• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Problém je v tom, že to to je normální cestou zakoupený zboží, ne soukromá zásilka, takže se na to to povolení zjevně vztahuje.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MICA: Myslím, že ne :(
    Od loňských prázdnin platí nové celní předpisy EU. Ty definují jinak než dříve tzv. "neobchodní zboží" a "obchodní zboží". Ve zkratce asi takto: neobchodní zboží - zásilky mezi dvěma fyzickými osobami, zdarma.
    obchodní zboží - všechny ostatní
    Takže dříve neobchodní zboží, kdy stačil pro dovoz zboží do ČR jen ZPL je dnes obchodním zbožím a je nutné pro dovoz zboží předložit licenci pro dovoz tak, jak ji předkládají oficiální dovozci (firmy). Celnící nevymysleli - pouze aplikují :D
    O tom jestli Licenční správa MPO v praxi vydává licence pro dovoz zbraní fyzickým osobám nevím... asi by měli, ale není to zadarmo...


    Jenže to jsem asi v prdeli, protože nic z těhle http://www.mpo.cz/...are-zadosti/elektronicke-formulare-zadosti-a-podani-na-licencni-spravu--118769/ formulářů se na jednorázový dovoz zbraně fyzickou osobou pro osobní potřebu nevztahuje.
    MICA
    MICA --- ---
    OCTOPUSS: zákon č. 228/2005 § 1, odstavec 4 "Přeprava a dovoz stanovených výrobků, které mají neobchodní charakter podle přímo použitelného předpisu Evropské unie, kterým se provádí celní kodex Unie, nepodléhá povolení."

    Neočekávají celníci, že jim předložíš prohlášení o tom, že dovážené zboží přímo pro tebe, tedy neobchodního charakteru?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Nechal jsem si z Ameriky dovézt zbraň, a celníci mi ji i přes dodání všech dokumentů odmítají pustit dál, a chtějí nějaké obskurní povolení, o kterém nikdo nikdy neslyšel, ani policie.

    povolení MInisterstva průmyslu a obchodu k dovozu výrobků, jejichž držení se v České republice omezuje z bezpečnostních důvodů dle zákona č. 228/2005 Sb.,o kontrole obchodu s výrobky, jejichž držení se v České republice omezuje z bezpečnostních důvodů, a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

    Netuší někdo o co se jedná? Hrabal jsem se na webu toho ministerstva, a nenašel vůbec nic. Absolutně nechápu co mám chtít a od koho.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    NAVARA: jestli mají málo místa, tak to jinak nejde, no.. já když dělal v jednom skladu, který nebyl dostačující na objem zboží, tak jsme taky nejdřív museli udělat nové věci, protože jinak se k těm starým nedalo dostat.. ^_^
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    u mně zatím mrtvo a odesílatel už měsíc řeší reklamaci...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KORKMAZ: mne to dorazilo někdy v lednu nakonec všecko; přijde mi že to jedou systémem LIFO
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Tiez mi teraz dorazila zasielka zo zaciatku listopadu. To to fakt viselo celu dobu v Cechach?
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    Jo už to začalo chodit...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORKMAZ: předevčírem mi přišla mikina z eBay objednaná 1.11. Co jsem ale objednal potom, třeba v půlce ledna, tak to už mám doma dávno
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Zdarec lidi, tak co - už vám chodí ty balíčky z loňskýho podzimu co dozrávají v třídírně? Mám velký podezření, že můj ležák z 19.11 se prostě ztratil. Reklamaci přes aliexpress jsem už dotáhnul do konce
    M_ARVIN
    M_ARVIN --- ---
    TEAPACK: mno, nepotěšil jsi mě. Ale zkusim to.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    M_ARVIN: Pokud bude mít ženská na přepážce dobrou náladu, tak jí k dohledání všech papírů bude stačit tvoje jméno. V opačném případě se budeš muset projít ještě jednou.
    M_ARVIN
    M_ARVIN --- ---
    ahoj, rychlý dotaz: musim čekat na ten dopis s informace o doložení hodnoty zboží, nebo můžu na tu vyměňovací poštu i bez toho? Včera mi tu výzvu posílali, ale nepřišla. Rád bych se tam stavil zítra ráno bez toho, ale zase abych tam nejezdil zbytečně. Díku dík.
    ADAM
    ADAM --- ---
    FERRENC: mají to blbě
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    ADAM: No s postou nesouvisi. Ale pisou, ze kdyz je dodaci adresa v Nemecku, tak budes zadat o navraceni na CZ uradech. Vzdyt to tam mas.
    ADAM
    ADAM --- ---
    pokud je dodaci adresa v DE, tak imho v CR dph vratit nelze, musel byses registroval k dph v nemecku.

    s postou nicmene tadle problematika nijak nesouvisi.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    ADAM: "Obecně platí, že pokud je prodejce (obchod v Německu) i nakupující (Vy) plátce DPH, je prodejce povinen dát cenu bez DPH v případě, že se zasílá mimo daný stát (Německo). Jenže v našem případě bude dodací adresa v Německu, takže zboží dojde včetně DPH a Vy budete žádat o navrácení na českých úřadech."
    ADAM
    ADAM --- ---
    FERRENC: pokud jsi plátce DPH, tak ti to můžou (nemusí) prodat rovnou bez dph. Pokud ti to prodají vč, tak už si ji pak odečíst nemůžeš. Googluj reverse charge
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    ADAM: Ale pokud tomu dobře rozumím, mohu ještě uvést jako odběratele svojí firmu a potom si DPH odečtu. http://www.nakupynemecko.cz/vraceni-dph.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam