LINROOT: soudím podle toho, co jsem se o něm dočetl v jeho referencích a tady na netu. A k tomu jsem dodal, že na to mají vliv i mé předsudky, o kterých vím a počítám s nimi při souzení druhých. Samy o sobě by ty předsudky ale určitě nestačili k tomu, abych se takhle o někom vyjadřoval, protože mám známý, kteří mají dredy, uctívají jaha, hodně hulí i poslouchají hudbu, kterou nemám rád a přesto jsou to mojí přátelé, které uznávám.
nevidím nic špatnýho na přiznání toho, že na moje jednání mají vliv předsudky. Imho je mají všichni, ať už o nich ví nebo ne. Komunita alternativců je např. může mít pro změnu vůči kravaťákům, yuppies, šampónům, diskantům, metrosexuálům, barbínám atd.
pokud se svými předsudky počítám, tak mi naopak můžou pomoct si dát při souzení druhých větší pozor. Když se např. potkám s dredatým huličem s třičkem Boba Marleye, tak vím, že ve mě ať chci nebo ne vzbuzuje určitou averzi a proto budu pozornější, jestli nehodnotím všechny jeho ostatní vlastnosti nespravedlivě a pokřiveně skrz tento primární filtr.