• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    JAKE_UP: Já jsem žila v tom, že je to z masa, které je z nějaké jiné části prasete, než je noha nebo hlava. No a co. Nemusím vědět všechno.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    QUORRA: Viď? Taky jsem žil v domnění, že je tlačenka z polníčku, brokolice a tofu jen trošku zakápnutá kapkou kuřecího vývaru pro chuť a vůni. A teď tohle, ono je to snad z prasete!.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    QUORRA: Jojo :)
    Já mám třeba pořád odpor ke všemu, co pochází z vody. Jako k jídlu. Nevím proč, asi jsem byla v minulém životě ryba :))
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    QUORRA: Resp. příště to směřuj do pošty, netýká se to tématu klubu, řekla bych.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    ALONSY: To nemá s věkem vůbec nic společného, nýbrž s životní náplní. Z toho nevyrostu. Ale klidně mě urážej dál.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    QUORRA: Připomínáš mi sebe, když mi bylo tak 15-16. Kompletně ve všem. Doufám, že z toho taky brzy vyrosteš :)
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    KURE: Hele, je to těžký, viděla jsem nějaký věci a hlava se mi trochu zablokovala, a jelikož je budu vídat pravidelně ještě dlouho, tak v nejhorším skončím na lupení :D.
    KURE
    KURE --- ---
    QUORRA: pripravujes se o spoustu vybornejch veci. :)
    pracuj na sobe trochu zencka :D :D

    CHCANDA23: neni, samozrejme.
    jde o to udelat dobry jidlo z masa z kteryho uz nejde udelat řízek.
    ovsem maso z hlavy je vyborny (hovězí líčka, polívka z kapří hlavy...)
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    KURE: No dobrý to bylo, ale i kdyby bylo jídlo sebelepší a bylo z něčí hlavy, tak si nedám, prostě blok.
    CHCANDA23
    CHCANDA23 --- ---
    KURE: ale neni to podminka ta hlava.))delali sme mockrat.))i bez hlavy, kdyz zrovna nebyla zabijacka..)
    KURE
    KURE --- ---
    QUORRA: omg. no proč by tě taky nechutnala.
    tlacenka je z hlavy a nozicek. sulc taktéž.
    prejt jitrnice a jelita je z toho co uz se neda ani nakrajet do sulcu a tlacenky. Paštika je ze zbylejch kousků a většinou jater.
    tak se to proste cely dlouhy staletí v cely evrope dela. a je to moc dobry.
    ono prase totiz neni jen šunka.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Tlačenka je z prasečích hlav??? Ty vole...já ji měla nedávno poprvé a docela mi chutnala. Ale už si teda nedám :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SCHEJBITCH: Co sem tak koukal, tak recepty se pohybujou od 1 prasečí hlavy a žádnejch nožiček přes poměr cca 1:1 až po recepty kde sou jenom nožičky, případně dokonce ani jedno, takže na tom asi tolik nesejde :).
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    SALVATOR: Nevím jak kde, ale u Procházky se dělaly tlačenky z prasečích hlav... Ale je fakt, že je to už pár let a možná se změnila receptura... :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ONITSUKATIGER: Hele, já to taky viděl prvně, na mojí straně je stejný překvapení. Ale pokud sou zvyklí nedělat to z vepřovejch nožiček ale z ovaru, tak to jakž takž dává smysl.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: ne vubec...jsem proste jen v soku protoze sama sebe pokladam za docela dobryho anglictinare a tohle mi pripadalo totalne nemyslitelny a pak...zapis z wikipedie :-D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MASOO: Neni moc věcí, který se daj eidamem vylepšit...
    ONITSUKATIGER: Sem paranoidní, nebo cítím osten ironie? :D
    MASOO
    MASOO --- ---
    VEETUHS: preklep, muj tentokrat;)
    ale to zas ten eidam neomlouva!!! kdyz navic ted nemuzu syr a rekla jsem si ok, nic lepsiho si nevyberu, tak tu trosku parmezanu, co na to utrousej, si dovolim
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: :-O jsem perplex!
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    MASOO: Caesar
    MASOO
    MASOO --- ---
    SALVATOR: tak to jsem netusila, ale ten eidam to stejne nelepsi
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HEad cheese se v americký angličtině říká tlačence, maj to správně: http://en.wikipedia.org/wiki/Head_cheese
    MASOO
    MASOO --- ---
    ONITSUKATIGER: absolutně to nechápu
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    MASOO: Headcheese?? :-O kde na to prisli sakra??
    MASOO
    MASOO --- ---
    včera Restaurace U Mariánského obrazu, Praha 3
    je to taková spíš pivnice a klasický jídla tam nemaj špatný,
    ale v jídelním lístku:
    Tlačenka přeložená jako Head cheese
    a dostala jsem Ceasar salát psaný s parmazánem, s nastrouhaným eidamem...
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    KURE: To je možná taky trochu o noži :) Jednou jsem k biftečku dostal klasický hliníkový jídelní nůž a jednou moji objednávku "well done" okomentoval číšník slovy "Ale sekerku vám k tomu nedáme."...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    GEKONZPRAHY: ne, jedli jsme z talířů
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KEMAL: I kdyby ten steak pižlal sebehůř, nepižlá se náhodou na těch dřevěnejch kostkách, na kterejch to přinesou? :)
    KURE
    KURE --- ---
    KEMAL: ja sem mozna blbec, ale
    a) jak se ti na talir dostane stejk kterej musis (je jedno kerym smerem) krajet vší silou?
    b) co myslis "krajeni napric vlakny" kdyz stejk bys mel dostat udelanej tak ze je urkojenej napric vlaknem, tedy kdyz lezi na taliri, vlakna jsou horizontalne zhora dolu.

    ale teda k otravnemu hostu: imho cisnik je spravna cesta.
    né vždy víš s čím má problém a né vždy znáš řešení. a navíc Ty jsi taky host, nikoliv lektor.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    KEMAL: Asi bych na kus papirku napsala neco ve stylu " If you try to cut your meat in a diferent direction, it´ll go easier...Enjoy your dinner" a pri prochazeni kolem nej, bych mu ho elegantne podala a odesla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam