ADAMFC: Zóny nepomáhají - ano je pár jedinců, kterým pomůžou. Jsou to lidi zcela bez auta a pak lidi co mají jedno auto a bydlí v lokalitě, kde není moc obyvatel a kterou skutečně využívají cizí k parkování. Těm pomohou s tím, že snadno zaparkují u domu. Jinak samé komplikace (platby, návštěvy atd. atd.). Navíc takových lokalit moc není, protože jsou většinou dál od uzlů MHD a tudíž se skutečně NEVYPLATÍ nikomu dojíždějícímu tam parkovat. Vždyť tvá tvrzení jsou naprosto nelogická?
P+R je jediný řešení - to taky netvrdím. Jen tvrdím, že tím se má začít. Nejdřív zkusit pomoci a pak případně zakazovat.
Člověk nemůže chtít v ulici zóny - může, někteří chtějí a ozývají se - viz bod 1. Akorát těm lidem příliš nerozumím...
Zóny jsou nespravedlivé utlačování přespolních - Ano, s přístupem města takovým jakým je to tak skutečně je. Proč přespolní jezdí do Prahy? Pravě proto, že zde pracují (tudíž platí daně), nakupují (utrácí) atd. atd. To je fakt.
K Velvarský - ano, takže pokud se budou všichni chovat nelogicky, tak by začali parkovat ve Velvarské. No tak podle stejné nelogiky budou teď parkovat ve Střešovicích, Ořechovce, Vokovicích... Ano, já jsem výjimka. Nechám auto na Ořechovce, ale jen proto, že tam skočím do 18ky, která mě doveze před dům. Kdybych měl jet na metro a pak jít ještě pěšky, tak se na to vykašlu. A možná že to udělám i tak.
Upřímně jsem od tebe neslyšel v podstatě jedinej rozumnej argument. On totiž žádnej rozumnej argument pro zóny není. Pomohou pár lidem a spoustě uškodí. Říkáš, že si rád, že jsi v zóně, protože bys byl na kraji, ale co pak tedy podle tvé logiky má říkat Ořechovka apod.? A pokud udělají zóny i tam, proč ti místní mají najednou platit za něco, co jim fungovalo dobře zadarmo? A přitom by stačilo, kdyby k problému Praha přistoupila konstruktivně a ne restriktivně. Třeba by to nepomohlo, pak bych řekl že jsem se spletl a byl bych pro zavedení zón. Ale tomu nevěřím ani trochu.