• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    DARJEEL: ...můžeš to prosím rozvinout ?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AIM_FREEMAN: soutěživost leží v základu kolesa samsáry a možná i to je to, co se mnohým jogínům tak příčí...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARJEEL: ajo. ale ono je jedno jak dlouho. i tak wtf. ještě mě napadá slovo profanace každopádně jen se mi potvrdilo že co oči nevidí, srdce nebolí.
    9th World Yoga Championship, 2000 Delhi, India, Artistic Yoga, Yoga Artistico, www.yogasport.org - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ZYiXXij7w5M
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Jakoby to nebylo v Indii už dávno takhle podobně (co se týče soutěživého stavu ducha), akurát běloch tomu umá dát ten pravý marketing a rozjet to jako "big plan" :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    na druhou stranu si rikam, kdyz je vse cim dal povrchnejsi..treba se blizime k nejakemu maha-povrchu a kdyz uz to nikdo nebude cekat, tak se to vsechno nadechne a vsichni se budem divit. :) jinak viz KAREN:
    TEABOY
    TEABOY --- ---
    KAREN
    KAREN --- ---
    LOMILOMI: wtf srsly...
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    THEIA: tak to zni skvele, urcite to vyzkousim a jestli to bude stejny nebo aspon hodne podobny, budu radsi chodit tam:)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Yoga to figure at the Olympics?
    A proposal to include yoga as competitive sport in the Olympics is generating debate around the world.
    http://timesofindia.indiatimes.com/articleshow/12230871.cms
    THEIA
    THEIA --- ---
    ANNYSEK: tiez si myslim ze teplota je rovnaka a inak len zalezi od studia/lektorky ake sestavy zvoli.. Ja som teda citala ze bikram je obecne narocnejsia, tak som zacala radsej hotjogou.
    Zatial som vyskusala 4 hot lekce v dome jogy, kde kazda bola uplne ina a 2x som mala pocit ze som na nejakom aerobiku v teple, takze tam som prestala chodit. Teraz skusam studio Hotyoga42 a tam uz to prebieha podla mojich predstav, kazdu hodinu (s akoukolvek instruktorkou) sa prechadzaju uplne rovnake sestavy - pozrela som na YT ako presne vyzera bikram z 26 poloh ich je 24 rovnakych,v rovnakom poradi.
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    To vim, mluvila jsem o rozdilu v teplote.. az mi ted skonci predplatne, chci vyzkouset I hot jogu. Slysela jsem ale ruzne nazory, ze ty sestavy nejsou tak narocne
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    ANNYSEK: rozdil je v tom ze bikram je registrovana znacka, mas presne stanoveno jak to ma vypadat a tak se plati za komercni nazev... nazev hot je moznost, jak delat totez (investujes do mistnosti, poupravis serii, ktera je stejne uzmuta z dynamickych stylu jako je avy)...
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    THEIA: jojo, zlepsilo se to vyrazne cca po peti hodinach (na zacatku jsem chodila kazdy den).. porad je to hodne narocne, ale uz se mi nedela spatne (teda obcas porad trochu ano, kazda lekce je jina), je to mnohem lepsi a muzu se vic soustredit na provadeni poloh..
    myslis, ze v tomhle je rozdil mezi bikram a hot? teplota je stejna, ne?
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    ahoj, chtela bych se zeptat, zda ma nekdo z vas zkusenosti s jogou pro mentalne handicapovane. Pripadne posta. Moc dekuji.
    THEIA
    THEIA --- ---
    ANNYSEK: zlepsilo sa to medzicasom?
    Ja som sa rozhodovala medzi bikram a hot, nakoniec som zacala s hotjogou prave kvoli podobnym referenciam..
    MEA
    MEA --- ---
    SLAUGHTER: jj, díky ti, tak nějak jsem cítila a tušila, jak se k situaci postavím, nicméně jsem si říkala, že se pro jistotu zeptám znalých :)

    ono tělo samo říkalo, co by dalo a co ne, poslední den s atb jsem už měla poměrně sílu a chuť, tak jsem si dala opravdu jeden pomalý pozdrav slunci :) a tím jsem pro ten den skončila, bohatě mi to stačilo, myslím, že si dám pozor :)), nyní druhá fáze atb, takže je to zas na začátku, cítím vyčerpanost, tak spíš lehce protahuju.

    AIM_FREEMAN: díky za tip, někdy to zkusím! taky si občas zarelaxuju a dělám asi nejvíc anápánasati
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    FARIN: to me prave fascinovalo, ze me posoupl v pozici dvakrat dal, nez jini ucitele, a pritom nesel pres odpor, upravil tady tam a lup, bylo to uplne o necem jinem.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KAREN: ja ti rozumim, a kdybych to videla predem, tak si asi netroufnu. byl to fyzickej zazitek, hodne zabavnej, hodne dobrej. me k joze dovedlo fyzicke cviceni a porad to je pro me nejdulezitejsi aspekt.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Mě se při nemoci velmi osvědčila nejprve relaxace na zádech a když pak je tělo uvolněné, tak udžají pránajáma v leže s takto uvolněným tělem. při zaměření pozornosti na nějakou oblast se tato intenzivněji pročišťuje. když přišla únava, tak jsem přestal, třeba chvíli spal a pak jsem zas třeba chvíli pokračoval. je to ohromně posilující a odpadal pak u mě problém, jak vydržet v posteli.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    MEA: podle dotazu sama vis odpoved. Cviceni te bud dorazi, nebo ti pomuze. Ma kvalitu katalyzatoru. Jestli beres antibiotika, tak rozhodne necvicit. Jakekoli cviceni behem nemoci oslabuje tvuj system. Si uvedom, ze nemoc, znamena, ze ne moc... Mas jedinecnou prilezitost byt sama se sebou, nacitovat se a pozorovat vlastni system a sebe sama. I u jogy jde zejmena o klid, ten pohyb je jen prostredek ke klidu. Telesna cviceni byly na puvodni jogove techniky naroubovany, joga neni telocvik...
    Preji prijemny prubeh nemoci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam