• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: co nabizej... automaticky ji tam davaj, i kdyz reknu ze ji upravit nechci :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: jj tak v době té změny (cca duben 2011) to bylo fakt strašný, pošta selhala, teď už je to ale jiný(o hodně lepší:-)

    ANDY_WARHOL: bohužel nejen čecháčci uměj podvádět. Jsou případy, kdy zahraniční internetové obchody rovnou nabízej možnost udání na fakturu jinou částku :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: to bude tak rok a vic zpatky, rekneme tak pul roku po zavedeni tech drakonickych limitu, takze jednak cislo uz nemam a druhak to bylo pravdepodobne zpusobeny tim, ze to jeste nemeli pod kontrolou.


    ANDY_WARHOL: Ano, zakladem by bylo, kdyby nas neojebavali, pak by se vsichni chovali daleko slusneji:)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKOKY: cesi zkratka nemaj radi kdyz je nekdo ojebava, pak se zacnou branit a ojebavaj taky.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: používáš zbytečně silný slova. Jde o to, že spousta čecháčků se to snaží zneužívat, tak hold se to hold víc hlídá jak ze strany deklarace tak celníků.
    Btw pošli mi do pošty číslo tý 5 týdnů zadržované zásilky, ať se podívám, kde byla chyba.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: Bylo by fajn, kdyby ta banda linych curaku tuhle castku ani neuctovala:) Jinak mas samozrejmne pravdu, reklamovat, reklamovat, reklamovat.

    Mimochodem, kdyz moji zasilku onehda zadrzeli na celych 5 tydnu, tak se s moji stiznosti nezabyval vubec nikdo, natoz aby me nejak odskodnili...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DEMONOFANARCHY: v případě, že jsi měl jasně označeno na průvodních dokladech(odesílatelem) popis zboží a jeho hodnotu. (kterou si poté dokázal skutečně doložit (těch 10USD) tak podej reklamaci na poplatek 96CZK za bezdůvodné uložení zásilky na sklad. Většinou tohle uznávají
    MICA
    MICA --- ---
    fajn :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MICA: Jak píše Stoupa, tak jestliže jednou poskytneš poště plnou moc tak je na dobu neurčito (pokud si jí nevyplnil pouze na jednu zásilku). Stejně ale pokaždé když tě vyzvou k součinnosti (avízo), tak tam přidají formulář plné moci.

    A teď kdy ti pošlou avízo a kdy to vyclít pošta sama. Aby to vyclila sama, tak si jí už v minulosti musel dát plnou moc + u zásilky musí být všechny potřebné informace pro vyclení. (tzn doklady o ceně, popisu zboží atd...)
    Jestliže tam jsou špatně uvedené )daje(nedostatečně jasná cena, chyby v popisu vůči reálnému obsahu, tak zásilka musí jít na celní sklad a adresát je vyzván k součinnosti.
    MICA
    MICA --- ---
    THESTOUPA: No už několikrát, když jsem neměl čas to řešit, ale vždy chtěli plnou moc na každou zásilku zvlášť. Ale je fakt že ta moc časově omezená není. I tak mi ale přijde divný, že si ani nevyžádaj nějakej doklad o zaplacení nebo ostatní papíry který chtěj když je žádáš o proclení na základě Avíza od nich.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    MICA: a nedal jsi jim nahodou tu plnou moc? ta je na dobu neurcitou, takze jakmile ji maji, tak by ti automaticky meli proclivat a posilat vsechny zasilky...
    MICA
    MICA --- ---
    KALIBAN: Hmm dneska další zásilka, tentokrát za necelé dva litry a opět to samé, rovnou procleno od pošty. Asi posílaj jen avíza na zásilky, který jsou příliš vokatě šmelený nebo asi ty čajový lístečky no :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MICA: podle me to rano vestej z cajovejch listecku.
    MICA
    MICA --- ---
    Hmm podle čeho se 120tka rozhoduje zda zasilku rovnou bez mého vědomí proclí sama, nebo že mi pošle avízo a dá mi možnost rozhodnout se zda si zásilku proclím sám? Dnes mi zas přišel balík rovnou s vyčísleným clem, né že by mi to vadilo, ale celkem by mě zajímalo proč se to tak nedělá u všech zásilek nebo jak to vlastně funguje. Netušíte někdo? SKOKY? :))
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: no uz to bude tak rok a ctvrt, takze tezko rict. Nutno dodat ze usps priority tam tenkrat bylo 5tydnu...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: tak to řekla dobrý kecy, by mě zajímalo kdo to byl(popř jak vypadala. Samozřejmě se rozlišují prioritní a neprioritní zásilky a termíny zpracování se dodržují. Jelikož sou za to dobrý pokuty:-)
    BURAN
    BURAN --- ---
    TABORACEK: byl to standardni Ebay free shipping z Ciny.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    BURAN: jeste me zajima jestli to bylo EMS nebo normalne:) Ja kdyz tam byl naposledy, tak mi pani vysvetlila, ze nejaky USPS priority vubec nerespektujou a jedou jak jim to prijde, fakt pecka...
    BURAN
    BURAN --- ---
    u mne to trvalo: 5.7. zasilka ulozena do celniho skladu, 16.7. dorucena na mou adresu.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MICA: Né že by protekce zařídit nešla a celej proces urychlit, ale v tom prsty nemám:-)
    MICA
    MICA --- ---
    Nebo že by nějaká protekce místních přes Skokyho? ;D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam