• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    V této diskuzi bych chtěla sbírat názory, zkušenosti a rady, jak v Praze soužít v částech s modrou zónou. Uvítám -odkazy na články a novinky -tipy a triky na parkování v oblastech s MZ -informace o parkovacích kartách a výjimkách -vaše osobní zkušenosti
    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    THE_MIRACLE: ...kde je zadatel vlastnikem.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    No ale mohl by snad zústat vlastníkem a MISONA zapsat jako provozovatele, ne?
    MISON
    MISON --- ---
    Zdar, mam dotaz ! Trvaly bydliste mam, ale auto neni napsany na me (je tatinka moji pritelkyne). Jak to zaridit, abych mohl poridit kartu k parkovani v modry zone jinak nez prepsanim auta na me ? Muze mi ho nejak pronajmout za symbolickou cenu ? A pokud ano, jak to zaridit, co je k tomu vsechno treba ? Predem moc diky za rady.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AQUARIUS: Po celou dobu auta. Pokud si koupis nejake normalni auto na eserocko a nebudes ho treba osm let menit (jak to treba delam ja), mel bys zaplatit 2000*8*12=192000 jenom na danich. Plus ten servis (pokud ty jsi eserocko). Krasny novy svet.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MAKROUSEK: ah, to je moc dobry vedet.
    SAMOUT: mne to jako tak hrozny peklo nepripada, kolega pocital, ze nas to auto prijde mesicne na min nez 2000, coz vyjde o dost lip, nez kdyby clovek mel provozovat vlastni. Navic servis plati nekdo jinej.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAKROUSEK: To 1% není daň samotná, to se ti připočítává k daňovému základu. Tj. daň je cca 1/19% z pořizovací ceny auta monatlich. Nicméně ano, je to peklo i tak.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AQUARIUS: Pokud prihlasujes nove auto na modrou zonu, musis predlozit velkej technicak. http://www.praha3.cz/...rkovani/zona-placeneho-stani/predplacene-karty/doklady-zakladni-pripady.html
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    A pak jeste jedna vyfikundace, kterou jsem zjistil. Taky muze byt v technicaku firma a clovek muze mit auto na "soukrome pouziti". Ale v tom pripade musi dolozit, ze plati tu dan z benefitu (coz je bratru 1% z porizovaci(!) ceny auta kazdy mesic). Peklo.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MAKROUSEK: ah, ty mas asi na mysli velkej technicak - ten u sebe zrovna nemam, ale v malym mam napsanej Skofin (auto z roku 2013).
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AQUARIUS: V technicaku je pak clovek jako "provozovatel". A musi dolozit kopii leasingove smlouvy. Ale pokud je mi znamo, dnes uz se pisou vetsinou lidi do technicaku jako majitele i pri leasingu.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MAKROUSEK: jak se to resi, kdyz v technicaku je leasingovka?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CAJT: Smeroplatny je, co je v technicaku. Esli ty, platis jako ovcan. Esli firma, plati jako firma.
    CAJT
    CAJT --- ---
    Asi blbej dotaz: když mám auto psaný na IČO (odepsal jsem ho z daní) tak budu platit jako rezident Prahy 6 kolik? Jde mi o to zda je směrodatný auto, či já.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    THOMASC: za získané peníze se bude více kontrolovat, kdo na zóně stojí oprávněně a kdo ne.. !
    THOMASC
    THOMASC --- ---
    BTW. kdyby si toho nekdo nevsiml (jako ja), Praha 3 zdrazila parkovaci karty pro residenty ze 700Kc na 1200Kc (od 1.4.) :(
    LELI
    LELI --- ---
    ARZA: Vis proc lidi jezdej autama? Protoze je to pro ne lepsi.

    A odpor proti tomu neprameni z nedostatku penez, ale z principu. To jak je to nastaveny povazuju za celkem sprosty okradani. 12k jako majitel nemovitosti na praze 5? Na jedno auto, kdyz pravidelne jezdim ctyrma nebo peti? Odpornost a urazka. :-)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    THE_MIRACLE: Ne, nesplet
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ARZA: Zrovna okolí Dejvické bohužel moc nevypadá na to, že tam lidi v pohodě zaparkují před domem, až tam budou zóny... Stačí se tam podívat večer, kdy je drtivá většina návštěvníků pryč. A Dejvická a okolí je plná. S rozdílem, že tam nestojí auta v druhé řadě, to souhlasím. Nicméně nic moc. A dál od Dejvické ty problémy nejsou ani přes den, tak proč tam najedou budou zóny?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Pro ADAMFC: asi si se spletl, chtěl si mi dát mínus... :-)

    ARZA: Vždycky bude někdo remcat. Ale stát by měl stanovovat taková pravidla, která vyhový většině... Dost lidí, by právě z důvodů, co píšeš, přesedlo do MHD.

    Nicméně, problém je v tom, že nikde není objektivní analýza, že opravdu problém s parkováním způsobují lidé z ostatních oblastí/částí Prahy. Někde to tak je, ale všude určitě ne. A tam kde to tak je, není to tam proto, že v cíli těch lidí jsou zńy, které třeba přes den zejí prázdnotou? Jde mi o to, že by se to prostě mělo řešit komplexně.

    Já osobně nemám problém s tím, platit rozumnou částku. 12000/ročně (což má platit nebydlící majitelé) a 36000,- ročně pro ostatní za to rozhodně nepovažuji. U jsem to psal asi desetkrát. Pokud je někde něčeo moc, tak je dobré regulovat, ale ne likvidovat. Navíc s naprosto nejasným výsledkem, protože likviduji něco o čem nevím, že je hlavní příčinou problému.

    Přirovnal bych to k obvodnímu lékaři, který na každou nemoc předepíše antibiotika. Pro něj je to jednoduché, může říct, že situaci řešil. Ale skutečně to zabere jen v některých případech....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam