ADAMFC: Koukám, že ty to čteš, co já píšu. Tak to je super...
Pro ostatní (protože ty to asi nepochopíš, jak vidno):
1) nebydlím v satelitu, bydlím na vesnici už 20 let (to žádné satelity ještě nebyly). Důvody, proč jsme se tam odstěhovali byly především ty, že jsme musely (restituce). Druhá varianta byl panelák v Praze.
2) spojení s Prahou je dobré, není perfektní, ale je dobré. Problém je přecpanost některých spojů právě z důvodu vybudování velkého satelitu ve vedlejší obci, ale není to tak zlé.
3) nenadávám lidem (většina lidí z postižených oblastí má podovný názor jako já a ti, kteří ho mají jiný ze zoufalství chápu), nadávám vedení města (částí), kteří řeší problém nejsnazším způsobem, který jim a spřízněným přinese nejlepší zisk a většině lidí včetně místních občanů situaci zhorší
4) Ano, sere mě to i z čistě mého sobeckého pohledu, kdy teď nechám auto na Újezdě a jdu do práce 10 minut pěšky, což je pro mě super pohodlné a luxusní. Na druhou stranu, autem + pěšky jedu do práce cca 45 minut. Pokud to budu řešit tak, že budu stát na Ořechovce a pojedu tramvají, tak to je +- stejné. Pokud bych jezdil čistě MHD, je to asi hodina. Takže na věšení to fakt není a nějak se s tím pošpásuju. Jde mi hlavně o princip viz. bod 3
5) fakt jsem si myslel, že jsem blbej já, že mi prostě něco uniká, proč někdo v situaci ADAMAFC má takový názor, ale beru to zpět. Já jsem uvedl spoustu jednoznačných argumentů proč mám takový názor. Jistě, některé se třeba časem úkážou jako mylné (třeba to fakt pomůže více lidem, než si myslím), jiné jsou jednoznačné ze zkušeností odjinud (komplikované návštěvy, komplikace při potřebě parkování více aut/náhradního auta/služebního auta, nutnost platit i tam kde to funguje bez zón...).
6) a nakonec jen opáčko, co jsem napsal již několikrát - to co mi vadí nejsou zóny, vadí mi princip restrikce. Pokud není jiná možnost řešení problému, ať se omezuje, zakazuje apod. Pokud ale je, měla by se nejdřív vyzkoušet tahle jiná cesta. Pro tento případ může platit například to, že když se bude důsledně vymáhat, aby u nových staveb bylo počítáno s parkováním, budou se budovat záchytná parkoviště, obchvaty města a bude se optimalizovat veřejná doprava a stejně to bude k ničemu, ať se zavádějí zóny...