• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    LILY
    LILY --- ---
    ATLAS: a propos, každý člověk má jakýsi názor, ale nezaškodí si rozšiřovat obzory, které mohou onen názor případně pozměnit. Dokonce i sem do této diskuze jsem napsala proto, že mě zajímaly názory jiných lidí (i těch, kteří tomu zdánlivě nemusí vůbec rozumět) a případné další informace ohledně očkování proti tetanu. Jen teda s nadějí, že se to obejde bez jízlivostí a osobních útoků.
    LILY
    LILY --- ---
    ATLAS: úplně nechápu, co tím chceš říci.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    LILY: to, že zemře na tetanus jeden člověk za dva roky bude patrně tím, že 99,9% lidí je očkovaných
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    LILY: To "navíc jsem četla" myslis vazne? Ja jsem pro zmenu cetla, ze v Londyne v nemocnici u svateho Munga si s tetanem umi poradit uz nekolik staleti. Teda ja si ale na zaklade tehle informace nazor nedelam a s nikym se tim padem nesnazim o takovychto "nazorech" diskutovat.
    LILY
    LILY --- ---
    Prosím pěkně, kdo z vás se nechává či nenechává očkovat proti tetanu? Případně proč?
    Mně to přijde zbytečné, žiju ve městě a dodržuju hygienu, navíc jsem četla, že na nežádoucí účinky po této vakcíně u nás zemře jeden člověk za dva roky a na tetanus taky jeden člověk za dva roky, takže mi to nepřijde nijak extra přínosné. Nicméně můj nynější doktor (starý svědomitý pán) mě do toho furt nutí.
    Pokud by to dělal proto, aby měl klid od úřadů, tak bych to chápala, ale tvrdil, že mě jako dospělou nikdo nemá právo nutit a když se s ním o tom pokouším diskutovat a říct svůj názor, tak akorát praví, že vysokoškolák a zdravotník (tím míní mě) by takové výmysly vůbec neměl vypustit z úst.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    16 ti leté výročí....

16 Years Ago, A Doctor Published A Study. It Was Completely Made Up, And It Made Us All Sicker.
    http://www.upworthy.com/...tor-published-a-study-it-was-completely-made-up-and-it-made-us-all-sicker
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    FARIN: dekuju moc
    FARIN
    FARIN --- ---
    a tady jeste neoverena infomrace z jedne diskuse:

Mezi základními dávkami se dá interval prodloužit až na 6 měsíců.
    Taky jsem to zjišťovala, protože jsme měli po první dávce pauzu 5 měsíců a doktorka strašila s opakováním. Nakonec si to zjistila taky někde, že to tak být může. A mezi základními dávkami a posilovací může být až 12 měsíců.
    Možná i víc by šlo, ale toto vím jistě.
    Rozhodně lepší počkat, když máš nemocné druhé dítko.
    FARIN
    FARIN --- ---
    ORIKA:
    Po očkování 2 dávkami vakcíny Infanrix hexa (například ve 3. a 5. měsíci) se musí podat posilovací
    dávka nejméně 6 měsíců po podání poslední dávky základního očkování. Upřednostňuje se podání
    mezi 11. až 13. měsícem věku dítěte

coz teda nerika nic o tom kolik je maximalni interval. Kdysi jsem to hledal a co si pamatuju tak opozdeni 1-2 mesice by urcite nemelo nicemu vadit. (jen ted uz nevim kde jsem to vycetl). Kazdopadne uz jen z toho letaku vyzniva ze je problem spis s ockovanim drive nez pozdeji.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ATLAS: nutne z hlediska zachovani ucinnosti ockovani..proste aby byl syn chraneny :-)
    Diky za odpoved
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ORIKA: To zalezi na tom,co myslis pod pojmem je nutne. Nutne kvuli cemu?
    Obecne - relativne normalni, rozumne a zhlediska prevence relativne bezpecne je podat tu posledni davku do 12 mesicu od prvni (pri schematu 2+1). Tzn. ve vasem pripade do 22 mesice. Zrovna tak muze byt ve vasem pripade uplne rozumne, normalni a bezpecne podat ockovani za tyden. Muze se taky stat, ze za par mesicu syn opravdu nebude moci byt ockovan.
    K te nutnosti. Pravni zodpovednost za to, ze schema odpovida standartum v CR, ma lekar. Takze je potreba to konzultovat s nim.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    mám dotaz - mladší syn (1,5 roku) je momentálně nemocný, dávivý kašel, zelená rýma, teploty 37.5-38...u doktora jsme byli, léky bere....ale přesně za týden má mít přeočkování hexou, třetí dávku (očkovali jsme ve zkráceném schématu 2+1, první dávka v 10 měsících, druhá v roce, třetí má mít právě teď)...tak se chci zeptat jak moc velký problém bude, pokud se to odloží, resp. jaký je nejzašší termín do kdy je nutné to přeočkovat...díky moc
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    ja si ted jenom rikam, kdo vi, jak je to s preockovavanim, kdyz je dite ockovano uplne mimo dopruceny ockovaci kalendar a neste navic ne hexou ale pouhym infanrixem....
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    CONTRAS: a jak jste se teda rozhodli, smím-li se ptát?
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    MONI: tak konečně to vidím v nějaké tabuce - super! Podle všeho je to tedy také pěkné svinstvo :-) ale kousek méně agresivní... jdeme do Pediacelu, když už musíme...
    MONI
    MONI --- ---
    KOSMO: ano, je šetrnější, viz tabulka s porovnáním složení (http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2012_13.htm), obsahuje méně hliníku a neobsahuje laktózu. My jsme ho z toho důvodu dávali (ve schématu 3+1 ve 4m, 6m, 8m a 15 měsících).
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    Jednoduchý dotaz na zdejší profíky - je podle vás Pediacel šetrnější než hexa? NIc jsem tu nenašel... díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam