ADAMFC: Fakt už se nechci hádat, ale jednu věc pořád nechápu. Nejspíš je to moje hloupost, ale fakt mi to vrtá hlavou, tak by mi snad pomohlo, kdybys mi to objasnil.
Proč ty zóny obhajuješ? Co od nich očekáváš?
Říkal si, že u tebe v ulici s parkováním zásadní problém není, že bydlíš spíše u kraje plánované oblasti. Je to tak? Pořád nemůžu přijít na to, co ti to vlastně přinese. Když někdo bydlí na Dejvické, nebo v okolí, tak pochopím, že třeba ze zoufalství to vítají. Že je to pro ně jistá naděje na zlepšení, byť velmi nejistá a za celkem vysokou cenu. Nevěřím tomu, že jim to pomůže, ale chápu to, že oni v to doufají. Tvá motivace mi ale absolutně uniká. Napadá mi akorát toto:
- jsi tak empatický, že ti je líto těch lidí z okolí Dejvické - to je šlechetné, ale co ti, co budou bydlet o ulici dál za okrajem zóny a těm se to všechno zase zhorší?
- máš na tom nějaký osobní zájem (ekonomický, morální), např. můžeš mít přes známého kartičku kdekoliv v Praze a nebo jiný zájem (jsi měšťák a chceš mít jistou práci apod.)
- uvítáš, že po Praze 6 budeš mít lepší možnost pohybu autem, protože budeš mít kartičku a tudíž možná lépe zaparkuješ
Nic jiného mě nenapadá, protože objektivně, pokud neplatí něco z výše uvedeného, na tom budeš hůř (tvé návštěvy budou řešit problém, budeš platit za něco, co bude fungovat stejně, pokud bys měl víc aut/náhradní auto/služební auto, budeš mít problém, pokud se zóny budou dál šířit Prahou, bude v podstatě nemožné jet po Praze autem...). Třeba na to fakt koukám ze špatného úhlu, ale snažím se teď úplně oprostit od toho, že to komplikuje situaci mně. Jde mi čistě o to pochopit, proč to chce někdo, kdo vlastně problém s parkováním nemá nebo jen minimální. Pokud si to špatně pamatuju a bydlíš v místě, kde to je přetížené, tak to samozřejmě chápu, pokud patříš do té skupiny, která věří tomu, že jí to výrazně pomůže...