• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    KURE
    KURE --- ---
    QUORRA: omg. no proč by tě taky nechutnala.
    tlacenka je z hlavy a nozicek. sulc taktéž.
    prejt jitrnice a jelita je z toho co uz se neda ani nakrajet do sulcu a tlacenky. Paštika je ze zbylejch kousků a většinou jater.
    tak se to proste cely dlouhy staletí v cely evrope dela. a je to moc dobry.
    ono prase totiz neni jen šunka.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Tlačenka je z prasečích hlav??? Ty vole...já ji měla nedávno poprvé a docela mi chutnala. Ale už si teda nedám :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SCHEJBITCH: Co sem tak koukal, tak recepty se pohybujou od 1 prasečí hlavy a žádnejch nožiček přes poměr cca 1:1 až po recepty kde sou jenom nožičky, případně dokonce ani jedno, takže na tom asi tolik nesejde :).
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    SALVATOR: Nevím jak kde, ale u Procházky se dělaly tlačenky z prasečích hlav... Ale je fakt, že je to už pár let a možná se změnila receptura... :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ONITSUKATIGER: Hele, já to taky viděl prvně, na mojí straně je stejný překvapení. Ale pokud sou zvyklí nedělat to z vepřovejch nožiček ale z ovaru, tak to jakž takž dává smysl.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: ne vubec...jsem proste jen v soku protoze sama sebe pokladam za docela dobryho anglictinare a tohle mi pripadalo totalne nemyslitelny a pak...zapis z wikipedie :-D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MASOO: Neni moc věcí, který se daj eidamem vylepšit...
    ONITSUKATIGER: Sem paranoidní, nebo cítím osten ironie? :D
    MASOO
    MASOO --- ---
    VEETUHS: preklep, muj tentokrat;)
    ale to zas ten eidam neomlouva!!! kdyz navic ted nemuzu syr a rekla jsem si ok, nic lepsiho si nevyberu, tak tu trosku parmezanu, co na to utrousej, si dovolim
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: :-O jsem perplex!
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    MASOO: Caesar
    MASOO
    MASOO --- ---
    SALVATOR: tak to jsem netusila, ale ten eidam to stejne nelepsi
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HEad cheese se v americký angličtině říká tlačence, maj to správně: http://en.wikipedia.org/wiki/Head_cheese
    MASOO
    MASOO --- ---
    ONITSUKATIGER: absolutně to nechápu
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    MASOO: Headcheese?? :-O kde na to prisli sakra??
    MASOO
    MASOO --- ---
    včera Restaurace U Mariánského obrazu, Praha 3
    je to taková spíš pivnice a klasický jídla tam nemaj špatný,
    ale v jídelním lístku:
    Tlačenka přeložená jako Head cheese
    a dostala jsem Ceasar salát psaný s parmazánem, s nastrouhaným eidamem...
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    KURE: To je možná taky trochu o noži :) Jednou jsem k biftečku dostal klasický hliníkový jídelní nůž a jednou moji objednávku "well done" okomentoval číšník slovy "Ale sekerku vám k tomu nedáme."...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    GEKONZPRAHY: ne, jedli jsme z talířů
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KEMAL: I kdyby ten steak pižlal sebehůř, nepižlá se náhodou na těch dřevěnejch kostkách, na kterejch to přinesou? :)
    KURE
    KURE --- ---
    KEMAL: ja sem mozna blbec, ale
    a) jak se ti na talir dostane stejk kterej musis (je jedno kerym smerem) krajet vší silou?
    b) co myslis "krajeni napric vlakny" kdyz stejk bys mel dostat udelanej tak ze je urkojenej napric vlaknem, tedy kdyz lezi na taliri, vlakna jsou horizontalne zhora dolu.

    ale teda k otravnemu hostu: imho cisnik je spravna cesta.
    né vždy víš s čím má problém a né vždy znáš řešení. a navíc Ty jsi taky host, nikoliv lektor.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    KEMAL: Asi bych na kus papirku napsala neco ve stylu " If you try to cut your meat in a diferent direction, it´ll go easier...Enjoy your dinner" a pri prochazeni kolem nej, bych mu ho elegantne podala a odesla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam