• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    IAMDAVE
    IAMDAVE --- ---
    DOOMBRINGER: Tak projit to muze bez povsimnuti ze, ja jen kdybych to teda nedal predem vedet a oni to zadrzeli, ze tam je tabak, tak me zajima, co by nasledovalo...odmitnout to muzu ne?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    IAMDAVE: Pokud dovazis chlast, tabak, etc. tak musis dat vedet *predem* ze to ocekavas. To ze budes calovat DPH, clo a spotrebni dan je samozrejmost. Takze si radsi udelej vylet do Turecka, Egypta, nebo Maroka. Vyjde te to levneji. :)
    IAMDAVE
    IAMDAVE --- ---
    Zdravím, mám otázku ohledně dovozu tabáku. Nechci porušovat zákon, jenom mě zajímá, pokud bych si objednal tabák do vodní dýmky z USA (asi 1kg) a na celnici by ho zadrželi, tak jestli by to byl nějaký problém. Jestliže mně přijde oblečení, tak je jasný, že se prostě zaplatí DPH, případně clo a je to. S tím tabákem ale nevím. Jestliže bych odmítl zaplatit DPH, clo, spotřební daň.. brali by to snad jako nějaký pokus o pašování? Co by se s tím balíčkem dělo dále? Díky moc
    XAJA
    XAJA --- ---
    ADAM: aktivak je dovoz, teda zuslachtuje sa tu, to nema s tymto nic spolocne.


    MACHALIK:
    ad vratenie cla pozri clanok 238 colneho kodexu.

    ad vybavenie reklamacie zaslanim noveho tovaru vid ten pasivny zuslachtovaci styk - jednoducha vymena.

    v obidvoch pripadoch ovsem musis najskor na colnicu. a ak si to poslal spat len tak, bez colneho konania, tak smola.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ad 1. otázka - nevím. na 99% to není možné.

    ad 2. - google pasivní/aktivní zušlechťovací styk. je to takovej byrokratickej voser, že je většinou lepší to clo zaplatit podruhý...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dotaz:

    Z USA bylo objednáno, doručeno a legálně procleno a DPH zaplaceno zboží. Zboží však bylo vadné a bylo vráceno do USA. Z USA se od prodejce vrátily peníze. Lze ze státu vymáhat zpět clo a DPH nebo toto propadá? Co kdyby prodejce poslal nové, nevadné zboží? Zaplatí se znovu clo a DPH? Jsou okolo tohoto nějaké regule? Jak na reklamace?
    Díky!
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TLUSTEI: Ahoj, zásilky z třetích zemí podléhají klasicky clu a DPH, kdy limity jsou 150 euro na výpočet cla a limit 22 euro pro výpočet DPH.
    více infa by mělo být snad tady:
    Očekáváte zásilku ze zahraničí - Česká pošta
    https://www.ceskaposta.cz/rady-a-navody/ocekavate-zasilku-ze-zahranici#6
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Dobrý den vespolek,

    prosim vás musí člověk platit dph a clo na soukromé zásilce z Indie? Došel mi na míru šitý oblek z Indie (slovy jeden kus) a celníci mi na to napálili jak dph tak clo. Je to tak správně? Přijde mi, že ne, protože v minulosti jsem si z Indie nechával několikrát posílat podstatně větší zásilky a clo jsem nikdy neplatil. Úplně poprvé ani dph. A najednou mi naúčtujou 2400,- v dph a clu na soukromou zásilku. Poradíte? Díky.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Ahoj, tracking mi rika toto. Muzu tam uz jit, nebo musim cekat na to jejich el. oznameni? (o to jsem v minulosti zadal a fungovalo to, tak snad to mam aktivovane permanentne)

    GOR
    GOR --- ---
    Cerstva zkusenost s dnesniho rana:

    Z 79,99 USD jsem zaplatil DPH 406,-
    Vsichni zucastneni byli celkem ochotni a mili, za 10 minut uz jsem s balikem v ruce svihal na tramvaj.


    TAJSO
    TAJSO --- ---
    GOR: jj 99 jistejch, jinak si nejsem jisty jestli to bude 100% podle smenneho kurzu celni spravy, protoze ten se podle mne pouziva az v pripade ze neprobehla platba v Czk. Ja kdyz jsem byl vyzvedavat a dolozil jsem jak fakturu od prodejce tak vypis z uctu tak vypocitavali dan z castky na vypisu z uctu (ktera byla v Czk)
    GOR
    GOR --- ---
    XAJA: Moc diky za ochotu. Samozrejme si s sebou vemu vic. I kdyz se zastupovat nenecham, stejne me posta zkasiruje o 99,- za poslani oznameni a skladovani nebo kyho dasa...
    XAJA
    XAJA --- ---
    GOR: a teda nechcem davat nevyziadane rady, ale pre istotu si zober so sebou viac. ono sa ti to moze nabalit napr. o naklady na dopravu (postovne), a okrem teda cla/dph potom este pripadne nejake skladne, ci poplatky poste, ak ta zastupuju.
    XAJA
    XAJA --- ---
    GOR: to uz bude februar. aktualny kurz najdes na strankach vasej colnej spravy

    Celní správa České republiky
    http://www.celnisprava.cz/cz/Stranky/default.aspx


    (ten kurz platny od 21. bol nb vyhlaseny o tyzden skor. teoreticky mozu byt rovnake, ale nemusia, takze kontrola nutna, ak to chces vediet presne)
    GOR
    GOR --- ---
    XAJA: Moc diky za informaci. Asi tam pujdu v pondeli, takze to budu mit za 23,975...
    XAJA
    XAJA --- ---
    GOR: pouziva sa cely mesiac kurz, ktory bol vyhlaseny nb predposlednu stredu predchadzajuceho mesiaca, ak nedoslo niektoru stredu o zmenu viac ako 5%, co je prave pripad tohoto mesiaca, k zmene doslo 21.

    rozhodujuci je den prijatia colneho vyhlasenia, takze ak ho este len budes podavat, tak to bude 23,975 czk/1 usd, ak si ho uz podal (resp. posta, ak si ju splnomocnil na colne konanie) do toho 21.1., tak 22,645 czk/1 usd.

    XAJA
    XAJA --- ---
    GOR: chyba ti este jedna moznost, ta spravna

    kurzom platnym podla colnej legislativy na tento mesiac, ktory najdes na strankach colnej spravy.
    GOR
    GOR --- ---
    Ciao vsichni, mam na poste Praha 120 mobil z Ciny za 79,99 USD. Kdo zna odpoved na kvizovou otazku?

    Budou mi DPH domerovat z castky v CZK:
    a) kterou mi banka strhla z kreditky
    b) prepoctem z USD podle kurzu CNB ze dne provedeni transakce
    c) prepoctem z USD podle kurzu CNB v den, kdy na celnici pujdu

    Diky.
    HOODASS
    HOODASS --- ---
    XAJA: Vicemene nijak, poslano zpet.:) Sice mi pak nabizeli proplaceni toho poplatku, ale uz se mi to nechtelo dal resit a brat si dalsi volno v praci. Tak jsem objednal z jineho shopu ty same hodinky a fedexem byly za 24h doma a jeste vysly levneji. :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    HOODASS: tak ako to dopadlo?
    XAJA
    XAJA --- ---
    HOODASS: "nejak posilal" - samozrejme, rovno z ciny,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam