Zdravím :-)
Chci se zeptat, jak to na té poště funguje. Měl jsem za to, že všechny balíky z USA prochází kontrolou, ale na jednom fóru jsem narazil na aktuální případy, kde prošlo víc jak 1 Kg tabáku do vodní dýmky a absolutně žádné poplatky typu cla nebo DPH. Šlo to přes USPS pouhých 10 dnů, za 25 dolarů, takže pochybuju, že to byla nějaká drahá příplatková služba.
Sám teď očekávám zásilku z USA od USPS, mám tracking number ve tvaru LJxxxxxxxxxUS. Poslední údaj na stránkách usps.com je March 23, 2014 , 12:05 pm / Processed through USPS Sort Facility / CHICAGO, IL 60666. Už tedy víc jak týden žádná změna, dočetl jsem se se, že zásilku po opuštění USA nelze dál sledovat. To je hezký, ale ani systém ČP mi ji nenajde, takže kde je? :-) ... vím, že je asi brzo, tak budu čekat, ale na balíček se fakt těším, tak jsem celkem nedočkavej :-)
Napadlo mně napsat na poštu 120, ale pak jsem si uvědomil, abych na sebe nějak neupozornil.. tajně doufám, že mi to taky projde :D .. V mým případě nejde o tabák a je to zásilka ani ne za 90 dolarů, takže bych platil pouze DPH. Ale dobrých pár stovek, kdybych se tomu vyhnul.. :-)