TADEAS: hojhoj, díky za rady a určitě se dohodnem, už se těšim :). ty detaily bychom tedy probrali asi spíš až osobně, mám ještě nějaký omezení po borelioze.. to, co bolí nebo nevnímám dobře, necvičím a nebo jenom omezeně, dokud to jde..
jinak na rehabilitaci mi pani ukázala pár cviků, které se velmi podobají jogovým pozicím, to je výhoda, že nad tím nemusím tolik přemýšlet a můžu si to víc procítit, mmj. mi doporučila posilování oblasti lopatek a horní části zad.
vzhledem k tomu, že tančím orientální tance, tak bedra poměrně namáhám a je třeba dost dlouhé cvičení před samotným tancem, ať už strečing nebo joga.. fyzioterapeutka se na to tančení tvářila dosti nenadšeně (hl. co se pánevních třasů týče), což sice chápu, ale to je nyní tak vše.. spíš bych tělu ulevovala při určitých tanečních pózách než se toho vzdát úplně, protože se někomu nezdá.. na můj vkus a imho, to bych nemohla dělat nic, kde se nějaká část těla zatěžuje.. jednou je to společenský tanec a kolena a pak orient a bedra, kdoví, s jakou námahou je spojen balet nebo scénický tanec..