• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ATLAS: neverim svejm ocim. Opravdu jsem nikam cast textu nezapomnela dat. Za co bych se mela cloveku, kterej nezna ani vyznam slova hysterie, omlouvat? Za to, ze nepochopil, co mam na mysli, anebo za to, ze mam jinej nazor? To jsou mi veci. Navic ted osocujes ty me, ze jsem se z neceho pokusila nejak vybruslit, protoze si MYSLIS, ze vis lip nez ja, co jsem v tvym prispevku napadla. To si delas asi srandu. Od zacatku to bylo mysleno tak, jak jsem psala, a to na to, ze jsem nejakou obecnou vec nemela podlozenou. A dovolis si psat o poruse osobnosti, no to mi poser zada, davat podobne trefny diagnozy po precteni prispevkuy na nyxu, no comment, tohle taky dela predevsim dusevne zdravej clovek.

jeste jednou, kdyz ti mozek neni schopnej pracovat jinak nez v odbornejch vyrazech a jinej pohled na vec nejsi stejne jako oscuro schopna vubec registrovat.. napsa jsi, ze normalni rodic kdyz vidi ne standardni reakci - rikam, ze tohle je akorat tvuj blaf protoze nejsi kompetentni rozhodovat, kdo je normalni rodic, a napsala jsi, ze vetsine rodicu dojde, ze by ten prubeh byl mirny a to je tvoje vyfabulovana fantazie, protoze nemas nijak podlozeny, ze to vetsine fakt doslo.
    presne tyhle kecy bych si precetla ja, pokud bych podobny svoje domnenky napsala. jak jsem naznacila na zacatku prispevku.

OSCURO: proste si protirecis. Pokud ma ockovani svoje mouchy, ani neni jistota, jak dlouho ucinkuje, po dvaceti letech se teprve ozve hlaska, ze jako to byl takovej experiment a presto jsou rodice, kteri sve deti v kontextu napriklad i techle aspektu omitaji bezhlave dat napospas doktoru, oznacovani za antivax, partyzansky aktivisticky biomatky a podobne... to nejde dohormady. Ohledne financovani si muzes povidat co chces, zesmesnovat to jak chces, tim se to, ze to v tom roli hraje, asi tezko zmeni.

vyraz normalni matka me neurazil, to je zas nejaky tvy prekrouceni textu aby ti to sedlo do tvyho pohledu :]
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ALI_EN: "...je nepodlozena fabulace. Nebo ne?" Neni to nepodlozena fabulace. Mimochodem, nic ve zlym, ale za normalni bych taky povazovala, kdybys svuj nazor, proc to povazujes za fabulaci vysvetlila hned, kdyz zjistis, ze ti nikdo (1a,1b) neporozumnel. Pokud jsi tam opravdu zapomnela dat cast textu, tak ses oscurovi mohla omluvit. Ono to takhle vypada, ze ti ta moje veta prisla divna, protozes potrebovala to Oscurovo vysvetleni. V tom pripade by bylo zase na miste se priznat, zes to chapala spatne a podekovat za objasneni pojmu. Ne se (tvarit) ze on spatne pracuje s informacema, ac si je tam vubec nedala. A teprve na primy dotaz te napadlo z toho nejak vybruslit - pro jistotu bez znamky toho, ze by sis byla vedoma toho, zes puvodne za fabulaci oznacila neco jineho. Nediv se potom narazkam na hysterii. Budto to delas vedome - pak je to spis hranicni porucha, a nebo to hrajes i sama na sebe, anebo mas na sve chovani nadhled, a tak nevim, proc se ciris, kdyz ziska nadhled i nekdo jiny.
    A proc nereagujes na dalsi casti meho prispevku? Jak se podle tebe provax spoleha na kolektivni imunitu?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KRISTY: taky hůř slyším a možná za to může nějaká dětská banální nemoc.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MAR_TINA: no ty woe, tak tohle uz je moc i na me :-(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAR_TINA: jo, tenhle trend mě začíná poněkud nebavit.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALI_EN: nemoci o kterých se bavíme, děti dost nutne potřebují dostat. Ve vyšším věku mají horší průběh, následky, v těhotenství rizika pro plod...neockovat a nedostat je není žádná výhra
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MAR_TINA: Celosvetovym trendem je ze medicina jako remeslo vymira. Nikomu z lidi na zapade se na medicinu nechce, pozadavky a latka se prudce snizuje aby se aspon naplnila kapacita. A bohuzel vsemozne "pomahajici spasitelske ochrankyne zivota" cim dal vic pribyvaji v medicinskych radach, misto toho aby zkoncili maximalne na zdravce. V medicine je jen cim dal vic pohrdani a vseznalkovstvi ze strany pacienta a mene a mene penez. Casem zustanou maximalne jen nadsenci, ci bude nahrada jinym etnikem kde medicina nedosla zprofanovani (napr. v Britanii prakticky veskere oteze mediciny prebiraji "britove" kteri jsou druhou generaci vetsinou indu ci pakistancu)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PISKVOR: ale tu teorii nevytvořil ani majitel ohořelého vozu, ale vynořila se mezi ...Protiilumináty na základě článku z novin.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    KRISTY: Oslabené kmeny, proti kterým se očkuje... Možná by to chtělo zjistit si aspoň elementární informace, když se má člověk rozhodovat, že.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MAR_TINA: Cokoli je lepší vysvětlení než "aha, _já_ zapomněla s tím zajet do servisu" - takže za to může Měsíc/Kalousek/Ilumináti.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OSCURO: bohužel důvěryhodnost těmhle teoriím o spiknutí dodávají právě tihle studovaní a otitulovaní demagogové.

Známá je mladá lékařka, v soukromém životě se vydala cestou (neškodných) duchovních "čarodějnických" praktit. Proč by ne. Ale například vyjadřuje souhlas s teorií, že auto začne samo za jízdy hořet následkem jakési energie při lunární maximu, která se nesvezla a neuzemnila po nervové soustavě lidí, ač to byly děti, tj. čisté duše. A že ty dětské čisté nervové soustavy mohou být pokaženy očkováníma těžkými kovy....

A tenhle člověk někde léčí lidi? Vážně?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Černý kašel:
    Whooping Cough "just a breeze"?
    https://www.youtube.com/watch?v=oYCkr3YxjIY
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se domnívám, že nějaká logika a zdravý selský rozum a úvaha se zkušenostmi prostě na některé otázky nestačí.
    Projektování staveb, důlní inženýrství, konstrukce motoru, farmacie, medicína ...

Většina současníků si nechává bicykl seřizovat v servisu na zapojení zásuvky volá elektrikáře (já taky). ALe o prodělání splaniček u svého dítěte se rozhodne sama. Mimochodem, ani jednu z té trojice nemocí bych nelákala domů, pokud jediný dospělý nákazu neprodělal.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KRISTY: Necetla jsi nahodou kraviny jiste lziprofesorky jmenem Strunecka ci pseudolekarky jmenem Elekova? Pokud ano, doporucuju mozkovou ocistu a jejich kydy ktere zaplevelili lidem mozky zapomenout pokud to jen trochu jde.
    Bohuzel stejne jako Wakefield, famy o fluoridovane vode a chemtrails jsou skoro neznicitelne a pokud je mozek zasazen i tezce napravitelne
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    OSCURO: :o))))) napodobne:o)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KRISTY: Na tohle bohuzel nemam slov. *Drazi navstevnici,sledujte prosim klasicky exemplar...*
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRISTY: kamarádka prodělala spalničky někdy ve školce a měla následkem toho silnou nedoslýchavost a velmi silné brýle. Nic moc. A to patří k ročníku, ve kterém se už epidemie splaniček nevyskytovaly (cca 1977), tedy nemělo to každé dítě z ročníku a jedna jediná následky.

Do práce s e mnou chodil kluk ještě mladší a ten měl naslouchadla na obou uších, taky téměř neslyšící po nějaké dětské nemoci.

A spolužák z výšky neměl jedno oko, vyhnisalo mu při infekci nějakým kokem (ale to nebylo nic z MMR).

Přít se nechci, jenom říkám, že znám.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    OSCURO: ale to, co v tech vakcinach predevsim ublizuje a ceho se rodice hlavne boji, nejsou prave ty oslabene kmeny, proti kterym se ockuje, ale neco uplne jineho....
    kdo z vas tady nekoho zna, kdo mel po prodelanych spalnickach/priusnicich/zardenkach v detstvi nejake dele-trvajici (dozivotni) nasledky? ja nikoho. sama jsem je prodelala vsechny a jsem zcela zdrava. kdyby byla moznost, necham dceru nakazit schvalne, radsi nez do ni cpat tyhle sr****.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Asi takhle :-p Zvrhla doba to dneska je.

Nature News&Comment on Twitter: ""People have lost trust in experts." GAVI's Seth Berkley on countering anti-vaccine sentiment: http://t.co/dQOpuKaHPC http://t.co/V09koXVKEl"
    https://twitter.com/naturenews/status/595923653449162752
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    ALI_EN: Zajímavý je, kam zmizí ten vychvalovanej zdravej selskej rozum v těchto okamžicích...
    Jinak by mě zajímalo, jak si myslíš (a co tím myslíš), že s množstvím očkování klesá přirozená imunita z dlouholetého a generačního hlediska?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Potrebuju zas asi preklad co minis tim: "nezamyslel nad argumenty co to maji nastudovane vic jak ja" Ja se nemusim zamyslet, pro me je tohle kazdodenni job. Snazime se to zlepsit, vime ze ockovaci kalendar je v lecscem potreba zlepsit, ze ockovani jako vsechno na svete ma svoje rizika, ze v CR tezce chybi a podcenuje se monitorace NU a tez chybi proces automatickeho odskodneni pri prokazanem NU. Ale resenim neni tahle partyzanstina aktivistickych biomatek co za vsim vidi spiknuti farmafirem.

Aha tebe urazil obrat "normalni rodic" Tak to je potom tezke :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam