• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIG1984DIY Klub - mohl by takový v Praze existovat?
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    GULDUR: Rhiz je paradni, ale kde na to vzit? Dotaci? stavet to = voser :)
    a neotrasa se ten most, resp. on je to Negrelliho viadukt postaveny v roku 18xx ? videnske koleje budou mit asi jine parametry..?
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MATEKOU: není to přímá odpověď, ale taková "otevřená". Teď jsme byli na takovém mini tour a byli jsme v jednom klubu ve Vídni, možná to někdo zná...Rhiz se to jmenuje..a to je klubík udělanej v oblouku železničního mostu...v Karlíně je takovejch oblouků celkem dost a jsou ještě větší než ten vídeňskej...navíc žadní sousedi, hlukové limity...co myslíte bando?
    MILLY
    MILLY --- ---
    Existuje...- třeba Wolkrovka:

    [ Wolkrovka :: Klub "W10" :: Domácí kočovný klub ]
    WOLKEROVA 10
    http://www.wolkrovka.net/


    KAZUO_KIRIYAMA: No, já vím sem tam v Utopii jen o čtvrtečním promítání..- jiný info se ke mně nedostává... (ale promítací info chodí na mail, kdyby byl zájem. .-))
    MATEKOU
    MATEKOU --- ---
    MIG1984: Nazdar, úplnou náhodou jsem narazil na tuhle diskusi a musím říct, že mi padla vážně do oka. Se známýma podobný problém taky řešíme. Tím myslím mít nějaké místo, kde člověk neutratí šíleně prachů a dá se tam v klidu pobývat. Chtěl jsem se tedy dále zeptat, jak je na tom "příprava" máte už někdo vyhlédnutý nějaký prostor?
    MIG1984
    MIG1984 --- ---
    Dnes jsem o tom opět přemýšlel. Byl jsem si s kamarády sednout v čajovně a výsledek je 150 kč útrata. Neříkám, že jsem nemajetný, ale je to pro mne příliš. Třeba teď večer bych ještě někam rád vyrazil mezi lidi, jenže nechci utratit další kilo. Takže ten prostor bych čistě za sebe opravdu viděl především jako možnost kam jít a neutratit měsíčně tisíce. Zvlášť v zimě totiž není kam jinam jít posedět. Pět čajoven měsíčně a už to dá dohromady pětikilo, což je cena za nájem prostor, kdyby se na něj složilo deset lidí... Myslím, že poptávka po něčem takovém je, ani by se to nemuselo hned hrotit ve smyslu galerie, čajovny, baru... zprvu by stačil jen ten prostor, určitě by se nějak vyvinul podle potřeb.
    GILRAEN
    GILRAEN --- ---
    MIG1984: Oni začli úplně odjinud, fesťákama :) To všechno okolo se vyvinulo až potom. Mám to tam ráda i ty lidi okolo, ale to by bylo na delší debatu.

    Určitě dávej vědět novinky :).
    MIG1984
    MIG1984 --- ---
    RIMSAK: a vzhledem k těm vlhkým nebytovým prostorům ji pojmenovat Člověk v plísní ...
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    MIG1984: Co třeba založit v pronajatém prostoru kontaktní centrum humanitární organizace pro pomoc nezaměstnatelným občanům nad padesát let? A zažádat o grant evropskou unii. :)
    MIG1984
    MIG1984 --- ---
    RANO: Feedback z čajovny není, tudíž idea se neposunula :-) Příští týden jdu omrknout nějaké prostory v Moravské a pak ještě něco v Holešovicích.

    Přijde mi reálné, že nejprve si to bude muset vzít jeden člověk na sebe a postupně se přidají další. Nevidím moc šanci, že by se neznámá skupina lidí spojila a počáteční investici udělala dohromady ještě předtím, než ten prostor bude pronajmut.

    Nicméně na té Klubovně je vidět, že šli cestou občanského sdružení a dostali to skrze MČ Pha6 (a propagují to jako studentský klub pro studenty).
    RANO
    RANO --- ---
    (Klubovna není zase takový objev, ale je na ní vidět, že to jde. Mám ji brutálně z ruky, bohužel.)

    Je nějaký feedback z čajovny, posunula-li se někam idea?

    Předpokládám, že představa je tak těch deset lidí, kdo by platili ze začátku měsíčně třeba po pětistovce, časem by se prostor sám zaplatil, každý by přinesl něco na zařízení. Nebo jsi víc nakloněný tomu občanskému sdružení (pro volnočasové aktivity nebotak)?

    Za sebe, neměl bych problém někde jednou týdně či tak odpoledne obsluhovat, a ze začátku chvíli zařizovat, a nemám žádnou zkušenost s rozbíháním. Nechtěl bych, aby to něco neslo, zároveň bych do toho nechtěl hodit o moc víc než čas. Ale, bál bych se toho, jestli se může reálně shodnout skupina lidí, co se předtím nikdy neviděli. Snad ano - tudíž to chce jen impuls. Hodně lidí napíše "jo, do toho bych kdyžtak šel", tak jako já právě teď, ale bez toho, aby v tom byla jistě skupina lidí, se nedá dohodnout prostor. Mám pocit, že pak už by to šlo samo. Myslím, že bude potřeba hledat ten průsečík časů všech zainterestovaných, a dohodnout něco konkrétnějšího?
    MIG1984
    MIG1984 --- ---
    objevil jsem tohle, http://klubovna.povalec.cz
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    RAINBOF: nahovno. to se hodi na klubovnu, ale ne na klub.
    je tam treba Brmlab, ale jsou ve dvore. je tam vratny, jsou to kancly.
    MIG1984
    MIG1984 --- ---
    TRUCE: To je skoda. Zrovna Ty by ses tam myslim hodila. No ale jiste to neni naposled, ten termin jsem navrhl takhle narychlo a bez ptani proto, ze kdyz se clovek pta, tak to stejne dopada tak, ze nekdo nemuze. A zjistovat dopredu, kdy se komu hodi znamena, ze bychom se sesli mozna az o Vanocich. To radeji vickrat a v ruzne sestave.

    zvonek: Pry kdyz je u klubu zvonek, tak se tam da pak delat temer cokoli a je to jako kdyz jdes k nekomu do bytu na navstevu. Zakon jsem v tomhle ohledu nestudoval, nejaka omezeni tam ale asi budou. Nicmene znam par takovych podniku a zcela chapu, ze nebyt toho zvonku, tak by je nikdo nepovolil :-)

    prostory: Vyskytla se moznost vetsiho sklepa do 5000 Kc kdesi na Vinohradech v Luzicke. Jedna se pry o tri mistnosti, kazda cca 20m2 - idealni. Jiste to vsak neni. Alespon se ukazuje, ze pokud bychom to shaneli pres ruzne znamosti, tak by se cena mohla pohybovat okolo tech peti litru. Kdyby se pak dalo dohromady deset lidi, uz je to petikilo na osobu, coz je myslim ok, vzhledem k budoucim aktivitam, ktere by to zaplatily.
    AHJA
    AHJA --- ---
    super!
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    no ja v 18h urcite nemuzu :)

    jinak jeste doporucuju na diskusi - ze bude klub na zvonek - tim se da vyhnout hygienikum a kolaudaci ktere musi mit normalni verejny bar
    a ucetnictvi - jestli se budou nejak platit dane a uctovat. aby z toho nebyl pruser, ze.
    MIG1984
    MIG1984 --- ---
    Oki, zamluvena jest čajovna Na cestě ve středu 23.11. v 18 h.
    Vizte http://cajovna-naceste.cz/kudy-k-nam.htm (kdo tam nikdy nebyl, je to velmi příjemná čajovna ve starém baráku, kde kupodivu nebývá narváno a zahuleno)
    GILRAEN
    GILRAEN --- ---
    MIG1984: Proč ne :).
    MIG1984
    MIG1984 --- ---
    TRUCE: ad barmani) to právě záleží, jak by to mělo celé vypadat, jestli by tam měl být vůbec klasický bar - no nejlépe se sejít, jak navrhuje AHJA, protože je vidět, že každý má nějakou představu i důvody..

    Co třeba čajovna Na cestě, Kateřinská 495, ve středu v 18 h?

    ad otázka) 13 let se spolubydlícíma, nyní sám; naivní hippie snad už nejsem, hippie ale snad ještě jo :-D co se týče čištění hajzlu, dovolil bych si krátkou ilustraci,
    Jarní úklid (TV Hrbatův Kostelec) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Qu-kNicINmo

    a co se týče lednice, tam opravdu komunismus nefunguje.. proto taky myslím, že by v tom klubu konkrétní člen měl vlastnit konkrétní věc, ale společného by mělo být minimum
    AHJA
    AHJA --- ---
    Dobrej nápad byl na tu schůzku, aby jsme to neřešili všechno tady, navrhuju slet všech zainteresovaných lidí, je mi šumafuk kdy a kde. Rovnou by jsme mohli popovídat o místě a kdo od toho co čeká.
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    MIG1984: no jo, ale potrebujes aspon barmany, a jejich cas zaplatit, ne?
    ziskovosti bych se nebranila, podnik muze byt zalozen na jinych nez kapitalistickych principech, a prece nebyt ztratovy.

    videla bych to tak, ze se chce vytvorit prijemny prostor, platforma pro setkavani, posezeni, nejake ty debaty, vystavy, workshopy; moznost pozvat nejake umelce nebo filozofy nebo ktere dably, moznost usporadat akci, ktera by mela jinak problemy najit levny pronajem salu (elektrina je draha, ze)
    s tim ze se pocita s provoznimi naklady, s neocekavanymi naklady, s demokracii a komunitnim duchem, ale bez hippie naivity.
    (dovolim si otazku, jak dlouho bydlis mimo rodice,tj. ve spolubydleni? neshody vznikaji uz pri cisteni hajzlu a vyjidani lednice, a to pravidelne, vsude. praxe zkratka byva jina, nez idealy. prevadet je do praxe je nutne, pocitat s tim ze to nevyjde a presto do toho jit, taktez.)

    ja doufam ze se najde misto, a ze si treba sednem, ti kdoz na zaklade nyxiho auditu(!) by se v necem takovem spojili.
    z tebe mluvi podle meho nazoru idealismus, z Guldura zkusenosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam