• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    POHODAVOLE: v Cine a USA ti DPH nikdo nenauctoval, dostaval jsi to bez nej .. ted mas jen tu smulu, ze ti nas stat napari 20% navic stejne jako kdybys to kupoval u nas
    POHODAVOLE: pouzite nebo nepouzite, to je fuk, budou chtit predpokladam videt fakturu a pokud se jim to bude zdat prilis malo, tak si udelaji vlastni odhad, takze triky jako "tenhle zanovni macbook air jsem si koupil z USA bazaru za 10 dolaru, prisambohu pan prislusnik!" vetsinou neprojdou
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SKOKY: dodnes jsem nic neplatil a ani se nic nezaseklo, hlavne by me zajimalo, jak je to s pouzitym zbozim..
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    POHODAVOLE: upřímně nevím s čím chceš poradit (až na to taxfree to je zajímavá myšlenka:-) To jsi doteď neplatil nikdy nic nebo se ti to pouze nezaseklo v celnim skladě?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Prosim o radu ci podobnou zkusenost. Jiz nekolik let si objednavam ze tretich zemi veci v ruznych hodnotach od minima po hodnotu vic jak 10k a teprv nyni se mi jedna zasilka sekla na celnici. Kamarad dela to same a shodou okolnosti se mu tento tyden sekla taky. Netusi nekdo cim to? U me je jedina zmena, ze ted objednavam krom vinylu, elektroniky, her na ps atd nahradni dily na motocykl a kolega si objednava stale tu samou komoditu, tak mi nejde do hlavy, ze si toho vsimli az ted? Vycetl jsem si, ze budu muset doplatit DPH. Vztahuje se to i na bazarove veci? Neexistuje pak nejaka obdoba tax free? Pak mi totiz nedava moc smysl, proc platit DPH 2x. Nebo se pletu a v Cine a v USA neni DPH?

    Diky!
    DASHA
    DASHA --- ---
    Tak jsem tam dnes byla, dorazila jsem v 11.30.. a nebejt toho, ze jsem si vystala blbou frontu (vsichni frontili u dvojky, na jednicce nikdo necekal a pani se tvarila, jako by tam nebyla, tak me to zmatlo..=), tak jsem za 15min venku..
    Takze fer.. =)
    DASHA
    DASHA --- ---
    NAVARA: dikes
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DASHA: $140 = 106€, takze to bude jen s DPH + balíkovné
    DASHA
    DASHA --- ---
    Zdravim,
    jen si chci overit, nez provedu akci "balik", jsem v tomhle total nezkusena az lamozni.. =)

    ma cenu $140, je tedy k vycleni.

    Po precteni si nastenky teda zvolim variantu, ze si pro nej zajedu osobne..

    co teda jeste za dalsi polatky me ceka? Clo 10% a DPH?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    ANDR3_I: trochu OT to je, ale nech to tu. Bohužel tu dneska neni kolegyně, co se v tom vyzná. Jestli s tim vydržíš do 2.1.2013 tak ti pak poradim. Stejně clo už asi máš zaplacený a teď je otázka, zda to reklamovat nebo ne.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    ANDR3_I: je-li poštovné poštovné nula, tak by se z něj nic počítat nemělo. Zajímá mě ale jiná věc. Píšeš, že si tam Fedex lípnul cenovku, takže to předpokládám nešlo vůbec přes ČP, pokud se nepletu :-)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    SKOKY: diky za odpoved, moje nocni mury se nenaplnily a balicek nakonec v patek dorazil bez celniho rizeni.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: tak zrovna ženský, co tříděj drobnej materiál do ČR se moc neflákaj. Co si takhle z hlavy vzpomínám, tak maj v průmru kolem 7K roztříděnejch zásilek za hodinu. A co jde tak se posílá na strojní třídění do Malešic.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: pocital jsem clo, dph bude vzdy

    pokud je clo 10% a 149€ je 3762 CZK, a tak

    3 x 180 + 3 * 3762 + 0 = 11826 CZK
    1 x 180 + 11286 + 1129 = 12595 CZK

    pokud je clo jiny, tak se to proste jen prehoupne jindy
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: Popravde receno, bylo by mi milejsi, kdyby tam s vama pracovala tlusta oksliva zenska, ovsem ktera by tridila zasilky nadzvukovou rychlosti, nez ze tam mate na co koukat a flakate se:)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: 0,02? 2%? nemělo to být 0,2. Ale i tak se to nevyplatí, protože nebereš v potaz, že i kdyby si nějakou větší část rozdělil na tři části, tak budeš platit i těch 180 i to clo/DPH. Protože by si musel rozdělit na tak malý části, aby sis e dostal pod limit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: no nevyplati... nekdy muze byt 3 x 180 CZK < 0,02 * TotalInCZK :)

    pics or didnt happened!
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: za každou zásilku, která bude projednávaná. To je důvod, proč se nevyplácí si zásilku rozdělovat na menší části :-)
    trochu OT: Máme tu novo brigádnici na třídění malejch zásilek do ČR moc hezkou dívčinku ročník 91, tak si těch zásilek važte :-))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: ale balikovne (180) bude 3x ?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TAJSO: jestli už ti přišlo avízo na alespoň jednu z těch zásilek, tak v tom mailu co budeš posílat ty doklady napiš, že se jedná o souhrnou cenu za více zásilek (nejlépe uvést i podací čísla zbylých zásilek). Pak by se mělo počítat clo a dph jako z celku.
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    jeste k predchozimu prispevku.. asi chapu ze si muzu v photoshopu upravit veci tak aby to sedelo.. ale kdyz bych to nechtel smelit? Nejak se nechci dockat toho, ze mi u tri veci z jedne objednavky budou vymerovat dph u kazde zvlast z ceny kterou to stalo vsechno dohromady.
    Je to zvlastni zkusenost, posledni objednavka za 300 USD prosla bez zastavky kvuli procleni.
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    Ahoj mam dotaz ohledne dokazovani ceny zasilky. Na DX mi objednavku rozdelili na nekolik balicku. Kdyz budu dokladovat vypis z uctu bude castka nepomerne vyssi nez cena veci v tom balicku. Je to problem? Diky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam