THE_MIRACLE: Obávám se, že čára samotná nestačí, že buď ve vyhlášce je někde specifikovaná ta ulice jako fialová zóna, nebo je tam svislá značka a ta bude mít v tom to případě přednost. Takže mimo ten čas je to klasická fialová zóna.
ADAMFC: když je ten systém navržen špatně, tak ano, taky hledám skulinu, jak ho ochcat už z principu. Já mám 3 zásadní výhrady (4. je ekologická, protože objíždějící fotící auta jsou děsně prospěšná a určitě nejsou na elektropohon nebo plyn, aspoň zatím):
1) Ať je systém nákupu parkování jednotný. Tzn. internetová aplikace na všechny obvody. Některé automaty, které mají ten displej, třeba taky, úřady taktéž. Pořád je tu určitá diskriminace (jako muset na úřad, nebo mít kartu apod., ale už je to lepší).
2) Do cca 45 minut dát zvýhodněné parkování, rozvrstvené třeba po patnácti minutách a 5-10 korunách na tu patnáctiminutovku. Já nemám problé zaplatit 10-15 korun za to, že jedu něco vyzvednout autem. Nejsem nadšen to platit, když jsem takhle vezl přepravku knížek někomu zadarmo, a čekal jsem na něj, než si pro to z domu sejde, ale ok, můžu s tím počítat.
3) Rezident by si měl mít možnost registrovat na své jméno dočasně jakoukoliv SPZ pro návštěvy. Aby se dalo snadno řešit případy:
- jezdí služebními auty, jejichž SPZ se mění, takže si nemůže registrovat jednu zvýhodněnou SPZ, nebo ani tu druhou drahou navíc, protože se mění
- jezdí se o něj starat příbuzní (protože v mnoha případech to bez auta moc reálné není)
- přijede mu řemeslník, stěhováci apod., už by nebylo třeba se hádat o době nutné k vyložení nákladu