• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    KAREN
    KAREN --- ---
    HONZAL: zrovna sumava ma dneska uz dost pitomy slozeni na x radku, jak jsem se nedavno divala v Albertu.// schvalne se mrkni;) krome "slavnych" stop korysu a mekkysu tam najdes "latky zlepsujici mouku", bramborovou kasi, emulgatory (mohou byt zivocis. puvodu), zahustovadla a tak dale. kdyz uz (driv jsem aspon pekla v domaci pekarne spolubydliciho), tak kupuju celozrnnej kvaskovej nebo bilovickej (jsem teda v brne, v praze bude urcite nejaka jina varianta tehoz, zkratka psenicno-zitny kminovy chleb ci jak se oznacuje ten zakladni), kterej ma 5 ingredienci a je z kvasu.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    STQ: chleba prijidam k hlavnimu jidlu, takze o lenosti to neni.

    Cibule a cesnek - to je jednak odkaz na Gitanandu (velky jogin a tantrik a zaroven uznavany lekar, takze o jeho kvalifikaci neni moc pochyb) a ja s nim souhlasim. a treba cesnecka po ranu urcite neni mor.

    Jako, dovedu si predstavit, ze neci telo to odmita, ale plosne to odsoudit mi prijde ponekud dogmaticke...
    STQ
    STQ --- ---
    HONZAL: pecivo je akorat vymluva proc si neudelat opravdicky jidlo
    na prebytek kaphy mame krije, a syrova cibule a cesnek jsou proste mor, staci uplne jednoduchej pokus rano na prazdnej zaludek a hned budes mit jasno co je a neni povera...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KAREN: priznam se, ze ani chleba nevnimam jako zavadny (z obchodu beru jen sumavu)

    jinak jsem koukal do Gitanandy, k soli jen zminuje, ze se nema solit prilis, k cesneku a cibuly pise, ze je to znamy mytus, ze je jogin nesmi jist. Obe potraviny jsou skvelou prevenci proti infekcim a leci tzv. kaphicke choroby (treba zahlenenost..), takze taky pohled. ;-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    HONZAL: no ono pecivo hlavne neni az tak nutny - nebo hlavne vyhodny... ja jsem se k nemu po nejaky dobe predevsim z praktickejch duvodu vratila a mam lehkej abusus (pecivo teda nejim denne, ale stejne...), ale podle me je nejlepsi ho odriznout.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LILY: jakoze ne polotovary nebo predem udelane jidlo odjinud...koupim brambory, mrkev, cibuly, uvarim a posolim :-)

    zjistuju, ze uz jen na chlebu jsem odkazanej (ale i ten se da delat doma)
    LILY
    LILY --- ---
    HONZAL: co jsou to surové podklady?
    STQ
    STQ --- ---
    MILUCH: tak o tom jsem nic neslysel, mas k tomu nejakej zdroj?
    STQ
    STQ --- ---
    MILUCH: sladky z tohodle pohledu nevadi (a mistni jogini jsou na sladky az hanba :))
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LILY: nejlepsi je varit si svoje jidlo ze surovych podkladu ;-)

    STQ: je to mozne, je pravdou, ze jidla nekdy pruzracnost satvy rozviri, ale sul ma i spoustu dobrych ucinku...ono to bude jako s tim cesnekem...
    STQ
    STQ --- ---
    SLAUGHTER: na me teda spis jako depresivum
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    STQ: sůl funguje jako antidepresivum.
    STQ
    STQ --- ---
    HONZAL: vcelku nic :) akorat te pripravuje o citlivost na chute, zvysuje emocni vykyvy a rozhodne nenapomaha klidu mysli.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    VALOR: jasný, reagoval jsem na tvá slova. Můžeme sice myslet, dokonce i vědět, ale náš systém (někdo říká tělo, mám na mysli systém kóš) si však dělat co potřebuje bez ohledu na naše uvědomění (Castaneda to tuším nazýval ovládaná pošetilost - když tak mě někdo opravte). Jsi u toho, vidíš, co se děje a nechat to se dít, protože vědomé zasahování nevytvoří změnu. Tuším Gándí řekl něco ve smyslu, že když má někdo v srdci zlobu je nesmylné aby se choval mírumilovně.
    STQ: díky za odpověď
    VALOR: kraniosakrální dynamiku
    LILY
    LILY --- ---
    HONZAL: to víš, je skoro všude, mrcha.. :D:D
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    na soli je neco zavadneho?
    VALOR
    VALOR --- ---
    LILY: já bych tomu taky věřil ale nevařím jen pro sebe. Já jsem omezil sůl kuli vysokému tlaku a ostatní už respektují že si jídlo trochu dosolí na talíři.
    LILY
    LILY --- ---
    VALOR: to mě taky napadlo.. Nebo by mohly možná lehce pomoct řasy.
    Ale věřím tomu, že když člověk snižuje postupně dávku, tak to jde nakonec i bez soli.
    VALOR
    VALOR --- ---
    LILY: já na dochucení jídel typu rýže/mrkev/hokaido používám shoyu - tam je ale sůl taky :(
    LILY
    LILY --- ---
    STQ: je fakt, že když jsem dítku vařila neslaná jídla typu rýže/mrkev/hokaido apod., tak mi taky docela chutnaly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam