• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    BERENIKEE FLAVIGNY: Ja jenom upresnim, ze vyhlaska sice platila od 1.ledna, ale hrazenou tu vakcinu meli jen deti narozene v roce 2007. Pokud se nepletu, tak ji ale pojistovny hradili i dalsim detem.
    A k tomu TBC - na to jsem myslim neodpovidala ja.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    BERENIKEE: minuta na googlu a snad by to melo byt od 1. ledna 2007
    viz http://www.mzcr.cz/dokumenty/hexavakcina-vice-bezpeci-pro-ceske-deti_931_872_1.html
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ATLAS: Dekuji za info k zruseni a delce ockovani proti TBC.

Prosim jeste by me zajimalo od znalejsich,jak dlouho se u nas ockuje hexavakcinou.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    Koukam, ze o ockovani tu prozmenu uz zase nikomu nejde. Ale troling jak vysitej.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    omlouvám se, ještě jednou, nařčení z výmyslů, obhajoba ublíženejch, urážky, to si prosím nenechám líbit. ten člověk je nemocnej
    PALEONTOLOG: http://i.imgur.com/RWJhWAl.png , http://i.imgur.com/43ao5L5.png
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    PALEONTOLOG: Co to meles? :-D To ze pripises nejake nesmysly do mych vet myslis ze nekoho oslnis? Ale v jedom mas pravdu. Ignore je vyborna funkce.

Muzete prosim nekdo s pravy pak smazat vyrony dusevnich titanu co to tu zplevelili? Diky.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ostatním se omlouvám, já jen kdyby měl někdo chuť debatovat s panem OSCUROu, ať teda ví, do čeho jde
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OSCURO: najdi deset rozdílů: Neboj, nevyprovokujes me dusevni mrzacku ;-) Proti trollum jsem ockovan. :-)

Ale pro pomocnou skolu a Paleontologa: slo o tenhle prispevek: [ OSCURO @ Očkování - pro a proti ] Aby nedoslo k milce. Jsem velkym zastancem samoleceni, celostniho pristupu k nemocem a integrace dusevnich a socialnich pochodu do mediciny. Ale nenavidim ohlupovani a to ze si na bezmocnosti a hlouposti jinych delaji vykukove (jako Elekova, Strunecka, Jonas) byznis.

A tim ze me pridas k nicku neco co jsem nikdy nenapsal a budes to vydavat za muj prispevek me jen nastves a jasne ukazujes co jsi zac. Reseni nastesti mam. Ignore. Aaa kdyby sli vypnout slova co blbcum lezou z tlam tak jednoduse v realnem svete :-)

"ty dusevni mrzacku", "vypnout slova blbcum z tlam" jednoznačně dokládá vytříbenost psaného projevu, ušlechtilost myšlenkových pochodů, povznesení nad nedostatky druhých a především - dosažené mety a četné úspěchy na poli spirituality :D ty vole, dej si facku
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OSCURO: skoda, ze jsi smazal ten puvodni prispevek. ono jaksi ten treti odstavecek....v dusledku vypovida vsechno o vsem. ty dokonaly lidi maj mit pro ty nedokonaly pochopeni, nemaji - li, nejsou tam, kde si mysli.

za sebe bych to OT uz taky uzavrel.vecne za me padoo vse.
    jak se toho nektery chytaj..., jak hovno kosile a je to otravny
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ALI_EN: nějak mi připadá, že se ti nezdařilo vnímat příspěvek v kontextu, ve kterém byl psán, jinak si tu reakci neumím vysvětlit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OSCURO: jo ten jsem necet, to mi nyxdroid preskocil pri reakci na starsi a pak jsem nedolistoval. ale kdyz uz, nezabaluju placebo efekt do vyliti si srdicka naslouchajicim. ve hre jsou mnohem dulezitejsi veci, imho.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ECLECTICA: a to, s cim se chodi lecit pacienti k homeopatum, jsi nastudovala z jaky statistiky, prosimte?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RAPAL: hele a o psychosomatické medicíně jsi někdy slyšel? Já jsem zastáncem celostního přístupu, ale tam, kde je to třeba (různé kožní projevy, bolesti zad, neuralgie apod.) Ale v případě, kdy stačí nabrat krev na CRP a do dvou minut víš, zda poslat pacienta domů se vyležet, nebo nasadit širokospektrální antibiotika, považuju hloubání nad pacientovým dětstvím za zbytečné - pakliže nepřijde do ordinace s nachlazením počtvrt za dva měsíce (protože imunitu snižují i různé psychické obtížě).
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    PALEONTOLOG: Neboj, nevyprovokujes me ;-) Proti trollum jsem ockovan. :-)

Ale pro pomocnou skolu a Paleontologa: slo o tenhle prispevek: [ OSCURO @ Očkování - pro a proti ] Aby nedoslo k milce. Jsem velkym zastancem samoleceni, celostniho pristupu k nemocem a integrace dusevnich a socialnich pochodu do mediciny. Ale nenavidim ohlupovani a to ze si na bezmocnosti a hlouposti jinych delaji vykukove (jako Elekova, Strunecka, Jonas) byznis.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OSCURO: jestli myslíš tohle: OSCURO --- --- 12:54:30 14.2.2014, tak to jsem vlastně vůbec nezkoušel dešifrovat, mlel jsem si svoje, jako ty

TAPINA: ten problém je širší, než používání homeopatik, nebo angína. alternativní medicína často (ne vždycky) mmj. znamená, že člověk se nějak chce podílet/angažovat na svým zdravotním stavu. buď solí za léčitele, nebo se o zdravovědu a dostupný možnosti zajímá. často to vznikne jako reakce na neléčitelný, chronický, nebo nevyřešený potíže klasickým přístupem dosaženýho poznání, to nevzniká zbůhdarma. "nejhorší" je, když se pak samoléčba podaří. ono je to blbý pro toho nemocnýho, protože ví, že medicína není všemocná a musí o svý zkušenosti přesvědčit ostatní. konfrontace s lidma jako tady je pak totálně nahovno, protože on "už" ví svoje a neprošli tím samým, tak co mu pak chtějí vykládat ?! před člověkem s přímou zkušeností z úspěšné samoléčby je pak debata o smyslu alternativní medicíny totálně směšná. teprve loni vyšel zákon o uvolnění konopí pro léčebný účely. kdokoliv předtím, kdo si mírnil bolest a zvyšoval chuť k jídlu, o dobré náladě nemluvě, byl vlastně zločinec. zločinec - samoléčitel. můžeme si lidsky odsouhlasit, že to bylo jasný, ale legislativně jsi byla mimo zákon. pro člověka bez rozhledu prostě "zločinec/feťák". naštěstí u konopí není problém prokázat klinický význam, to jen legislativa je pozadu. může to být i naopak, kde se hledá (to nebude případ homeopatik, že) budoucí význam.
    to co popisuješ je totální absurdita, o které sama víš, že takto rozložená ve společnosti není. není se asi čeho chytit dál, tak to přitáhnem za vlasy... trefné

ECLECTICA: neobtěžujte mě vaší kousavou impertinencí, dámo

ke konopí, k tomu co se bude prodávat vychází měsíční léčba na 70 000kč. samo se léčí takový věci, že jsou latentního rázu. nemocnej člověk už extra peněz nevydělá, tak nechápu ten smysl. jedině snad vydělat peníze....
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    prolít sem to tu trochu, osobně vůbec nechápu proč se necháváte trollovat od ideček typu eclectica, mar-tina nebo octopuss. je tu nahoře cosi o diskuzi na úrovni, takže za mě ignore.

ale vyjádřím se aspoň k těm platům homeopatů, protože v rodině jednoho takového mám, znám i účetnictví a mám s tím tedy osobní zkušenost. je potřeba pochopit, že pokud se jedná o seriózního homeopata, nemůže mít příliš mnoho nových pacientů. protože odběr pacienta a jeho anamnéza je fskutečnosti investigativní činnost, která ve většině případů zabere opravdu hodně času. to není jak u obvoďáka, kterej ti právě koukne do krku poslechne "srdíčko" a pošle pro penicilín. a takovejch dá 80 denně. homeopat s tebou řeší předchorobí, mentální stav, tělesný stav, pozoruje jak se chováš, co často zmiňuješ, přemejšlí o tvým dětsví a podobně. v ordinaci tě sice odebere (ano, 2000 mudr eklové je těžce přehnané, u nás v Brně je obvyklých 500-750kč), ale rozhodně během těch dvou hodin nedochází k výběru homeopatika. repertorizace nebo studie případu probíhá prostě jindy a ten čas už tam tak jednoduše nevidíš.

tolik jen haterům co řešej cizí platy a totálně přestřelujou úsudky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZEGA: zkusila jsme si něco najít (http://www.masaze-vychod.cz/kraniosakralni_terapie_teorie.htm)
    1) kraniosakrální systém existuje
    2) terapie nepředstírá, že je léčbou ("nejedná se o medicínskou terapii")
    3) je to forma relaxace pomocí masáže

Za mě dobrý. Na stres a z něj vycházejí potíže - a těch je hodně, proč to nezkusit.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    zajímavé
    Očkování jako manipulativní ideologie | - pouzar.blog.respekt.ihned.cz
    http://pouzar.blog.respekt.ihned.cz/c1-61704170-ockovani-jako-manipulativni-ideologie
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PALEONTOLOG: aha takže když bereš homeopatika nebo si necháváš dávat baňky po těle, tak si vlstně pomáháš sám?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Pomíjíš jeden faktor - ti lidi, co podle tebe "čekají na pomoc zvenčí" nechodí k doktorovi s každou rýmičkou, nemají šestkrát do roka antibiotika. Oni prostě jsou schopni si sednout, v případě potřeby lehnout, a počkat, až nemoc přejde. Spíš ti druzí (homeonadšenci) lupou pilulky při prvním náznaku čehokoliv, myslí si, že to tak má být, a pochvalujou si, jak to krásně účinkuje. Takže... kdo si vlastně pomáhá sám?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    PALEONTOLOG: Cetl jsi prispevek ode me nize, co si myslim o homeopatii a placebu a jak me prijde ten efekt uzitecny? Nebo neudrzis myslenku dele nez 4 posty?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OCTOPUSS: haters gonna hate
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam