• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    JANITA
    JANITA --- ---
    STQ: tak i sám Manju Jois včera říkal, že cvičit dvakrát denně máme jedině tehdy, máme-li hodně energie... a že jóga má být zábava nikoliv dřina :)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    CHIMERA: Jé, tím se protahuju zcela běžně netuše, že je to jógové :-)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    To mi pripomina, nevite jak se vyvinula afera sexualniho haraseni gurua jdž ?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    CHIMERA: To jsem ráda že to pomáhá. S jógou v denním životě (jdž) zkušenosti nějaké mám, je fajn, že mají cvičebny na mnoha místech čr (což jsi asi z jejich stránek zjistila), chodila jsem na několik jejich lekcí v průběhu let a nikdy jsem nebyla nespokojená (jen mi třeba nějaký cvičitel sedl víc nebo míň). Občas jezdím i do Střílek, kde mají hlavní centrum, na takovou relaxační dovolenou, když potřebuju nabrat duševních sil (a jo, jóga zklidňuje mysl, to je taky jeden z hlavních důvodů který mě, netrpělivou osobu, přinutí k meditaci). Dobré je, že v jdž nikomu necpou duchovno ani gurua, pokud to lidi nezajímá.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    LAKSHMANA: s tim souhlasim. Cvicim jen asi 4 mesice, to bude tim, ze se jeste neumim uvolnit leckde a taky mou povahou. "Otresne" se citim fyzicky - jsem ztuhla... myslela jsem, ze je to jista forma zavislosti na tech cvicich, neni?


    CHIMERA: to je uzasne! Mne se psychika zlepsila vyrazne, byl to vlastne hlavni duvod proc jsem cvicit zacala.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    stala se mi divná věc. již mnoho měsíců jsem se nemohla hýbat, ať jsem dělala, co se dalo.
    nemohla jsem pokračovat ve cvičení svých dřívějších sestav powerjógy a pilates, protože jsem prostě nebyla schopná přes bolest udělat žádný cvik.
    na odkaz nějaké ženy z nyxu jsem zkusila stránku http://www.yogaindailylife.org/...tem/yoga/cs/030611/1-dil/sarva-hita-asany-6-cast/predklony-v-sedu/
    a pár dní podle toho cvičím.
    nevěřila jsem, že když jsem sotva schopná ležet a ani ne správně dýchat, že to zabere.
    zabralo. každý den jsem schopná přibrat další cvik.
    mimoto to má jakýsi nečekaný vedlejší účinek - ač neumím meditovat, znatelně se mi zklidnila psychika.
    to je u jógy obvyklé?
    a můžu se zeptat, jakou máte zkušenost se sdružením Jóga v denním životě? Že bych zkusila někam chodit...
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    IOM_NUKSO: Hm, mě spíš zaráží to, že když ti nevyjde ráno cvičení, cítíš se celý den "otřesně." Proč to tak je? Já když z nějakého důvodu vynechám denní praxi, uznám že se to stalo, zhodnotím proč, a dál se už k tomu nevracím. No a příště cvičím zase normálně. S každým dalším rokem pravidelnýho cvičení se význam těchhle náhodných vynechání zmenšuje. A vlastně se to i stává míň a míň často. Není to tak dávno, co jsem "nemoh" meditovat jinde, než u sebe doma a pokud možno ještě abych byl doma sám a bylo ticho. To se pak častěji stalo, že jsem "musel" vynechat. :-) Teď už si tolik nevybírám, spíš naopak mě to baví všude. Imho se to postupně všechno upraví samo.
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    IOM_NUKSO: Jsem kdysi odcvicil svy predsevzeti 30 min stojky denne ve vlaku (jel jsem 30h non stop), jde to:-))) proste se protahni kdekoliv jses, lidi ti nebudou venovat vic nez tri vteriny pozornosti...
    INCONOID
    INCONOID --- ---
    Ahoj, můžete mi doporučit kam v Praze chodit na lekce zaměřené na pránájámu, meditace? Pránájámu zatím dělám podle Lysebetha, ale přijde mi že to není zrovna nejlepší praktikovat sám a taky mi to moc nejde :). Díky
    STQ
    STQ --- ---
    IOM_NUKSO: poprve asi rozruch udelas, ale pak si na to lidi zvyknou, aspon u me si zvykli, schvalne to zkus. tyjo cokoliv, naposled jsem cvicil celou serii na letisti v guangzhou - sice jsi chvili za atrakci, ale kdyz to delas vic jak 10 minut, tak to prestane bejt zabava a lidi te nechaj bejt...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    STQ: tak ano, cele to cekani do vecera je vlastne o ostychu, ale zacat s tim v kancelari by udelalo dost nezadouciho povyku. Ktere pozice cvicis na te zastavce :), pokud se muzu zeptat, nejak si krome stromu a pod. to neumim predstavit?
    STQ
    STQ --- ---
    IOM_NUKSO: tak to pak cvicim bud zkracenou serii (aspon pozdravy, nebo pozdravy a pozice ve stoji) nebo cvicim vecer, pripadne o poledni pauze nebo na zastavce pri cekani na autobus. cvicit se da temer vsude a kdykoliv, akorat se clovek musi zbavit ostychu :)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Co delate v pripade, ze vam nevyjde cviceni v pravidelnem case? Cvicim vzdy rano a pokud nevstanu, tak se nejdrive k tomu dostanu az vecer nebo vubec a cely den se citim ztuhle, v podstate otresne, i pres to ze se trochu ponatahuji, nepomuze to.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    ASJA: Lenka N. mi říkala že přes prázdniny učí.
    JANITA
    JANITA --- ---
    ASJA: :)))
    ASJA
    ASJA --- ---
    DISEN: chodim tam rok a pul a mam to tam moc rada. oblibeny lektor a pritel Jozo Rabara, pak Lenka Robinson a Lenka Nezvalova, ale ty tam pres leto mozna nejsou. Good luck, treba se tam potkame:)
    DISEN
    DISEN --- ---
    ASJA: Děkuji, mrknu na to!
    ASJA
    ASJA --- ---
    DISEN: yogame.cz
    DISEN
    DISEN --- ---
    Nemáte někdo tip na obyčejnou jógu v Praze v okolí Karlína / Florenc / Palmovka / Holešovice? Přes rok chodím do Centrumtance, ale přes prázdniny tam není žádný stálejší kurz. Děkuji
    JANITA
    JANITA --- ---
    no asi fyzicky, nevím.. :) cvičila to na začátku, ale teď už taky ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam