• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VON_GILOTINErecenze a kritiky aktualnich (i neaktualnich) filmu
    1.: Klub ma slouzit jako dustojnejsi protipol klubu "Jake filmy stoji za to?", jehoz cilem je si jen doporucovat filmy na nahodne bazi a odpovidat na dotazy jako "doporucte mi dobrou komedii".
    2.: Cilem je poskytovat vhled do filmu, ktere jste zhledli a o nichz chcete poreferovat ostatnim ve stylu jinem nez "film je dobry" ci "chujovina".
    3.: Argumentaci je treba verohodne podkladat, pokud na to neni vybava, staci umisit alespon na kontinuu v nemz dany element pomerujete.
    4.: Nazory, ne dojmy. (bude porusovano)
    5.: Nazory na neaktualni filmy prozatim hazejte dle libosti.
    6.: Hadky jsou vitany.
    7.: Prispevky uvadejte ve tvaru "jmeno filmu (rok vyroby)" (necht jsou dohledatelne)
    8.: Nezapomente kritizovat recenze odjinud.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    rozbalit záhlaví
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUBAN88: Z toho nijak neplyne, ze je to vlivem tech dvou zenskych. To je logika.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    PIZI: tak se koukni na navstevnost ceskych kin a prodejnost desek... a ani Kabaty si nekupuji a ani na Kamenaku jsem v kine nevidel

ja taky nevolil CSSD a pritom je volilo nejvice lidi, takze prosim, trosku logiky vnes do svych prispevku...

PIZI
    PIZI --- ---
    DYLER: Nevim, neznam je. Nectu je. To s cim polemizuji je tvrzeni ze vkus lidu je dan tim co pisou nejaci kritici. Jsem presvedcen, ze ti kdo zerou Kabaty a KAmenak vetsinou v zivote zadnou filmovou recenzi necetli.
    DYLER
    DYLER --- ---
    PIZI: Dobre a ty se k nim stavis jak? Trochu to vypada, jako bys je obhajoval(a)...
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUBAN88: To jenom ostatni jsou ti kterym ty dve diktuji. Zvlastni ze to jsou vzdycky ti ostatni, nikdy pisatel.
    DYLER
    DYLER --- ---
    Naproti tomu tohle je fajn, a to Fuku moc nemusím. Zvláště pak odstavec s řidičem.

FFFILM: Recenze: Lidice - 40%
    http://fffilm.fuxoft.cz/2011/05/recenze-lidice-40.html

O víkendu z toho taky něco sepíšu.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    PIZI: ne, jako ze oni utvari vseobecne podvedomi o "kvalite" me muj vkus opravdu nediktuji
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUBAN88: Ze jako tyhle dve ti diktuji tvuj vkus?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    DYLER: hrozně zpíčená dvojice matka s dcerou... pak se divme že český vkus je založený na Kabátech a Kameňáku:(
    DYLER
    DYLER --- ---
    Terezka jde ve šlépějích své talentované maminky.

Ač se to u recenzí běžně nedělá, v případě Lidic si dovolím být osobní. Strávila jsem s nimi rok. Několikrát jsem četla scénář, zvedavě lezla tvůrcům do poznámek. Byla jsem u castingu, natáčení i nahrávání hudby, viděla jsem verze, kde chyběly celé scény i kde nechybělo nic.

RECENZE: Lidice si zaslouží plná kina. Mají v sobě pokoru i odvahu - iDNES.cz
    http://kultura.idnes.cz/recenze-lidice-si-zaslouzi-plna-kina-maji-v-sobe-pokoru-i-odvahu-ps6-/filmvideo.aspx?c=A110529_074430_filmvideo_tt
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    HRKY: jinak Filovi se da verit vzdy

Recenze: Melancholia říká, že konec lidstva přijde brzy - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/kultura/film/recenze/clanek.phtml?id=701634
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Recenze: A Westernstory má taky obě ruce v hajzlu

Recenze: A Westernstory má taky obě ruce v hajzlu - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/kultura/film/recenze/clanek.phtml?id=701131

fascinuje me jak rozsahlou ma reklama na tento radoby-film rozsah, tim spis ze se jedna jen o upoutavku na retardovany radoby-zabavni-park
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    HRKY: jeste nam rekni zda by sis ji pral v kontextu ostatni trierovi tvorby nebo jen aktualni zamyslene trilogie a nebo vytrzenou..
    HRKY
    HRKY --- ---
    Velice prosím o recenzi/kritiku filmu Melancholia, děkuji.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    KOC256: Zdá se to jenom mně, že je ta recenze z valné části obšlehnutá z Filovy recenze na Aktualne.cz?

Recenze: Piráti z Karibiku na vlnách nastavované kaše - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/kultura/film/recenze/clanek.phtml?id=700559
    KOC256
    KOC256 --- ---
    http://avmania.e15.cz/pirati-z-karibiku-na-vlnach-podivna

jsem ani netusil jak moc alchimie se da ve filmu najit... :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    VON_GILOTINE: V Ostravě, resp. v pražském ústředí ČT jsou zkrátka opět mimo. Místo toho, aby konečně natočili něco smysluplnějšího, jako třeba dlouho chystaný seriál o Lídě Baarové nebo o Mašínech, raději dotáčejí Elixír života - komediální seriál s Jiřím Krampolem z domova důchodců. Smějte se, hnijte odspod, vše je povoleno.

Mi o seriálu nic neřeklo.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PIZI: to je jen trik na nepozorne ctenare a standardni postup hodnoceni dila v kontextu jeho vzniku. takto to neuhrajes
    PIZI
    PIZI --- ---
    DYLER: Jo to smichana recenze serialu s recenzi televizniho studia.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DYLER:
    souhlas a netočí takové sračky náhodou protože náš národ je vesměs sračkoidní?
    DYLER
    DYLER --- ---
    Lešti hovno tak, aby se třpytilo jako zlato. Stejně to pořád bude hovno.

4teens, 2011

ČT opět kraluje. Dramaturgům musely očividně dojít nápady, protože po šíleném Poste restante (Kolik jsem jen viděl těch filmů o filmu, kde ukazovali bídné triky tvořící se roky na nejmodernějších strojích a pak z toho vylezly klasické prolínačky ze 70. let?!) či vykradačském Znamení koně (Dobrá voda denně doma) přichází, a teď se podržte, Beverly Hils po česku (To stojí v tiskové zprávě, nekecám.). Natočila to ostravská tvůrčí skupina, a aniž bych chtěl nějak hanit tenhle region, na nějž jsem co se divadelních záležitostí slyšel pět samou chválu, točit prostě neumí.

Seriál 4teens nám představuje pár mladých študáků gymplu ve věku okolo puberty, kteří mají zažívat někdy lehčí, někdy těžší příkoří osudu. A aby se ty scénáře hezky psali, autoři si jednotlivé postavy prvoplánově zaškatulkovali. Takže tu máme třídní bárbínu, šprta, dva 'ostré' hochy, budoucí novinářku nebo skejtařku.

Právě o ní byl první díl (Naprosto banální příběh o tom, jak moc chce jezdit, ale okolí, rozuměj máma, je proti. Jako pravověrná skejtařka se na prkně navíc sveze asi tak ve třech záběrech a div si nerozbije hubu.), který se na obrazovce objevil rovnou dvakrát. Poprvé měl premiéru minulý pátek, jenže to byl hokej, takže se na něj zřejmě koukalo tristní procento lidí. Pro ČT tudíž vynaložené prostředky přišly vniveč, takže proč obecenstvo ještě jednou nepomučit a celou anabázi o holce a její fošně nezopakovat dnes místo další ostravské lůzy v podobě Petra Šišky (Ostatně, uznejte sami - který imbecil by svou hudební skupinu pojmenoval 'Legendy se vrací'? Slyšel někdo někdy z vás o Petru Šiškovi? Ne? No vidíte.)

Problémů má 4teens hned několik, zajímavých nápadů minimum. Potěší snad jen pokus zakomponovat do centra dění komix, s nímž se pracuje i v prostřizích, i když je to lehká vykrádačka Školy, základ života.

Děti se i celkem snaží, není to takový trapas jako ve Škole na výsluní. Horší je, že ze sebe soukají moudra, která by v jejich věku pronášel asi málokdo. Hned na začátku mě robourala věta o Aristotelovi, další frky na sebe nenechaly dlouho čekat. Scénáristé se chtějí zavděčit generaci, takže slova jako hustý, trip, cool apod. jsou tu na denním pořádku. Horší je, v jakém kontextu je herci pronášejí. Celé to pak působí strašně křečovitě a strojeně.

S tím souvisí i další vada - co pět minut komentuje jedna z hlavních postav (šprt s příznačnou přezdívkou Einstein) okolní dění, ale i vlastní myšlenky. V jednu chvíli se dokonce pod taktovkou píšících autorů sám pokusí celý seriál shodit klasickou frází "To se může stát jen v bllbém televizním seriálu."

Asi chudák netušil, jak moc blízko je od pravdy. Ten seriál je totiž skutečně blbý. A hlavně nepotřebný. Kdo se na to bude koukat? Které díte dnes potřebuje vysvětlovat, že počítač je od toho, že se na něm hrají MMORPG nebo akční řežby po síti? Který špunt dnes neví, co je to chatovat? Sakra, copak jsme v Televizním klubu mladých? Já měl za to, že tohle je rok 2011.

V Ostravě, resp. v pražském ústředí ČT jsou zkrátka opět mimo. Místo toho, aby konečně natočili něco smysluplnějšího, jako třeba dlouho chystaný seriál o Lídě Baarové nebo o Mašínech, raději dotáčejí Elixír života - komediální seriál s Jiřím Krampolem z domova důchodců. Smějte se, hnijte odspod, vše je povoleno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam