osobně neznám nikoho z dogpointu ani jejich dočaskáře, ale po tom co jsem si přečetla vyjádření obou stran, musím s lítostí konstatovat, že nejspíš mám "srdce z kamene, jsem neuvěřitelná stvůra a taky by mě měli utratit", neboť naprosto souhlasím s rozhodnutím a požadavky DP, které mi přijdou oprávněné a opravdu rozvážené do důsledku pro štěně.
.. já někomu předat psa na dočasné hlídání, který se pak "ztratí", o místě jeho pobytu je mi lháno a navíc je na něm prováděn zákrok (byť za, ne moje peníze) který jsem se rozhodla po konzultaci s několika veterináři nepodstoupit (neboť prognóza nehraje ve psí prospěch) a nakonec mi takový člověk ještě hází klacky pod nohy .. no asi bych byla mnohem nepříjemnější (a myslím si že, požadování lékařské správy je ta nejmenší a naprosto racionální žádost)
jenom doufám, že štěndo to nevystresovalo víc, než bylo nezbytně nutné a dogpoinťáky to neodradí od braní nových dobrovolníků. umisťování psů do (byť dočasných) domovů je právě ten důvod, proč se mi systém dogpointu tak moc líbí.
chápu, že při téhle práci člověk narazí na spoustu citových případů, ale přijde mi, že slečny dočaskářky (zejména podle jejich komentů na facebooku) to dost přehánějí a rozhodně z jejich vyjádření nemám pocit, že by to dělaly "pro dobro toho drobečka" ale pro svoje sobecké ego (neboť jestli už neměly připraveného nového majitele, který by se o Buráčka staral, tak by se po "úspěšné operaci" vrátil tak akorát do dočasky, kde by mohl dlouze čekat na majitele, kterých (pro takový případ) jistě není zrovna mnoho)
dogpoinťáci fandím vám, protože tu velmi často vidím, že psům pomáháte a zlepšujete jim život a z vaší práce je cítit, že to děláte dobře. nenechte se shazovat lidmi, kteří si o jednom nešťastném případu přečetli na facebooku polopravdy a už si jej nepostaví proti všem těm, které dopadly více než dobře