• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BONIE
    BONIE --- ---
    máte někdo zkušenosti s homeopatickým očkováním?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    František Koukolík: Vědci podvádějí čím dál více. Proč a co s tím? - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/proc-vedci-podvadi-koukolik-dpq-/veda.aspx?c=A130212_165622_veda_mla
    MIC
    MIC --- ---
    ATLAS: psal jsem dvě věty. Jednu že v příbalových letácích je varování o probíhajících nemocech. A druhou větu začínající na "osobně". Pro mě osobně je zvýšená teplota / rýmička neoddiskutovatelná kontraindikace. Ne v letáku není napsáno ze rýma je absolutní kontraindikace, zpravidla tam bývá že pokud něco takového probíhá, informujte lékaře.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    Gramotnost zdejsich diskuteru predpokladam. Takze pokud reaguji na prohlaseni, ze ve vsech pribalovych informaci je napsano, ze dite musi byt zcela zdrave, a ze rymicka je absolutni kontraindikace, tak prohlasuji, ze to v zadnem pribalovem letaku neni. Vyrobci si tam smeji psat jen to, pro co maji dukaz. A vysvetluji, ze pojem absolutni kontraindikace je terminus technicus, ktery se proste neda pouzivat na rymicku principialne. Dodrzovat zakladni nazvoslovi je v jakekoli polodoborne diskuzi nutnost. Pokud nekdo znate pribalovy letak, kde je napsano, ze je ryma absolutni kontraindikace, tak ho tu nasdilejte. Napisi pak vyrobci a budu se ptat, jak na to prisel. Protoze odborne verejnosti neni znam jediny duvod, proc by to tak byt melo. Ano, nekteri lekari neockuji jeste z jednoho duvodu, boji se, celkem opravnene, ze rodice, pokud jejich ditko ochori v dobe po podani vakciny, to budou na tu vakcinu svadet. Nad nocebo efektem ale prilis neuvazuji - ten (vetsinou) uplne ignoruji.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ja sem laik, ale selsky rozum mi rika, ze ma byt decko i vsichni doma uplne zdravi, zadne nachlazeni a pak teprv ockovat, dyz mam pochyby nebo je chripkove obdobi tak bych to neudelala at de o jakoukoliv vakcinu!
    a ty reakce, ty snad muzou byt kdykoliv po ockovani, snad kazdy organismus reaguje jinak ne? mi chcete rict, ze se to vleze do nakych tabulek jo? neverim
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LILY: Moje doktorka nechtěla dát ani hexu, když bylo PODEZŘENÍ, že je nemocný manžel....
    LILY
    LILY --- ---
    ATLAS: a proč teda doktoři říkají, že když se očkuje živá vakcína, tak je nutné, aby bylo dítě zdravé? To slyším poprvé, že by to bylo jen kvůli soucitu s unavenými rodiči.
    Neživou (hexavakcínu) moje mládě dostalo, i když bylo nachlazené, ale u priorixu doktorka kladla důraz na to, aby bylo naprosto zdravé.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    PSICHE23: Ahoj, tohle spis reakce na ockovani nebude. Statisticky se totiz po ockovani zvysuji pouze krakodobe horecky, ktere ustoupi po prvnimklesnuti teploty. Takze spis nejaka bezna viroza. A bezne virozy se po ockovani nevyskytuji casteji. Duvod, proc pediatri v dobe viroz prilis neockuji je hlavne tan, ze nechteji mit v plne cekarn jeste ockovance, maji srdce a nezenou matky, ktere 3x v noci stavali k nejakemu svemu ditku, jeste na hodinu do sve ordinace a maji prace az nad hlavu.

MIC: Promin, ale v jakem pribalovem letaku se tohle pise? To je absolutni nesmysl, do pribaloveho letaku smi vyrobce napsat jen to, pro co ma dukazy a absolutni kontraindikace je teminus technicus a nemohou ho pouzivat jak se jim zlibi.

LILY: Zadne oslabeni imunity nebylo po ockovani nikdy pozorovano. Zrovna tak neexituje statistika, ze by se detem po jakemkoli ockovani rozjizdli vice virozy. Zkusenosti pediatru jsou spise opcacne - deti po ockovani maji mene viroz nez deti v nedavne dobe neockvane, coz je ale z nejvyssi pravdepodobnosti dano tim, ze se v dobe viroz ve spolecnosti nebo v rodine neockuje.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LILY: s tím souhlas, bohužel jsem neprostudovala víc o tomhle očkování, taky bychom počkali.
    syn byl naštěstí zcela zdráv, no tak snad to nebude nic dlouhodobého
    LILY
    LILY --- ---
    MIC: jj, to byl zpočátku důvod, proč jsem to zprvu odsunovala (ty kámošky taky netušily, že na dítko něco leze). Po přestěhování jsem dítko zaregistrovala k doktorce, které přijde v pohodě počkat s priorixem až do doby, než půjde dítě do školy, takže prozatím řešit nemusím.
    MIC
    MIC --- ---
    LILY: proto ve všech doporučeních a příbalových letácích je varování že očkovat se mají pouze zcela zdravé děti které neprodělávají žádnou další nemoc...
    Já obobně bych se snažil očkování posunout na nějaké méně náročné období. I kdyby doktorka měla prasknout že už je termín a kdesi cosi, zvýšená teplota / rýmička je neoddiskutovatelná kontraindikace.
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23,MIC: to mi říkalo pár známých matek, že díky očkování priorixem (nebo spíš díky tomu následnému oslabení imunity) se pak dětem rozjely nějaké jiné virózy, které by ty děti třeba jinak ustály ve zdraví a takhle si týden dva poležely doma..
    MIC
    MIC --- ---
    PSICHE23: rozhodně těžko říct na co zrovna imun. systém reaguje, tyto dny kolem lítá tisíce druhů virů a bakterií. Nejsem lékař ale řekl bych že ani krevní rozbor by spolehlivě nezjistil jestli jsou zvýšené protilátky protože organizmus reaguje na očkování, nebo jestli zrovna bojuje s nějakou virózou nebo oboje naráz.
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23: jdou, ideálně konstituční homeo pro daného jedince.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    PSICHE23: Můj názor není odborný, nicméně dcera měla reakci na toto očkování 2.-5.den, měla lehce zvýšenou teplotu 37,6. Později už žádná reakce nebyla (tedy v ty dny, kdy se vyskytují nejčastěji, jak jsem vyčetla, 8.-12.den).
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    PSICHE23: jo a jdou použít nějaká homeo?
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    mám dotaz na priorix..byli jsme ve čt na očko a dr. říkala, že reakce se dostaví 6-12 den, dnes ale v noci horečka 39, ted 38, předpokládám, že to reakce je..je to možné už 4.den?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    WAMP_ELF: já mám dojem, že téměř všichni (ne-li opravdu všichni), kteří trochu v některých otázkách spojených s očkováním pochybují v této diskuzi, nejméně jedno mají
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    LILY: Spis cekam vykopani vetsiho prikopu. Soudy k pravde nevedou, jen krmi pravniky.

Misto otevrene debaty mezi jednotlivymi zajmovymi skupinami, cekam flame nesmyslnych soudu vsech se vsemi.

Pritom na zakladu se shodnou pediatri i rodicovske spolky-chteji zdrave deti s normalnim vyvojem.
    LILY
    LILY --- ---
    OSCURO: aha, tak to se omlouvám. Nevšimla jsem si, že už to tu bylo probíráno.
    Každopádně i kdyby to byl hoax a vedlo by to k dobrovolnosti očkování, bylo by to fajn.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam