DARJEEL: co sadhu, to přístup. To, že mnoho lidí kombinuje tyto postupy ještě nedává pravidlo, že je tento postup funkční. Pouze, že se praktikuje. IMHO když budu vyřešený, nebudu mít přeci potřebu měnit si vědomí :-)...
DARJEEL: s tím kontraktem, to je důležitá informace. Jsem rád, že jsi ji zmínil. Mnoho lidí ví, co jim to dává, ale málokdo ví, co za to platí :-). Nehledě na to, že se tu žongluje s pojmy rostlin a chemií... Mám zkušenosti s tím, že v důsledku užívání psychadelik dochází častěji k retraumatizaci, než k vyléčení.
YMLADRIS: zkusím to jinak. Nejznámější definice jógy je Pataňdžaliho "Joga citta vrtthi nirodhah" (zvládnutí myšlenkových vln). No a skrze psychadelický zážitek nás opět bombarduje další vrtti (myšlenková vlna). Základem této cesty je na počátku "vivéka"správné rozlišování, že blikající semafor na cestě není cílem naší cesty :-).
Co se týče léčení ega jako transformačního procesu směrem k osvícení je rozdíl mezi pocitem potřeby a skutečnou potřebou. Viz rčení "žízeň je převlečený hlad"...
Já neřeším terapeutický potenciál drog, ale stále tvrdím, že drogy jsou drogy a jóga je jóga. Směšování rolí způsobuje dezorientaci a to zavání průšvihem... A jestli tím šlapu někomu na kuří oko tak upřesňuji, že průser může a nemusí nastat, stejně tak tento postup může a nemusí pomoci.