O víkendu jsem byl v Čechách, pustil televizi a byl tam nějaký antropolog, či co a mluvil o svých zkušenostech s indiánskými kmeny. Když se ho ptali, jestli vyzkoušel nějaké jejich rituály, tak odpověděl že mu to místní nedovolili, protože to pro ně byla kmenová a posvátná medicína a rituály. Celé to shrnul, že západní lidé neumí tyto rostliny užívat jako medicínu a máme přirozenou tendenci k jejich zneužívání. A za to se klidně podepíšu i já.
IMHO jsem poznal i fetování, i léčebné způsoby používání bylin. V mém případě cítím, že s rostoucí prací intoxikace:
1 nefunguje jako dřív
2 roste uvědomění důsledků takového chování
3 jsou části vnímání, které tyto látky odkrývají, leč jsou části, které zakryjí mlhou, která by se dala krájet. A ty druhé jsou ty, které vnímám podstatné v jógovém procesu v němž se ženeme za vlastní celistvostí...
Selským rozumem jsem si spočítal a následně si vybral cestu...
IMHO drogy mohou být dobré na počáteční uvědomění. A co dál...
Znovu opakuji: Každý si můžeme ze svých příspěvků utvořit vlastní obraz toho, co je pro nás prioritou. Pro mě je fascinující, že mnohem více příspěvků vyvolá téma drogy, než otázky ohledně jógových praxí.
Z příspěvků už vím, kdo pravidelně užívá, ale kolik lidí zde pravidelně praktikuje :-)? Ruku na srdce...
TADEAS: Pěkně jsi to shrnul. A malé přitakání - pro mě není důležité, zda máme stejný postoj, ale jestli jsme ochotni si naslouchat.