SPIPI:
1.) Takže když tam není značka, nic nehrozí, a naopak, když dodržím předepsanou rychlost, nemůže se nic stát? Tak tomu mám rozumět? Jestli rychlost volíš jen podle značek, pak jsi asi ten poslední, kdo by si mohl utahovat z toho, jak řídím.
2.) Možná existují i příčné prahy v místě, kde dávají smysl, ačkoli dost pochybuju, že by se nenašlo v takovém případě vhodnější řešení. Nicméně prahů na místech, kde absolutně nedávaj smysl (ne, že by tam nebyl přechod nebo škola, ale proto, že se tam nejezdí rychle), je většina.
3.) Koukal sem na to a máš částečně prvadu, pravidlo pravý ruky se skutečně dostává do spousty pražských čtvrtí. I v tom Karlíně svým způsobem je (ačkoli tam je ten systém jednosměrek, kdy po tý čtvrti tak nějak kličkuješ a tím pádem to tam s přednostma není tak horký) - takže se stále nabízí původní otázka - když se tam rychle jet nedá, proč tam dávat značky?
A pak - já si vážně nemyslím že je správné umisťovat zákazy i tam, kde to není bezpodmínečně nutné. To mi vážně připadá jako zbytečná buzerace, ve kterých ty si libuješ (protože máš utkvělou představu, že lidi sou tupý stádo, který zrovna ty musíš vést, jinak přijde do záhuby).