• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    KAREN
    KAREN --- ---
    STQ: jj, ja jsem se jeste podivala na fotky a fakt me to nenalakalo...
    STQ
    STQ --- ---
    DREDDREW: bylo by asi pekny napsat kdo ze to vede, kdyz uz to nemate na strankach. kombinace jakoze ethno fontu, cinsky ilustrace a 'Zakladatelem Fit Family je ryze česká rodinná investiční společnost Individualist Group' pusobi (aspon na me) dost desive.
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    Pokud by měl někdo zájem, lekce Pránajámy v Praze

KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    o úplňku a novoluní dávám jen pozdravy, aby se nastartovaly nervy v páteři, ale jinak odpočívám. Mě občas vynechat cvičení přispívá k motivaci.
    JANITA
    JANITA --- ---
    Ja taky cvičím každý den.... a cvičila jsem i při úplňku a novu... ale teď jsem si poprvé řekla ne... a dala si pauzu a hele dobrý... žijeme jenom jednou a dva dny v měsíci mě fakt nezabíjou... navíc já se narodila při úplňku, takže ty dny docela prožívám... :) a když teda necvičím, tak se hýčkám a není to vůbec špatný. Při menstruaci taky ne... první tři dny... jinak jsem byla hrozně unavená... :)

Ale díky moc za názory.... :) potěšilo.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    KAREN: Jakožto někdo, kdo nezvládá cvičit opravdu každý den jsem právě v kategorii, kdy zacvičit si první den menstruace při mém obecně spíše sedavém životním stylu je nanejvýš příjemné.

KATYX7: Mám dojem, že yogame.cz, kterou mi doporučovala JANITA: ji nabízí, víc nevím.
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    mate prosim někdo nějakej typ na hormonalni jogu v Praze?
    diky!
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    STQ: No já tím měl na mysli ty nejtradičnější tradice původní, tj. +/- indické (o tom zadržování u žen jsem četl např. v echt oldschoolové "Klasické hathajóze" od R. Gammenthalera, co u nás nedávno vyšla)
    STQ
    STQ --- ---
    MICHAL_R: tak nevim ktery echt tradicni tradice myslis, ale zeny jeste pred sto lety jogu necvicily vubec, takze se jim mohlo tezko doporucovat neco zadrzovat :)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    JANITA: Na můj dotaz, jestli si mám dát na úplněk pauzu s cvičením, se na mě učitel jógy podíval, okamžitě prohlédl, že se ptám jenom proto, že jsem línej, a odvětil, že to platí jenom pro ty, kteří cvičí opravdu každý den :-)

"Západně" orientovaní jogíni často doporučují ženám při menstruaci vynechat ásany na hlavě, stojky apod., ale některé takové ty "echt tradiční" tradice naopak doporučují "zadržovat menstruační krev" jako analogii zadržování semene u mužů při sexu. Já nevím a nerozumím tomu...ale občas mi připadne, že tradice jako vocamcať pocamcať...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JANITA: v nebi jsou prázdniny každý den!!! Takže cvičím každý den :o)
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    JANITA: Během ms buď první tři dny necvičím vůbec (a samozřejmě bez obrácených pozic), nebo jen nějakou na ms zaměřenou sérii, po který je mi líp. Jinak fáze měsíce neřeším, dělá mi dobře pravidelnost cvičení a nechtěla bych vynechávat.
    KAREN
    KAREN --- ---
    JANITA: my mivali na skupinovym cviceni o uplnku a pri novu nejaky mirnejsi cviceni (misto klasicky ashtangovy sestavicky treba neco z jin jogy aj.). a prvni 3 dny menstruace x ucitelu doporucovalo necvicit, behem zbyvajici ms uz jen nedelat obraceny pozice - ale se cvicenim pri ms je to podle me individualni, slysela jsem od dost zen, ze jim nedela problem a snad jim i vyhovuje cvicit i prvni den ms.
    STQ
    STQ --- ---
    JANITA: ne. jeden muj ucitel kdysi prohlasil ze zuby je potreba si cistit taky kazdej den, prislo mi to chytry takze nedrzim a cistim...:)
    JANITA
    JANITA --- ---
    Jako jestli v ty dny necvičíte :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    JANITA: Jako jestli držíme půst? :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    Dodržujete jogové prázdniny? Úplněk, novoluní, menst. cyklus (u holek) apod.?

Pokud ano, tak dneska máme nov :) Užime si to.
    JANITA
    JANITA --- ---
    TRPASLICE: yogame.cz
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    Když už jsme u toho cvičení ásan, nějaké zkušenosti s háthou v Om Yoga Studio na Kačerově? Dělala jsem háthu asi rok a půl v zahraničí a radši cvičím nejen sama, ale občas i "pod dohledem" (ono mě to pak i víc motivuje cvičit doma). Za poslední skoro třičtvrtěrok jsem z toho dost vypadla, takže mi nevadí chodit se začátečníky. Líbí se mi, že mají jógu ráno, ale ne v sedm (protože zatím nejsem schopná vstát a na sedmou a jet přes půl Prahy cvičit), navíc je pro mě dobře dostupné. Případně jiné tipy na jógu dopoledne či časně odpoledne uvítám, večery mám plné.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    PEETIK: Jestli se těšíš spíš na cvičení a baví tě mít vedení a dělat to s ostatníma, máš v Praze opravdu bohatý výběr a určitě tu dáme dohromady nějaké konkrétní tipy kam zajít na lekce cvičení ásan. Pak se taky dá udělat spousta dobrýho doma, jednoduše v sedě a se zavřenýma očima někde na posteli, a taky to neni žádná věda, pokud by tě lákalo přímo pracovat s myslí a s dechem. Klidně se tim dá začít. Záleží na tvém temperamentu a co by tě bavilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam