• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    STQ
    STQ --- ---
    SLAUGHTER: no jasne, vsak to je zakladni pravidlo vesmiru - vsechno se furt meni a clovek (obcas) roste. ale prave proto je (pro me) jediny pouzitelny stanovisko to, co mam prave ted, protoze zadny jiny mit neumim.

    co bych mel kdybych to mel jinak nevim, ale ja to mam tak jak to mam, takze vsechno je tak jak je, jestli mi rozumis...:)

    a samozrejme na druhou stranu tam nekde za mysli furt ciha vsevedouci zarici pozorovatel, co se tomu soucitne usmiva a obcas se zepta 'ale ale, a kdopak to mluvi?' :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Šťastné a veselé OM :)

    DARJEEL: já jsem tu dharmou myslel sanáthana dharmu, neměl jsem na mysli buddhismus, ale jógu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DARJEEL: Diky! Stastne a vesele a pokud mozna strizlive Vanoce preji! :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    výborně, vlk se nažral a koza zůstala celá :o)
    tak mastné a kyselé Ti přeji Darumo!
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DARJEEL: Jestli s tou theravadou narazis na mne, tak ja s theravadou spolecneho moc nemam a theravadu nepraktikuju. ;-) Jinak radeji se te ani neptam kdo jsou to ti sutrici a tantrici bo mam tucha, ze bych se zase dozvedel nejakou novou definici sutry a tantry. :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AIM_FREEMAN: o dharmě žádná, i když i v rámci buddhismu máš spoustu opilých bojovníků a Lin Ťiho vzývání "léčivých hub" (ale to je zase čchan) :-)
    S theravadovou čistotou mysli souhlasím, je to kompletní funkční cesta, ale tak nějak bych od theravadového dharmického tuláka čekal kloudnější argumentaci (ačkoliv sám tak nějak rámcově tuším, na čem stojí důvodnost čisté mysli).
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JUNIPETRUS: falus .)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    jo a kdyz jsou ty vanoce. Kohopak asi symbolizuje santa klaus?:-)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARJEEL: Za druhou cast prispevku davam plus.
    Ten zacatek: Ja jsem rad, ze tu Daruma drzi pozici rekneme ciste dharmy. Nicmene bez tech rypavych poznamek by ta pozice byla..cistsi, resp. opravdu cista. :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DARUMA: njn, to Ti tak možná připadá, protože jsi sám na dané téma neřekl nic moc kloudného a spíš takovou kloudonou diskusi brzdíš příspěvky oscilujícími mezi repeticí a trolováním.
    Na druhou stranu zde padlo pár fakt zajímavých příspěvků na téma joga a psychedelika, některé dokonce metodicky propracované. Když shrnu imho úplně nejzásadnější fakt, který tu máme mnozí společný, tak je to to, že nás psychedelické prožitky přivedli k intenzivní (nebo intenzivnější než předtím) praxi a ta z nás více či méně dělá lepší bytosti ať již směrem k sobě či k druhým.
    Příjde mi to jako docela fajn projekt :)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DARUMA: A prosím vynech pokusy o urážky, nemá to úroveň.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DARUMA: Brahmacharyu jsem přijal zhruba před čtyřmi lety.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    Celkem fajn knizka pro zacinajici zajemce o problematiku neurotransmiteru a jejich stimulace prirozenejsimi metodami, nez jsou drogy je popularni knizka http://obchod.portal.cz/produkt/drogy-lidskeho-tela/
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    STQ: celý, co jsem se snažil říct je to, že si můžeš myslet, že víš, co ti to dává a bere, ale "myslet si že víš" neznamená skutečně vědět. Já si taky myslel, že vím a teď vím, že jsem si to myslel dost omezeně a zítra budu vnímat můj současný postoj s největší pravděpodobností zase jako omezený... Mě to dodává pochopení a sílu pro sebe a ostatní, ale to neznamená, že musím souhlasit. A vím, že kdybych to měl vyřešený, tak nemám potřebu reagovat :-).
    A jako to máš ty?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LAKSHMANA: LAKSHMANA: Dik! Prave tenhle pristup "vsechno je joga/meditace" povazuji u vetsiny lidi za pozu ci minimalne za velmi nestastnou formulaci. Samozrejme, az budes osvicenej, tak potom takovyhle hlasky beru jako super.:-) Totiz joga se na ejakulaci nediva zrovna nadsene a povazuje ji za ztratu energie. Jinak jestli mas nejake fotky, jak masturbujes pri asane, tak je urcite nahod. ;-)))
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    JUNIPETRUS: Tak já jsem třeba masturbaci do své jógy zahrnul a hodnotim to jako výbornej krok. ;-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DARUMA: joga neni metoda, ty skatulkovaci.
    Droga je zkratka, jóga nikoliv.
    A co je spatne na zkratce, jeli podstatny cil? Stejne porad nevis o cem mluvis. Ty mluvis o voze(drogy) "my" o voze(psychadelicke substance). A v tom je tvoje zasadni slabina.
    Taky ti povim jednu sokojuci informaci: guru, duchovni ucitel je taky zkratka.

    No jinak ja cekam, az se tu bude konecne probirat napriklad masturbace nebo porno.

    Jinak me prijde, ze se tady casto resi dost hathajoga(pozice) a ruzny ocisty, pak jsem zvedavy jestli prijedes a budes rikat, ze telocvik neni joga, ze telo je telo a joga je joga:-)
    LILY
    LILY --- ---
    TORUVIEL: však to tu zatím nikdo neutnul, evidentně se tomu tématu daří víc, než mnoha jiným. Ale taky to neznamaná, že některá témata (konkrétně třeba toto) jsou si rovnější, než jiná. :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DARUMA: Já to chápu. Nic neexistuje samo o sobě.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TORUVIEL: Vidis a ja zase nechapu, ze se spousta lidi nedokaze drzet tematu klubu. Kazdej z nas nechape neco jinyho.;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam