• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: njn to je pak těžký :-) Musíš ale chápat, že takovýhle zásilky se tady budou dávat na celní sklad a čekat na vyjádření adresáta (i když to není jeho chyba ale je to chyba odesílatele)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: co nabizej... automaticky ji tam davaj, i kdyz reknu ze ji upravit nechci :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: jj tak v době té změny (cca duben 2011) to bylo fakt strašný, pošta selhala, teď už je to ale jiný(o hodně lepší:-)

    ANDY_WARHOL: bohužel nejen čecháčci uměj podvádět. Jsou případy, kdy zahraniční internetové obchody rovnou nabízej možnost udání na fakturu jinou částku :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: to bude tak rok a vic zpatky, rekneme tak pul roku po zavedeni tech drakonickych limitu, takze jednak cislo uz nemam a druhak to bylo pravdepodobne zpusobeny tim, ze to jeste nemeli pod kontrolou.


    ANDY_WARHOL: Ano, zakladem by bylo, kdyby nas neojebavali, pak by se vsichni chovali daleko slusneji:)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKOKY: cesi zkratka nemaj radi kdyz je nekdo ojebava, pak se zacnou branit a ojebavaj taky.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: používáš zbytečně silný slova. Jde o to, že spousta čecháčků se to snaží zneužívat, tak hold se to hold víc hlídá jak ze strany deklarace tak celníků.
    Btw pošli mi do pošty číslo tý 5 týdnů zadržované zásilky, ať se podívám, kde byla chyba.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: Bylo by fajn, kdyby ta banda linych curaku tuhle castku ani neuctovala:) Jinak mas samozrejmne pravdu, reklamovat, reklamovat, reklamovat.

    Mimochodem, kdyz moji zasilku onehda zadrzeli na celych 5 tydnu, tak se s moji stiznosti nezabyval vubec nikdo, natoz aby me nejak odskodnili...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DEMONOFANARCHY: v případě, že jsi měl jasně označeno na průvodních dokladech(odesílatelem) popis zboží a jeho hodnotu. (kterou si poté dokázal skutečně doložit (těch 10USD) tak podej reklamaci na poplatek 96CZK za bezdůvodné uložení zásilky na sklad. Většinou tohle uznávají
    MICA
    MICA --- ---
    fajn :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MICA: Jak píše Stoupa, tak jestliže jednou poskytneš poště plnou moc tak je na dobu neurčito (pokud si jí nevyplnil pouze na jednu zásilku). Stejně ale pokaždé když tě vyzvou k součinnosti (avízo), tak tam přidají formulář plné moci.

    A teď kdy ti pošlou avízo a kdy to vyclít pošta sama. Aby to vyclila sama, tak si jí už v minulosti musel dát plnou moc + u zásilky musí být všechny potřebné informace pro vyclení. (tzn doklady o ceně, popisu zboží atd...)
    Jestliže tam jsou špatně uvedené )daje(nedostatečně jasná cena, chyby v popisu vůči reálnému obsahu, tak zásilka musí jít na celní sklad a adresát je vyzván k součinnosti.
    MICA
    MICA --- ---
    THESTOUPA: No už několikrát, když jsem neměl čas to řešit, ale vždy chtěli plnou moc na každou zásilku zvlášť. Ale je fakt že ta moc časově omezená není. I tak mi ale přijde divný, že si ani nevyžádaj nějakej doklad o zaplacení nebo ostatní papíry který chtěj když je žádáš o proclení na základě Avíza od nich.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    MICA: a nedal jsi jim nahodou tu plnou moc? ta je na dobu neurcitou, takze jakmile ji maji, tak by ti automaticky meli proclivat a posilat vsechny zasilky...
    MICA
    MICA --- ---
    KALIBAN: Hmm dneska další zásilka, tentokrát za necelé dva litry a opět to samé, rovnou procleno od pošty. Asi posílaj jen avíza na zásilky, který jsou příliš vokatě šmelený nebo asi ty čajový lístečky no :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MICA: podle me to rano vestej z cajovejch listecku.
    MICA
    MICA --- ---
    Hmm podle čeho se 120tka rozhoduje zda zasilku rovnou bez mého vědomí proclí sama, nebo že mi pošle avízo a dá mi možnost rozhodnout se zda si zásilku proclím sám? Dnes mi zas přišel balík rovnou s vyčísleným clem, né že by mi to vadilo, ale celkem by mě zajímalo proč se to tak nedělá u všech zásilek nebo jak to vlastně funguje. Netušíte někdo? SKOKY? :))
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: no uz to bude tak rok a ctvrt, takze tezko rict. Nutno dodat ze usps priority tam tenkrat bylo 5tydnu...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: tak to řekla dobrý kecy, by mě zajímalo kdo to byl(popř jak vypadala. Samozřejmě se rozlišují prioritní a neprioritní zásilky a termíny zpracování se dodržují. Jelikož sou za to dobrý pokuty:-)
    BURAN
    BURAN --- ---
    TABORACEK: byl to standardni Ebay free shipping z Ciny.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    BURAN: jeste me zajima jestli to bylo EMS nebo normalne:) Ja kdyz tam byl naposledy, tak mi pani vysvetlila, ze nejaky USPS priority vubec nerespektujou a jedou jak jim to prijde, fakt pecka...
    BURAN
    BURAN --- ---
    u mne to trvalo: 5.7. zasilka ulozena do celniho skladu, 16.7. dorucena na mou adresu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam