• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SLAUGHTER: myslis jako Joga je jen jedna a tu drzim za ruku ja.

    Mne se libi joga obecne jako zkoumani a uvolnovani potencialu.., pravidla a metody jsou dulezity, ale ne nejdulezitejsi, jeste podstatnejsi je tvoje uprimnost a svedomi.

    ad zahlavi klubu: Vsechny druhy jogy :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    a taky auditko Zdravi, tam budou kazat ti co uz maji jasno a zdravo :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    co zalozit auditko joga a psychedelika, mohly by se tam resit vsechny tyhle temata :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    VALOR: Spojitost tam je. Zdravý člověk nemá potřebu brát drogy. Zdravý člověk nemá potřebu cvičit jógu. Oboje je touha po nalezení původní matrice Zdraví...

    Já obdivuji místní flexibilitu mysli a úžasnou schopnost racionalizace odůvodňování kombinace drog v kombinaci s jógou. Jednou je tu tahanice o to, že jóga není tělocvikem a pak je tu diskuze o tom, jak je cool se intoxikovat kvůli cvičení tělocviku. Jóga je jóga a drogy jsou drogy. Je to jako myslet si, že se z bodu A do bodu B dostaneme jako jedna bytost dvěma různými cestami. Teoreticky je možné se rozdvojit, ale kdo to skutečně dokáže a co se za to platí...
    VALOR
    VALOR --- ---
    SLAUGHTER: každý národ je spirituální je to součástí bytosti jménem člověk. Chtěl jsem svým příspěvkem vyjádřit názor že možná češi tolik fetujou a i pijou protože si kompenzují nedostatek spirituality ve svém životě. I toho alkoholu se to týká ať se to někomu líbí nebo ne. To že i závislost na alkoholu se spiritualitou souvisí potvrzuje i fakt že mají AA velkou úspěšnost léčby. Léčba AA na víře ve vyšší moc stojí. (netvrdím že to je jediný důvod proč to funguje - další jsou samořízení, nemusí bojovat s autoritama, skupinová dynamika, motivace atd. ).
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    KALIPH: To není, chtěl jsem jen upozornit na házení hlastu a jiných drog do jiného pytle, protože pozoruju rozdílné motivační faktory vedoucí k jejich užívání. Ale blbě jsem četl ten VALORův příspěvek, kde chlast zmiňuje a tak jsem to přisoudil Slaughterovi, který na to jen (vcelku dobře) reagoval. Mea culpa. Dík za upozornění.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AIM_FREEMAN: To ale vůbec není pointa toho, co napsal:)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SLAUGHTER: psal preci o kanabinoidech a halucinogenech. je nutne to prehnat k vyroku o produchovnelem chlastani?;)
    SVA
    SVA --- ---
    jinak k diskuzi na tema ego a joga, asi je to na delsi dobu, ale ja si nejvice uzila radost s pritomneho pocitu, pohybu, kdy se hranice bolesti posunuje, kdyz me ego bylo menci nez normalne (po tom co jsem necvicila mesic v meditacnim centru a pak si zasla na jogu) a ja tu svou hranici uplne zbourala, a udelala takove kousky, ktere nedelam ani kdyz pravidelne cvicim..
    SVA
    SVA --- ---
    LILY: souhlas, prave v dobe stagnace, kdyz si prilezitostne zakourim (nejsem pravidelny kurak) nebo dam nejaky halucinogen na party, tak chut na pohyb je vetsi, a uz nekolikrat mi to pomohlo jako dobry starter zacit pravidelne cvicit...

    ale obecne nemam rada drogy, nebo presneji receno zavislost, protoze vetsinou pri pravidelnem uzivani zpusobuje opacny efekt
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    VALOR: ano, ale za tím je ještě hlubší příčina. Z tvého příspěvku vyplývá, že jsme spirituální národ a proto chlastáme a fetujeme. Co když je za tím jiná příčina? Co to vysvětluje? Co to hledáme?
    VALOR
    VALOR --- ---
    SLAUGHTER: ona jedna z teorií vzniku závislosti na kanabioidech ale i halucinogenech (které nemají velký potenciál závislosti) vysvětluje že si tím člověk řeší právě problém spirituální ve svém životě. Já bych s tím v zásadě souhlasil. Vysvětlovalo by to i proč češi tolik pijou a hulej. Jsme od vlastní spirituality odtržení a hledáme kde to jen lze.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LAKSHMANA: jak myslíš.
    A co se týče závislosti - závislost je závislost, drogy jsou drogy. Já dřív hulil jako hovado a vyměnil jsem to za jógování. A co se změnilo? Nic. Rozboural jsem pár kruhů, abych si vytvořil další, ve kterém jsem mohl běhat jako křeček. Stal jsem se závislým na cvičením. Tak jsem v rámci praxe začal nabourávat svoji denní praxi.
    Závislost je téma vnitřního dítěte. Drogy jsou jen jedna z forem jejího projevu. Závislosti se člověk nejlépe zbaví, když si dodá to, co mu skutečně schází. Nakrmí tak své vnitřní dítě a jeho pláč ustane.
    LILY: Jé, jsi mě připomněla dokument LAST HIPPIE STANDING... Jeden jogi tam o tom mluví...
    LILY
    LILY --- ---
    LAKSHMANA: není důvod.. :) Spousta lidí, kteří přičichli k józe, vyzkoušeli i nejrůznější psychedelika. Taky jsem před pár lety zkoušela, jaké to je cvičit zhulená, nebo jsem kdysi dovezla kamarádům do Prahy houby a zhoubovaným jsem jim ukazovala nějaký čchikung a základy taiji...a v tu chvíli z toho byli naprosto unesení, co to dělá za věci. :D:D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    HONZAL: po letech zkušeností s čím? :-)
    VALOR
    VALOR --- ---
    LAKSHMANA: neomlouvej se. Zajímavé téma. :)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    Omlouvám se, neměl jsem to téma sem vnášet.
    LILY
    LILY --- ---
    LAKSHMANA: mně to přijde docela jasné.
    Když si dáš drogy, tak ti může maximálně prospět, když si v tom stavu zacvičíš, zatímco opačně to pravděpodobně fungovat nebude.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KAREN: tak taky mi něco daly, ale zrovna kombinovat to s cvičenim považuju za zbytečný. Ha-tha joga je nejlepší "na čisto", to klidně generalizuji po letech zkušeností ;-) nakonec je na to taky udělaná, pokud si dá člověk houby, po dobu účinku už joginske ztechniky jaksi ani nepotřebuje

    SLAUGHTER: obecně, co se zrovna dělá...
    Jinak mě to nijak nevadí ;-)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    SLAUGHTER: SLAUGHTER:

    "Jóga je dobrý set a setting pro drogy, ale drogy nejsou dobrý set a setting pro jógu."

    Já nevim jestli jsem správně pochopil co jsi tím chtěl říct, trochu mě to plete :o), ale tady bych si dovolil nesouhlasit. Moje zkušenost mi říká, že obě dvě situace můžou být prospěšné. Mít jako základ solidní jógovou praxi a tu pak čas od času okořenit zážitkem v neobvyklém stavu vědomí mi přijde v pořádku a smysluplné. Zrovna tak má smysl začít uprostřed závislosti na drogach s jógou a zažít její léčivý účinek. Mnoho lidí takhle zjistilo, jak mocná zbraň je jógová praxe, když dojde na boj s drogovou závislostí. To má přece velký smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam