukaz - bodka.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PISKVOR: Já chápu tvůj pohled, ale teď to má chování jako singleton, a když se to bude v budoucnu měnit, tak není problém to přejmenovat, refaktorovat. Stejně teď tam chybí mechanismus vybírání instancí, tak se to bez změny kódu neobejde.

VIRTUALVOID: V případě tvé aplikaci si měj cokoliv, ale když už to dáváš ven jako knihovnu, tak bys měl být otevřen diskuzi a měl poskytnout určitou kvalitu, ale jak chceš. :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ROTTWEILER: No, to už je spíš námět na flamewar; nicméně zrovna tady vidím možnost dalších rozšíření té Factory - kdyby to bylo pojmenovaný Singleton, tak mám dost pevně daný, co mi to může a nemůže vracet; a možná není záměr, aby se to bude vždycky chovalo jako Singleton.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam