• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    APIN
    APIN --- ---
    Tak jsem se také přidal k utlačovaným čekatelům. http://www.apinuv.kekel.cz/2011/nakup-v-zahranici/
    Jen si nejsem jist, jak se správně má specifikovat obsah zásilky... Postačí pouze odkaz nebo screenshot stránky e-shopu s konkrétním zbožím?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    ZONICEK: jojo myslim , ze kdyz dolozis doklad melo by to projit, ale vyzkosueny to nemam
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Chtěl jsem se zeptat... Asi logicky by se mělo clo a DPH počítat z ceny prodeje.
    Ale co když něco vydražim za dejme tomu 20 liber, ale v ČŘ to bude stát 150 liber?
    Stačí pak doložit na základě výpisu z účtu třeba kolik jsem zaplatil přes paypal?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    NASA: hele to by mohla bejt zajimava akce :))
    NASA
    NASA --- ---
    to fakt cloveka laka objednat nejaky to mrazeny kure, nebo testovaci vzorky vonnych syru :-))
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    jj 22.. hmm sakra!
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    DAVVID: myslis 22 euro. Pokud vím, předejít se tomu nedá. Pokud se jim bude z nějakého důvodu znát, že cena zásilky je větší, tak jí prostě pošlou do celního řízení.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    dá se předejít aby to zastavili na celnici, když balík stál do 25 euro?.. Co jsem koukal, někomu se to tady stalo..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: taky se bojím, že to budu muset začít řešit přes příbuzenstvo, či přátele v Německu
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MOIRAIN: jasny, no... chjo, je to bordel. hlavne me stve opravdu to, ze je mi jasny, ze se za chvili zaradime mezi ty zeme, kterym na ebay a online obchodech odmitnou zasilat zbozi.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: to bych to nejdřív musela zaplatit a pak zvlášť od celníků chtít zpět peníze za neoprávněně vybranou DPH a zvlášť od pošty chtít 202 - 96 Kč, a já bych to i byla bývala udělala, kdyby mi to vedoucí pošty poprvé nabídla jako možnost
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    PHRASE: tak dopis s informacemi o zásilce a s žádostí o plnou moc jsem našla ve schránce tři dny po vyzvednutí balíku na mojí poště...ať žije kocourkov
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MOIRAIN: a vzit to z posty a jit si to na celni urad vyridit sama nemuzes?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Tak moje zkušenost je takováto: 3.3. objednáno, koncem března dotaz, kde to je, psali že do 4. 4. nic nedorazilo, 12. 4. psáno že stále nic, 16. 4. posláno znovu, 19. 4. v ČR a předáno celnici, 19. 5., celníci pustili, 20. 5. se "snažili doručit", na poštu jsem se dostala až 27. 5., vzhledem k vyměřené dani + 180 Kč poplatku, což činilo cca 3/4 ceny zásilky, jejíž hodnota podle celního kurzu pro duben byla 21 euro a pár frfníků, jsem se poradila s vedoucí pošty co mám dělat, ta řekla, že si to mám vyřídit nejdřív s celníky, dala mi na ně čísla, a že tam prý zásilku nechá, než si tu zásilku celníci stáhnou zpět, celníkům se nedá dovolat, tak jsem podala oficiální žádost o přezkoumání, 7. 6. jsem zjistila, že "zásilka vrácena do přepravy - adresát zásilku nevyzvedl ve stanovené odběrní lhůtě", nasraná jsem volala na poštu, tam to nikdo nezvedal, po 8. zazvonění se to položí a je "obsazeno", druhý den ráno jsem se dovolala a kupodivu aktuální vedoucí směny slib, že se to pokusí zachytit splnila a zásilka byla stažena zpět na mou úložní poštu, takže teď je to na celnících (respektive na tom, že pošta doporučený dopis celníkům na celní poštu doručí)
    ARZA
    ARZA --- ---
    Takze muj posun s postou je nula.
    Znova jsem v pondeli volala na postu a znova mi rekli, ze moji zasilku podle jmena nenasli v zadne databazi (nemam tracking number - diky tomu ze je to airmail). A slecna mi urputne tvrdila, ze to je urcite a nepochybne proto, ze nedorazila do CR.
    Znova jsem tedy psala odesilateli, ze ten balik nemam, a zpet mi prisla odpoved, at jeste tedy vydrzim pres vikend a pokud to ani ted neprijde, poslou mi novy zbozi nebo vratej penize.

    Jsem dost nasrana, protoze tu vec samozrejme chci, ale nechce se mi nechavat s ji posilat znova, kdyz je skoro 100% pravdepodobnost, ze to dopadne stejne.
    A stve me to i z principu, protoze pak chapu, ze spousta prodejcu ted jeste vic nebude chtit posilat veci do CR, kdyz to tu funguje timhle stylem.
    ELIS
    ELIS --- ---
    VANGUARD: To po mne chteli taky, kdyz jsem si tam pred navstevou volala (byla jsem tam pred mesicem, viz.). Fakturu si celnici v baliku nasli, ale nejspis tam nebylo postovny, proto chteli dokladat vysi platby. A prohlaseni o tom, ze zbozi nebudu dal prodavat, jsem poctive prinesla, ale celnik mi rikal, ze to jsem ani nemusela, pritom v baliku bylo 10 tricek ruznych velikosti, takze to teoreticky mohlo byt na kseft...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    HORKY_KAFE: z hradce kralove?? jak jako? :D
    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    ENTENTYKY: zkus http://www.perfumeemporium.com/ od nich mi chodí parfémy deklarovaný jako svíčka a navíc přijdou z Hradce Králové:-) nevím jak to dělají
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    THESTOUPA: mám stejnou zkušenost, že by po mně chtěli tu plnou moc podepsat až při převzetí zásilky, když už to bylo proclené
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam