FRAUD: k tomu tvemu poslednimu: viz web ceske posty
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/casto-kladene-otazky-k-celnimu-rizeni/casto-kladene-otazky-k-celnimu-rizeni-id33092/#8
9. Jak stanovuje Česká pošta hodnotu zásilky, která má být proclena?
Česká pošta nestanovuje hodnotu zásilky. Hodnotu zboží obsaženého v zásilce prokazuje příjemce zásilky-adresát. Jedná se o tzv. celní hodnotu zboží, kterou tvoří hodnota
zaplacená za zboží včetně poplatku za dopravu. Nelze-li tuto hodnotu zjistit, nebo je uvedená cena na zásilce evidentně nízká, je určena skutečná hodnota zásilky celními orgány v rámci daňového řízení (kdy probíhá stanovení či zpochybňování celní hodnoty při využití zákonem stanovených metod).
Já jsem se tam prave tehdy hadala. Ceska posta mi ztratila balik, a kdyz mi firma poslala nahradni zbozi o vetsi hodnote, nez stal ten puvodni balik (puvodni zbozi uz nebylo na sklade), tak mi samozrejme celnici vymerili vetsi castku, nez jsem zaplatila. Kdyz jsem se tam s nim hadala, tak mi pani u okynka rekla
a/ ze limit pro gift a pro normalni balicek se nelisi (coz je blbost)
b/ ze se pocita hodnota zbozi, a ne jeho zaplacena castka. Takze bud pani kecala, nebo maj na webu chybné tvrzení. Jedna možnost lepší, než druhá..