Zdravím přátelé, měl bych na vás dotaz. Již delší dobu dělám silový trénink, ale poslední dobou mě čím dal tím víc trápí zatuhlé svaly v okolí krku a lopatek, konkrétně jen na pravé straně (Kor po ránu je občas bolest opravdu dost výrazná). Strečink a celkové rozhýbání beru poměrně vážně, jsem na to zvyklý každý den a vím, že to je neodmyslitelná součást... Každopádně se zdá, že problém bude trochu někde jinde. Upřímně začínám být dost převědčený o tom, že "zatuhlost" může být způsobena i psychikou. Je toho na mě poslední dobou něják moc, stále častěji se mi stává, že nemůžu večer usnou nebo se vzbudím uprostřed noci a hlavou mi klidně dvě hodiny lítá neuvěřitelné množství ne zrovna přijemných myšlenek. Pokud dobře chápu, tak joga pracuje na na obou urovních jak na uvolnění naší tělesné schránky, tak duševním uvolnění tudíž mě napadlo, že by mi to třeba mohlo pomoci.
Každopádně nevím kde začít, bohužel na to abych docházel někam na pravidelné lekce nemám čas ani peníze (student). Je možné aby začal člověk uplně sám a vedlo to k nějákým výsledkům ? Popř. jak a jak často je vlastně potřeba "cvičit" aby to mělo smysl ? Jakékoliv další info uvítám. Díky za odpovědi.