Potřebuji někam napsat tuhle zkušenost a tohle auditko mi přijde nejvhodnější třeba to někomu pomůže :Dobře jsem to zchytal! Nákup přípravků na letování, Aliexpress. Za 5300,-. Objednávku mi rozdělily do 4 balíků z nepochopitelného důvodu. K tomu mi dali doposud nejasnou odpověď. Podle mě se jim sníží náklady za transport. No, a samozřejmě to zadrželi celníci, chtěli od toho vidět fakturu. Najednou bylo těch čísel balíků 8,protože každý ten balík mění číslo za přepravy. Hrozný zmatek protože ty balíky k tomu chodili postupně po několika denních intervalech. A celní řízení je hrozně drahá věc. Vždyť za každý ten balík si narokují poplatek za vyřízení 300,-! + clo. Přitom jsem to všechno řešil přes formuláře na poště. Já jsem si to clo zpočítal, co bych měl zaplatit podle nějaké online kalkulačky, a ono to vyšlo vod nich stejně o 250,- víc. Hrozně divný. Člověk je pak v situaci, že stejně mu nic jiného nezbyde, než všechno tohle zaplatit, aby nepřišel o zboží. Takže celkem jsem si připlatil kolem 2500,- Máte někdo zdejší podobnou zkušenost? Budu rád. Osobně jsem zkončil, už nikdy nic z Číny prekrocujici hranici 130 eur. I když mě vod základu vadí, že tím podporují nějakou zaoceánskou lodní dopravu a ještě musím krmit celnici které z toho akorát rýžujou.