• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    osobnost vzniká jako reakce na rané a dětské vzpomínky... vzniká tak, že "genetické" dispozice postupně prochází růstem a růstovými "úkoly" (porod, symbioza s matkou, odpojení od matky a objevení "já",...) a tyto úkoly se dějí v různě podpůrném nebo stresovém prostředí. Na základě toho se konstituuje osobnost. Čím ranější zážitek, tím větší vliv na celkovou podobu osobnosti...

Přepínání na povel, to by bylo dobrý :-) Mně ale dost uspokojuje i stav, kdy jsem zároveň tady i tam, totálně vrostlej do rytmu vesmíru a přitom v plný přítomnosti v tom, co se aktuálně děje :)))
    STQ
    STQ --- ---
    DARJEEL: tak osobnost (ac povrchova zalezitost) je ale zalozena na tech hlubsich strukturach, z nich vychazi a bez nich by neexistovala, nebo se pletu? ideal si predstavuju tak, ze mezi beznym/rozsirenym vedomim muzu prepinat a mam je obe na povel, ne ony me. ale je fakt, ze takovejch lidi jsem videl jenom par...
    KUATO: velky moje casti jsou nekompatibilni uz tedka, takze to neni zadna zmena :))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STQ: jen tip k zamyšlení - osobnost není hluboká struktura vědomí, ale právě spíše povrchová maska... jinak podepisuju v plném rozsahu... i když si myslím (a z praxe to tak vyplívá), že většina lidí se buď sekne "na druhý straně" a nedokážou si přes ty mystický stavy pořádně ani dojít na záchod a nebo se naopak člověk zastaví "tady" a vrátí se ke světskému životu... příklady lidí, kteří drží obě strany mince v rámci svýho vědomí nějak funkčně a trvale jsou bohužel (u nás), spíše vyjímkou...
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: v kazdem pripade pak dojde k tomu, ze prestanes byt kompaktibilni s drtivou vetsinou lidstva. plno takovych skoncilo na hranici nebo ukrizovanych. v nasich krajich :o).
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: ano, rozumim ti velmi dobre. ad postupne zvykani - to ted delame - pripravujeme se v "umelym case" aby ten sok pak nebyl takovy, ale dokud nebude posunute teziste bytosti "tam", tak to bude vzdycky sok.
    STQ
    STQ --- ---
    KUATO: mam za to, ze tenhle typ 'videni' i bezny 'konani' jsou kompatibilni a da se naucit je propojit, aniz by cloveka museli kamkoliv zavirat - nakonec rozsireny vedomi povazuju za stav, kdy je v celku telo-mysl v obehu vetsi mnozstvi energie nez obvykle a to se udrzet da, ale je snazsi si na to zvykat postupne nez kdyz to jedince potka po lysohlavkach :) a odlisnej nebo od-reality-min-odtrzenej jazyk by imo mohl napomoct tomu, aby bylo snazsi stav udrzet: zkusenost rika, ze kdyz ziju dyl v cizi zemi, tak postupne zacnu myslet v mistnim jazyce a uplne se mi zmenej myslenkovy konstrukce a castecne i osobnost, jako kdyby jazyk formoval hlubokou strukturu vedomi. a mit jazyk, kterej by ji zformoval tim spravnym smerem k bozstvi by bylo zuzo. jestli mi teda rozumis...:)
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: ja to mel tak, ze tam bylo kurva kurva kurva veci k videni, a ze by to mohlo fungovat, kdyby se dalo udrzet to rozsirene vedomi bez nutnosti ty veci interpretovat/prepsat do formy, kterou pobira intelekt, co mam normalne. ale asi by se s tim tady nedalo zit, protoze by tvoje telo za chvilku sebrali a zavreli na psycharnu. clovek by jenom stal a "rozhlizel se" a pro same "rozhlizeni" bys vlastne nemel cas tady konat. protoze treba kolmosti sfer v n-rozmernem vesmiru a fungovani tech sfer v zavislosti na odlisne pojmove soustave je pro nasince mnohem zajimavejsi vec nez nejake presuny kusu masa po prechodu a nakupy rohliku a podobne picoviny :o)). v kazdem pripade - tohle vsechno vedet a znat neni "spasne".
    STQ
    STQ --- ---
    KUATO: me to zajima proto, ze kdykoliv jsem mel stavy, kde jsem videl 'za oponu', tak se to vetsinou nedalo slovama vyjadrit, protoze byly nepropojeny s realitou a prilis 'uzky', nez aby se do nich dala nacpat cela ta siroka realita. a pri pokusu neco z tehle veci vyjadrit, se rozsireny vedomi sesypalo. a mozna blahove doufam, ze existuje/existoval jazyk, kterej vedomi neomezuje ale naopak rozsiruje a daji se jim tyhle veliky veci prenest mezi jednim a druhym clovekem.

jinak ta veta o risi pricin a brani archetypu do ruky je mega zajimava, diky za ni, zamejslim se nad ni :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: ostatne stranky Marka - http://markdkashi.com/
    + jeho knihy na Amazonu (ale jako holt pandita zamereny na tantrismus) - http://www.amazon.com/...rch-alias%3Daps&field-keywords=mark%2Bdyczkowski&x=0&y=0&sprefix=mark%2Bdyc
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: imho se na tohle da pouzit kterykoliv stary jazyk (tedy krom sanskrtu i hebrejstina a mozna i nejake sumerstiny a jazyky fenicanu a co ja vim..), ale ne z duvodu, ze by primo jim byl napsan svet, ale ze ma bliz ke strojovemu kodu :o). akorat aby se s tim dalo pracovat v rovine, ktera te zajima, tak to vyzaduje, aby clovek slapal v trochu jinym modu vedomi nez bezne my lide fungujem. ale mozna nic z toho neni potreba a je mozne primo se dostat koncentracema "za oponu", do "rise pricin" a primo ty ideje/archetypy, ze kterych je poskladan svet "brat do ruky", i kdyz si myslim, ze clovek se pak stara o uplne jine veci. imho kdyz se clovek takhle vysvihne, tak uz je "z dalky" videt (hele, on ma vesmir vic rozmeru) a Nekdo se ho ujme (jako co tu chces :o)).
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: ja byl na te prednasce o kasmirskem sivaismu s Markem Dyzckowskim, co tu pastoval Noxnoctis a tan prave rikal, ze mantra funguje i kdyz ji nerozumis (jasne ze kdyz ji i rozumis a navic se na ni divas jako na manifestaci konkretniho bozstva, tak to facha mnohem lip) a ze vyslovnost je dulezita. ano, uznal jiste neshody ve vyslovnosti u nekterych slabik, ktere zminujes, ale u toho jako pokrcil rameny. jinak jako nejdulezitejsi faktor ucinnosti manter jsem z nej vypacil, ze je stav bdelosti/usebrani, ktery kdyz neni tak to proste moc neslape. a opakovani samozrejme. 100000x bezne nejakou mantru opakujou, aby se bralo, ze te nejak promeni.
    STQ
    STQ --- ---
    toz ja verim, ze takovej jazyk muze-mohl existovat, preci jenom kdysi musel bejt jazyk daleko vic propojenej s vedomim, primym prozitkem a vuli (Bůh řekl: „Budiž světlo,“ a bylo světlo). nez se to po ceste rozbilo a rec zacla bejt odpojena od zdroje a zacla mit spis intelektualni/racionalni kvalitu. ale nedokazal jsem se dobrat k zadnymu relevantnimu zdroji ac jsem patral a mozna akorat moc ctu W. Gibsona :) kdybyste nekdo k tomuhle tematu mel nejakou doporucenou literaturu, byl bych vam zavazanej...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    STQ: sorry, jen jsem chtel rict ze neverim na takovou moc sanskrtu. je to jen jazyk.
    STQ
    STQ --- ---
    OGMIOS: rozvedes to nejak?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    STQ: to asi sanskrt nebude
    STQ
    STQ --- ---
    ...a pak je tu jeste ale samozrejme ta cast, kde je ma Sanskrt bliz k puvodnimu meta-jazyku /assebmleru zivota a dokaze ovlivnovat vedomi na jinejch urovnich nez moderni jazyky...akorat jsem zase nepotkal nikoho, kdo by to mel nejak do hloubky zpracovany...
    STQ
    STQ --- ---
    KLUZAU: verim tomu, ze mantra - pokud ti ji do ucha posepta tvuj guru a ty sis ji 'zaslouzil' triletym ocistovanim - bude mit mocnou silu...protoze v ni budes verit. a jejim opakovanim se pak dejme tomu osvobodis. ale kdyby ti ten stejnej ucitel za stejnejch podminek poseptal do ucha ze si mas opakovat 'ja jsem lokomotiva' a tys mu to veril, osvobodi te to stejne tak...
    STQ
    STQ --- ---
    KLUZAU: no ano, ale to jsme porad u toho zameru - stejne tak muzes zabit cloveka jenom tim, ze si to budes (hodne) usilovne prat, mantra tomu akorat dava format, ale co se pocita je zamer...
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    STQ: mantry jsou soucasti magie, i cerne, existuji mantry na zabiti cloveka, v Indii dokonce muzes i v chramu vykonat puju za timhle ucelem, podle me to muze zaspinit karmu. Tedy pokud veris tomu, ze to funguje
    STQ
    STQ --- ---
    MEA: je to sice trochu od veci, ale me casto bolej spodni zada kdyz malo piju nebo piju moc caje/kavy/jinejch stimulantu. druha vec pak je, ze zaklony mi na bolavy zada pomahaj malokdy (vyjma zaklonu, ktery posilujou spodni zada (konkretne Shalabhasana A + B). naopak jakykoliv predklony mi pomahaj hodne a jemny torze (Parivritta Trikonasana, Parivritta Parshvakonasana) taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam