• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    cornela: dalsi psychologickej rozbor? hele, s vasema odbornejma urazkama tahle diskuze fakt nema cenu.
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    CORNELA: Považuješ-li EBM za bezchybnou záležitost, do jejíchž rukou vložíš zdraví svých pacientů, mohlo by Tě čekat nemilé překvapení. Ale uznávám, že na první pohled to vypadá dobře a je jednodušší se něčím takovým zaštít, než si klást otázky.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LILY: je fakt, že tohle byl od Cornely trochu argumentační faul.
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: jasne patologie se musi odhalit a lecit a lecit a lecit... a mozna dotyčnymu prodlouzi zivot o pet let... o pet let, ktery straví s choditkem v nejakym domove a bude polykat tunu leku a nebude si uz ani pamatovat co mel vcera k veceri... presne takovy obyvatele potrebujou - doktori, ale ne system... ne planeta a to rikam i kdyz mam vlkou uctu ke stari... ale ve stari je zivot a prezivani...

Jinak ja jsem zastancem prirozenyho vyberu silnyho jedince a odejit v nejlepsim ne s pytlikem sracek v kapce... asi tak i kdyz to uz nema nic splecnyho s okovanim...

.................................................................................................................................
    Jo a tvoje poznamka na Ederu jesti ona zhodnoti anamnezu u svyho ditete lip nez pediatr, tak verim, ze matka to v 95% dokaze... a tech 5% je uz velkej pruser, kterej nezachani ani pediatr, ale mozna tak nejaky fakt dobrej doktor ve spitale...

Opet pri vsi ucte k lekarskymu povolani... pediatr a obvodak, to jsou takovy byrousi, kteri napisou atb, neco vyzkousej a kdyz to nezabere, tak sup do spitalu...
    ................................................................................................................................

btw. ja si furt myslim, ze o svem zdravi si proste muzu rozhodovat sam... tak jako si muzu rozhodnout, jestli si necham pokoj vymalovat na cerno i pres to, ze se bytovymu designerovi nemusi zrovna zdat koser... taky neprijde a nepremaluje mi to nasilim... ne?!
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: v pohodě, nemusíš nic vysvětlovat. Prostě se to tu někomu nehodí do krámu, že někteří lékaři děti neočkují, tak má odpověď na Eclectičin dotaz nepočítá, protože lékaři, které znám, nejsou ti "správní". :)
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    ECLECTICA: Ne, může se o to jenom pokusit. Na základě svědomí a toho, jaké informace se k němu dosud dostaly a jaké jsou aktuálně k dohledatelné. Ale to samo o sobě nezaručuje úspěch. Ale snaha by měla být samozřejmě maximální.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PANTHERA: to je neco dost odlisnyho, pokud nekoho nemas jako klienta, tak ti do jeho osobnosti nic neni. A nemas takle na dalku tolik informaci abys ses prenesla pres svy percepcni omezeni. Pak to dopada tak, ze vsechny uzivatelky mimibazaru si mysli ze uzivatele okouna jsou VSICHNI zeny ve veku 20 let :D
    mno a ad doktori, kdyz jsem rekla jak poznam zlomeny malicek, tak mi rekli ze amatersky bez rentgenu nijak :-).
    LILY
    LILY --- ---
    SHEALA: homeopaty do toho nepočítám. Těch je samosebou mnohem víc.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PANTHERA: lekar nicmene muze kvalifikovane zhodnotit, zda je pristup lege artis.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PANTHERA:
    LILY:

Tak to prostě funguje. Pokud je společnost o něčem pevně přesvědčená, a někdo se domnívá, že ta společnost žije v bludu nebo dokonce v nebezpečném bludu, měl by dobře vysvětlit proč a doložit to. Důkazní břemeno je na něm.

Ve vědě se tohle stalo už milonkrát. Věda není neomylná. Vědecký omyl ale nevyvrátíte zvoláním "je to jinak a basta fidli".
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: krávy jsme spolu nepásly, tak nemůžeš tušit, jaké lékaře já znám. Btw. to mám z fejetonu Ludvíka Vaculíka, doufám, že tě to příliš nepohoršilo.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    LILY: lekari nebo homeopaty?
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    SHEALA: Pak je asi dobře, že nejsem psycholog :-) Obdobně si nicméně myslím, že solidní lékař si nelajzne tvrdit, že jeho pravda/přístup jsou to jediné správné.:-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: jo. a spousta lidi kteri pak svou profesi praci s lidmi pojimaji jako vedu maji problem s tim, co jsem napsal. jsou to ruzni lekari, ucitele atp. system, ktery ma slouzit lidem, kvuli tem hroznym nedokonalym lidem nefunguje (napr. ockovani nefunguje, kdyz se lidi neockujou ve velkym nebo vzdelani nefunguje, kdyz nejsme vzdelani vsichni), proto je v zajmu zachovani systemu potreba, aby se jedinec podridil (a povinne se ockoval a sel do statni skoly), abychom mu mohli pomoct (zachranili mu zivot a on z toho vzdelani i neco mel). ale jaksi se u toho zapomina, ze centrem toho vseho je clovek, nikoliv system slapajici jako hodinky ;-)
    ´
    PATISLAV: uz je to jasnejsi? :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PANTHERA: co je prosim te tak tezkeho na tom. pochopit, ze kdyz tech alternativcu bude treba 15 %, ohrozi to celou populaci?
    To je podobne, jako rict "nam rychlym ridicum nevadi, ze ostatni dodrzuji rychlost".
    LILY
    LILY --- ---
    PATISLAV: zatímco máš-li názor mainstreamový, nemusíš mít argumenty žádné, protože to tak přece dělají všichni? :o)) Hezká logika..
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: ale hovno. Opět tvoje chybná interpretace..
    Jinak budeš se divit, ale tu informaci, že je to pro malý dětský organismus ZBYTEČNĚ zatěžující, mám od lékařů.
    PATISLAV: :))
    ECLECTICA: já znám osobně dvě lékařky a jedna z nich své děti naočkovat nenechala vůbec, druhá chodí na nejnutnější povinná očkování. Jo a pak znám ještě jednu, která má teda už děti dospělé, a té se stávající očkovací kalendář taky nelíbí.
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    PATISLAV: ...a pak tu (myslím spíš obecně, než tu) máme spoustu mainstreamových názorů, které jsou hodně podloženy. Ale ne dobře podloženy. A to hodně na první pohled vynahradí to dobře a za nějakej ten rok se taky můžeme pěkně divit.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    _BENNY: z tohohle příspěvku mi není jasné, do koho vlastně tepeš :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    to musi byt hrozne nevdecna prace, lecit lidi, myslet si ze pacham dobro, pristupovat k lidem jako k porouchanemu automobilu a pak se divit, ze ten automobil ma i vlastni vedomi a nazor a nektery zakrok na sobe nebo na svem diteti proste nechce nechat provest, i kdyz mu bude milionkrat jasne receno, ze kdyz se vymeni olej, tak to bude lepsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam