MIG1984: libi se mi tento napad, sama ho mam v hlave jiz leta a chtela bych se zapojit. Mam proto par poznamek:
- ideologicke poznamky o nesnaseni soucasne prace vidim jako zbytecne. Sice je chapu, ale nepletla bych je do konceptu. Jinymi slovy: myslenka klubu je super, ale do meho zamestnani je ostatnim hovno (delam administraci serveru:) At je to prijemne misto pro setkavani a seberealizaci
- nejdulezitejsi je sehnat fyzicke misto. Bez mista neni klub.
- legalni stranka: urcite to pujde jako soukromy klub, kdyztak pravnik poradi (osobne znam dve pravnicky, a az se splni prvni predpoklad, tj. najde pronajem, muzu je s timto oslovit).
- provozni stranka: funkce byt musi, aby se to nerozpadlo. Zabezpeceni provozu musi par konkretnich lidi venovat pravidelne svuj cas; uz jenom svolani porad neni task ktery vzdy probiha hladce :) A s timto treba pocitat, idealizmus stranou :)
Ale vetsinou si svuj dil prace a ukolu lidi rozeberou. Prirozeni sefove se objevi. Nebat se toho.
Ja se bojim jen komunismu a naivity. Napr.
ADAMLOUKER: poskytne nejake drahe veci, a to uz je zodpovednost. Kolik lidi bude mit klice? Kdo to bude zavirat a otevirat? Kdo tam zustane az do rana a postara se o uklid po akci? Co se bude z ceho platit, co se bude kupovat? Kdo ma kratu do makra, jak casto se bude delat zasobovani? Kdo povede jednoduche ucetnictvi? Kdo bude zodpovedy za cely objekt, na koho se napise najemni smlouva, internetova smlouva, ci budou drazsi casti vybaveni a jak zajisti ze vsichni clenove prispeji? atd.
Jsem za 'keep it low' scenare, ale DIY neznamena ze se veci udelaji a uridi samy :)
Kazdopadne, podporuju tuto ideu a popravde momentalne jsem v postupnem hledani mista na neco podobneho - jenomze zatim bez uspechu.
Tak treba na nyxu se zjevi nekdo s prostory.