ECLECTICA: trochu spatna domnenka, Elekovou jsem vzivote necetla ani neslysela ci jakym zpusobem jaka moudra roznasi.
WITTGENSTEIN: tohle je oblibena veticka. Dost populisticka. Ty a tvoje deti treba mate i to ockovani na chripku, pocitam, abyste pripadne neohrozovali na svobode, nedejboze na zivote lidi, co by chripku nemuseli rozchodit. To chvalim, tuhle starost. Ja uprimne na ty vete nerozumim skoro nicemu. A vseobecne pocitam, ze se podle ty vety ti, co ji tak rozumi, ridi i v kazdodenim zivote. Jeste by me zajimala definice toho, kdy ohrozuje, nebo skodis ostatnim. Podle koho a ceho se nastavuje meritko. Ale klidne mi to vysvetli.
Jak jsem psala, my svy dite naockovat nechame, protoze to nepovaazuju za nejakej supervymysl a zbytecnost od zacatku do konce, ale jen zcasti. Ted budeme vybirat, cim naockujeme. Priusnice fakt ne. Napriklad tu hep B taky u novorozenat taky nechapu. Na druhou stranu, nevimjak detska vakcina, ale dospeli ji uz mivaji po trech davkach na cely zivot, ne jako driv na deset let, jak tu zaznelo. A pokud to nekomu nevadi, at si tim dite naockuje, kdyz pak bude mit lepsi spani.
Nam se ta hep B hodi z jinyho duvodu, z Cech spis driv nez pozdeji po porodu zase zmizime a do ty nasi destinace bysme hep stejne ockovali, takze nam se zrovna tohle hodi.
TAPINA: pod to bych se klidne podepsala, ale nejsem prave schopna stoprocentne verit onem kvalifikovanejm, kteri byli vybrani nebo se nekde ocitli kdovijak, jejich vyberu a podobne.