• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    V této diskuzi bych chtěla sbírat názory, zkušenosti a rady, jak v Praze soužít v částech s modrou zónou. Uvítám -odkazy na články a novinky -tipy a triky na parkování v oblastech s MZ -informace o parkovacích kartách a výjimkách -vaše osobní zkušenosti
    rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PEETIK: Buď trvale bydlíš, nebo neparkuješ, jednoduchá premisa.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PEETIK: Ne. Pokud tedy na nej nechces auto prepsat.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Mám dotaz na ty přiblblé modré zony. Mám Trvalý bydliště na Hloubětíně, ale sem v podnájmu v Kobylisích a fakt se mi nechce měnit trvalé bydliště :/ Auto mám psané na mě. Dalo by se nějakým způsobem přes majitele bytu nějak udělat parkování na moje auto?
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    KORKMAZ: + mapy.cz uz maj vsude vyznacene zony i s cenovkou
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KORKMAZ: #2 bys mel najit na parkujvklidu.cz
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Hele chápu to dobře, že na těch nově zavedených modrých zónách si můžu koupit parkování přes mobil a na těch starých to pořád nejde? Plus ta smíšená a návstěvnická to umí i klasicky přes automaty? Jaký jsou zhruba ceny, dejme tomu modrá v Dejvicích.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MISON: Prevded si auto na sebe - kdyby se rodice pritelkyne cukǎli, muzes s nimi sepsat smlouvu ze na zaklade jejich zadosti jim prevedes auto zpet..
    CAJT
    CAJT --- ---
    Třeba moje zkušenost někomu ušetří čas:
    Šel jsem do Zikmunda Wintra zaplatit poplatek do zóny. Na místě jsem zjistil, že na dokladech k autu, psaného na IČO, mám starou adresu(taky Praha 6) jinou než v OP.
    Možná je to všem jasný: pokud je auto na IČO musí být stejná adresa v občance i ve Velkým Techničáku...
    Změnu provedli na magistrátu (Jungmannka) na počkání. Od 14:05 (lísteček) šedesát lidí přede mnou, do 17:15 kdy jsem šel na řadu! Ke změně stačí: oba techničáky(malý zataví nový, velký jen opraví do poznámky) a vyplnit formulář. Stojí to 50Kč.
    Za tu štrapác to stálo. 1200Kč vs.12000Kč
    PS: propisku ssebou, to nepůjčují...
    LELI
    LELI --- ---
    MAKROUSEK: to by byly zase krasny penize pro magoostrath
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ARZA: Taky to muzete co pul roku mezi sebou prepisovat.
    ARZA
    ARZA --- ---
    THE_MIRACLE, MISON: Taky jsem se na to ptala (na P7) a nejde to. Jediná možnost je to auto přepsat.
    Krom toho, že pronajímatelé aut, tzn autopůjčovny musej platit ještě silniční daň, tam byl ještě nějakej jinej háček. Ale nejlepší samozřejmě je zavolat na městskou část. - - kde tě nejspíš vyfaktujou, tak jako každýho:))

    Měli jsme podobnej problém, neb máme v rodině auto, jehož majitelka pravidelně na půl roku odjíždí do zahraničí. Má rezidenta na P1 a já bydlim na P7. Ptala jsem se té dobré ženy na MČ, jak to mám udělat, když na P1 vždy půl roku v roce stojí kára, která tam hnije, zatimco já nemám čím jezdit a jestli teda udělám líp, když si koupim další auto, který budu na P7 parkovat celoročně, namísto polovinu roku. Odpověď byla, že ano:-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    THE_MIRACLE: ...kde je zadatel vlastnikem.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    No ale mohl by snad zústat vlastníkem a MISONA zapsat jako provozovatele, ne?
    MISON
    MISON --- ---
    Zdar, mam dotaz ! Trvaly bydliste mam, ale auto neni napsany na me (je tatinka moji pritelkyne). Jak to zaridit, abych mohl poridit kartu k parkovani v modry zone jinak nez prepsanim auta na me ? Muze mi ho nejak pronajmout za symbolickou cenu ? A pokud ano, jak to zaridit, co je k tomu vsechno treba ? Predem moc diky za rady.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AQUARIUS: Po celou dobu auta. Pokud si koupis nejake normalni auto na eserocko a nebudes ho treba osm let menit (jak to treba delam ja), mel bys zaplatit 2000*8*12=192000 jenom na danich. Plus ten servis (pokud ty jsi eserocko). Krasny novy svet.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MAKROUSEK: ah, to je moc dobry vedet.
    SAMOUT: mne to jako tak hrozny peklo nepripada, kolega pocital, ze nas to auto prijde mesicne na min nez 2000, coz vyjde o dost lip, nez kdyby clovek mel provozovat vlastni. Navic servis plati nekdo jinej.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAKROUSEK: To 1% není daň samotná, to se ti připočítává k daňovému základu. Tj. daň je cca 1/19% z pořizovací ceny auta monatlich. Nicméně ano, je to peklo i tak.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AQUARIUS: Pokud prihlasujes nove auto na modrou zonu, musis predlozit velkej technicak. http://www.praha3.cz/...rkovani/zona-placeneho-stani/predplacene-karty/doklady-zakladni-pripady.html
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    A pak jeste jedna vyfikundace, kterou jsem zjistil. Taky muze byt v technicaku firma a clovek muze mit auto na "soukrome pouziti". Ale v tom pripade musi dolozit, ze plati tu dan z benefitu (coz je bratru 1% z porizovaci(!) ceny auta kazdy mesic). Peklo.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MAKROUSEK: ah, ty mas asi na mysli velkej technicak - ten u sebe zrovna nemam, ale v malym mam napsanej Skofin (auto z roku 2013).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam