Jasně. Skylla a Charybda. Když uznáme myšlenku, že očkování je riziko, což dle mého názoru je, když mluvíme o dvouměsíčním dítěti. Rozhodnutí odložit očkování je poměrně snadný, dokud se nenarazí právě na tenhle kašel, kterej, jak jsem pochopil, je jediná nemoc, která ohrožuje takhle malý děti. V tom případě nechápu, proč se neočkujou malý děti v nejútlejšim věku proti černýmu kašli nějakou monovakcínou. Co mě dál překvapuje, že ikdyž bych očkoval proti černýmu kašli ve 2 měsících, imunita by se dostavila nejdřív v půlroce. Takže beztak je to dítě nechráněný minimálně půl roku. Dřív se očkovalo ve čtvrtým měsíci, a teď, když je kalendář nastavenej od druhýho měsíce, se všude píše, že látky z mateřského mléka chrání dítě jen dva měsíce! Ten čas od narození do (dejme tomu) získání imunity proti kašli považuju za logickou trhlinu celýho plošnýho očkování. Teoreticky jsou všechny děti do půl roku věku na prahu smrti na černý kašel.
Spíš mě šlo o nějakou zkušenost jak nastavit opatrnost v tom prvním roce, jestli jste zasvětili třeba babičky a podobně, nebo je poslali očkovat nebo tak něco... to by se z toho jeden zbláznil...