• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    SNOWWHITE: blbe jsem to napsala, jo? tak aspon ses zasmala.. kreatura rikas, jo? Tak ja teda zkusim vyhledavac a najdu tam, ze to je kreatura :D
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    LUCISZKA: A ne, že by mi nějak extra vadilo, že té kreatuře někdo przní jméno, ale pod heslem bYkram toho asi moc nevygooglíš:D
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    LUCISZKA: Zkus použít vyhledávání, nicméně tady asi moc doporučení ohledně BY nedostaneš, stačí zalistovat zpět v diskuzi.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, doporučili by jste mi někdo dobrou lektorku/lektora a místo, kde si zacvičit bykram jogu. Ieálně okolí Vyšehradu, popřípadě centrum. Pěkný den!
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    SVATY: Z Brna za sebe můžu doporučit Danu Čechmanovou (djoga.cz) nebo Romču Kláštereckou z Happyogy na Mendláku, obě zkušené jogínky se zaměřením na power a ashtangu, což by ti silovým zaměřením mohlo vyhovovat, jsou to dvě mouchy jednou ranou :)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    INK_FLO: zejména na čase 1,5 min mě to video docela rozsekalo...
    INCONOID
    INCONOID --- ---
    SVATY: Co se týče kondice tak záleží jaký druh hatha jogy praktikuješ. Ashtangu ti nazačátek bez dozoru silně nedoporučuji, pokud chceš začít sám tak doporučuji knížky od pana Lysebetha, ale je to víc relaxační. Pokud chceš zklidnit hlavu tak bych začal s něčím jemnějším (ashtanga ne). Pokud se chceš cítit skvěle ve svém těle tak za sebe taky doporučuji Ashtangu vinyasa jogu :), bez dozoru si ale můžeš dost ublížit.

HIFI
    HIFI --- ---
    LAKSHMANA: super! tak to nějak dám do přípravy a pak sem hodím odkaz...
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    HIFI: Piš, piš, sdílení je skvělá praxe a budeš mít i denník. :-)
    HIFI
    HIFI --- ---
    FRAKTALEK: Ashtangu miluju - sdílím to nadšení. To posílení zad u těch pozic je skvělý (nebo ještě přidávám pak pár cviků s lehčíma činkama).

Jinak od března jdu na lektorský kurz jogy, měli byste zájem číst blog o tom, jak se mi bude měnit tělo/psychika - chci se v tomto směru zase o hodně posunout a kdybych to mohla sdílet, příp. motivovat i další lidi nebo prostě psát o tom, co by vás zajímalo by bylo super.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KAROLA12345: na to jsem koukala a mozna to s mladikem nekdy vyzkousim, ale ja potrebuju spis neco, kde se muzu soustredit jenom sama na sebe. Moc casto se od nej zatim nedostanu a nejaka psychicka hygiena je potreba.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    SVATY: ja taky vzdycky sportoval (plavani, behani, kolo, posilka, ...) a muzu rict, ze ashtanga mi porad dava pekne zabrat (necvicim ji ale rozhodne tak pravidelne, jak bych mel). Je hodne silova, ale je to predevsim asi o "core". Na druhou stranu, ashtanga je jediny cviceni s vlastni vahou, kdy casto silne citim, ze posiluju i zada ("kridla"), coz mi prijde super, protoze to je tradicne moje slabina a do posilky uz chodit nechci. Neni joga jako joga, ashtanga je z tech silove nejnarocnejsich (co ja vim). Na joze je super, ze se rozvijis vsestranne - sila, stabilita, vydrz, flexibilita... a vzdycky mas kam se posouvat:
    https://www.youtube.com/watch?v=s2JHXGTb_6w
    Yoga By Equinox
    https://www.youtube.com/watch?v=loszrEZvS_k

:)
    SVATY
    SVATY --- ---
    JAMPA:
    FRAKTALEK: Dík za odpověd, tak trochu jsem to očekával.. Sám vím ze silového tréningu jak je nebezpečný se učit věci z youtube a stejně tak vím, že samozvaných trenérů, kteří bohužel neumí vůbec nic je v dnešní době jak hub po dešti. Mám trochu obavy, že ani józe (píše se to tak ? :D ) se tohle nevyhlo když vidím jak je to v dnešní době moderní a bohužel nejsem z Prahy. Nevíte náhodou o někom solidním z Brna ?
    A ještě bych měl jeden dotaz. Jak je to u jogy se zlepšením kondice popř. síly atd.. ? Je mi jasný, že člověk kterej několik let nic nedělal to asi pomůže i v tomhle ohled, ale např. já jsem zvyklej několikrát týdně něco dělat (plavání, posilování, běhání.. ) dost i nachodím po horách a myslím si, že mám poměrně solidní kondici. Díky :)
    KAROLA12345
    KAROLA12345 --- ---
    VENIKA: A co tyhle lekce v Domě jógy na Vinohradech? (osobní zkušenost s nima nemám) http://www.dum-jogy.cz/dum-jogy/vinohrady/lekce/joga-styly-jogy/mami-s-mimi.html
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    SVATY: pokud jsi z Prahy, tak bys mohl zajit do Centra Lotus a dat dobrovolny prispevek dle svych moznosti. Zacinat sam bys urcite nemel, ani video kurz ti nepomuze. Ucitel te nejen opravi, ale i vysvetli napr. jak dychat nebo jak na zacatku delat jednodussi verze jednotlivych pozic a jak moc se mackat do tech pokrocilych nebo plnych verzi. V joze je pomerne snadne si ublizit, pokud veci nedelas tak jak mas. Spis nez nejaky videokurz nebo knizku zkus ve svem okoli najit nekoho, kdo by te aspon ty zaklady naucil (ale opravdu by to chtelo kvalifikovaneho ucitele..).
    Co se tyce frekvence cviceni, tak hned po prvni odcvicene lekci Ashtangy jsem se citil skvele a vsechno me pak par dni potom jeste bolelo. Dokud jsem cvicil jen jednou tydne na lekci, tak jsem se zlepsoval jen velmi pomalu nebo temer vubec. Jakmile jsem zacal cvicit trikrat tydne, tak jsem zacal citit pokroky, ale parkrat se mi stalo, ze jsem si natahl nejaky sval, natahl vaz v koleni nebo si trochu zablokoval krk, protoze jsem bud neco neudelal spravne, nebo jsem se do toho moc cpal.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    nekdo, prosim, zkusenosti s http://www.jogakrymska.cz? Konkretne joga pro zacatecniky. Jsem 4 mesice po porodu cisarskym rezem a rada bych se postupne dala dohromady. Navic s prckem je to docela naloz na zada.. i na psychiku :). Jogu jsem nikdy necvicila, ale prijde mi, ze by to ted mohlo byt to prave pro telo i dusi. Krymskou mam nejbliz, cas je bohuzel limitujici.
    JAMPA
    JAMPA --- ---
    SVATY: Alespoň na začátek je imho potřeba nějaký dobrý učitel, aby sis cvičením naopak neublížil. Občas se dělají i nějaké krátkodobé kurzy, kde se člověk naučí určitou sestavu a tu pak doma cvičí sám. Nebo když by to fakt nešlo, tak ještě existují video kurzy. Např. Pavel Hub něco takového dělá. Ale nevím, v jaké kvalitě, sama jsem podle nich necvičila. Není nad učitele, který Tě může přímo opravit...
    SVATY
    SVATY --- ---
    Zdravím přátelé, měl bych na vás dotaz. Již delší dobu dělám silový trénink, ale poslední dobou mě čím dal tím víc trápí zatuhlé svaly v okolí krku a lopatek, konkrétně jen na pravé straně (Kor po ránu je občas bolest opravdu dost výrazná). Strečink a celkové rozhýbání beru poměrně vážně, jsem na to zvyklý každý den a vím, že to je neodmyslitelná součást... Každopádně se zdá, že problém bude trochu někde jinde. Upřímně začínám být dost převědčený o tom, že "zatuhlost" může být způsobena i psychikou. Je toho na mě poslední dobou něják moc, stále častěji se mi stává, že nemůžu večer usnou nebo se vzbudím uprostřed noci a hlavou mi klidně dvě hodiny lítá neuvěřitelné množství ne zrovna přijemných myšlenek. Pokud dobře chápu, tak joga pracuje na na obou urovních jak na uvolnění naší tělesné schránky, tak duševním uvolnění tudíž mě napadlo, že by mi to třeba mohlo pomoci.
    Každopádně nevím kde začít, bohužel na to abych docházel někam na pravidelné lekce nemám čas ani peníze (student). Je možné aby začal člověk uplně sám a vedlo to k nějákým výsledkům ? Popř. jak a jak často je vlastně potřeba "cvičit" aby to mělo smysl ? Jakékoliv další info uvítám. Díky za odpovědi.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    MAARY: Máš recht, cvičení je boží, taky ho miluju. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam