• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    OSCURO: A ja to oznaceni "biomatka" neberu vazne jako urazku, je to podobna zkratka jako ten antivax. Jde me o to oznaceni urcite skupiny, kterou jsem popsal v predchozim prispevku a kazdy z toho hned pozna o cem mluvim.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    SMYSLOV: Co se ti nelibi ma biomatce? :-) Ted je modou mit vsechno bio. Videl jsem uz i biobarvu na zed a biocigarety :-) A az potkam biootce tak taktez rad pouziju onen termin. Ale zatim asi u chlapu to racio tak ty hormony nerozvrati.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KRISTY: Jenom pro jistotu vysvetlim co znamena fabulace ( je zde velky problem s pochopenim termitu, mistni sutereni v tom maji trosku zmatek). =Vypraveni smyslenych pribehu, nekdy s presvedcenim ze se opravdu stali.
    U Atlas jsem jsi neceho takoveho nevsiml, jen se snazi vyvodit rozumny zaver z nedostatecnych fakt (jako to ze nekdy v noci placla kamaradka neco o encefalitickem placi a z toho se vyvozuje kdovico).
    To se maximalne nazyva spekulace. Zato zde se lide odvolavaji na jasne vyvracene konspiracni ci fantazijni pribehy az moderni baje a pohadky - pribehy o zle farmafirme, o rtuti a hliniku v to xickych davkach ve vakcinach, o autismu, o neomylnosti instinktu predku, na mytus o uslechtilem divochovi a neomylnosti prirody a o tom ze lekarum jde jen o to co nejvic skodit.

Fascinuje me ta desna jesitnost. "Tim ze jsem se stal rodicem vim mnohem vic o zdravi sveho ditete" (studie n=1) nez nekdo kdo cerpa z poznatku nekolika generaci a videl tech deti tisice a desetitisice (studie n=1000-10k). Chapu ze v dnesni narcistni dobe ma clovek pocit ze porodil minimalne genia krizeneho s jednorozcem co jeho bobky smrdi leda po fialkach, ktery potrebuje superindividualni peci a je prece tak vyjimecny. Ne neni tomu tak, vetsina deti je v 90% zdravotnich problemu uniformni v reakci jak housky na krame-diky tomu ze stavime na empirii a vice jak 120 letech moderni evidence based medicine.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    OSCURO: opravdu jak praví záhlaví diskuze na úrovni... "biomatka" tohle je teda pod úroveň... napadlo tě někdy že ty rodiče jsou dva? takže se dočkáme i "biootce"?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KRISTY: Naopak - jak sis mohla vsimnout davam sem clanky prevazne ze zapadnich instituci. Z USA a EU (Mayo clinic, Academy of Pediatrics, CLS-JEP) ktere se prave smeji nazorum jako mas ty a dalsim antivax posahancum ci narcistickym biomatkam co mysli ze s rodnym listem na dite dostali do vynku i medicinske a dalsi jine superschopnosti. Ty zapadni instituce se velmi snazi mezi lidmi aspon zaset trosku zdraveho rozumu.
    Mam dojem ze ty sarlatany a pseudoodborniky snad odnekud shazuji nebo se mnozi delenim. Ale neni se co divit, spatny lekar ma velkou sanci byt "dobrym" sarlatanem a on je to sakra lukrativni byznys. Krmit deti cukrem a strasit rodice jak jejich dite je ohrozene zlym farmakoncernem (Elekova) a brat za to 2k za hodinu konzultace bez jakychkoliv rizik je prece super veget ne?

Jen si uvedom jak povrchni pochopeni mas nazorem "ja mam dite a tudiz vim co je pro nej nejlepsi" Nekteri lide maji za to ze nejlepsi je dite skladat po porodu na hromady kravskeho lejna - a delaji to tim tvym pristupem "ja vim co je nej" tak po generace a dost jich pak umira na tetanus ci sepse.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    OSCURO: podlozenymi fakty mas na mysli " kamaradka ti zrejme chtela rict, ze si nekdo muze chybne myslet, ze se jedna o encefaliticky plac"..tak to je opravdu podlozeny fakt fabulace vam jdou to jo.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    OSCURO: Ano. Presne o tomto pisu. Nikde jsem zadny vykricnik ani hystericke vykriky nepouzila, pokud je pro tebe prezentovani odlisneho nazoru, nez mas ty, vyrazem hysterie, pak se na teto urovni opravdu nemame o cem bavit.
    Je mi moc lito, ze v nasi zemi se komunikace o ockovani odehrava zhruba v podobnem stylu, jaky ty tady prezentujes...na zapade by se temto nazorum vysmali....
    A dite jsem protlacit porodnimi cestami nedokazala, takze si potrebne medicinske informace zajistuji jinak
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KRISTY: " hadat na tebou nastavene urovni komunikace" To me pobavilo :-) Komunikace Atlas v podobe rozumne debaty a podlozenych faktu versus hystericke vykriky Kristy a Ali-En jejichz jedinou medicinskou kvalifikaci je ze zvladli protlacit dite porodnim kanalem. Vazne je to tu tezke.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAI: já po jedné banální viróze zase do jisté míry ztratila čich.
    KAI
    KAI --- ---
    KRISTY: zminuju to jenom k dokresleni tvoji predstavy o tom, ze kazde dite, stejne jako ty, projde vsemi ockovatelnymi nemocemi bez ujmy, a tudiz jsou tato onemocneni neskodna a lze je brat na lehkou vahu. nektere dite neprojde bez ujmy ani beznou virozou.
    plus umrti/poskozeni v dusledku ockovatelne nemoci se casto jeste deje v kombinaci s jinym onemocnenim nebo oslabenim organizmu, ktery prijdou ve stejnej cas a kdyz je dite jeste moc maly, atd.
    KAI
    KAI --- ---
    KRISTY: ne, z uplne obycejne horecky pri bezne viroze, nic, co by bylo ockovatelny.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ATLAS: nema cenu se s tebou hadat na tebou nastavene urovni komunikace, na to nemam ani naladu, ani cas, a uz vubec ne trpelivost.
    PS. nemuzu si odpustit, tebou uzivane pojmy antivax a provax, to je opravdu hodne ubohy skatulkovani. kam bych se mela radit ja (+ asi vetsina tebou oznacovanych jako "antivax"), kdyz jsem v zasade pro ockovani, jen bych si rada urcila sama, ktere nemoci jsou pro me a mou rodinu v kontextu naseho zivotniho stylu atp. natolik nebezpecne, ze rizika plynouci z nezadoucich ucinku podpsoupim?
    chapu, ze pouzivat tyto pojmy je asi pro tebe otazka toho byt "in"...
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    KAI: to je mi lito. je to z prodelanych priusnic/zardenek/spalnicek?
    KAI
    KAI --- ---
    KRISTY: ja mam 60% ztratu sluchu na obou usich z banality jako je viroza a horecka, prodelanou ve 3 letech.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    SHEDLO: Bohuzel je tomu tak
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    OSCURO: jinak receno nema cenu, abych tam volala sama, musi tam zavolat moje doktroka jo? ta dohodne doporuceni a objedna me, pripadne, nevis?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    SHEDLO: prakticky lekar pro deti a dorost
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    OSCURO: ten máme, bohužel.. PLDD je co bitte?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    SHEDLO: Dr. Škovránková, tel. 22443 3814. Ale pozor, vzhledem k pretizeni centra poskytuji maximalne konzultace skrz PLDD ci po objednani skrz PLDD. A musi byt opravdu vazny duvod ke konzultaci.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Zajimavy clanek o pozitivnim dalsim efektu ockovani proti spalnickam. Virus spalnicek dle vseho nici pametove bunky a poskozuje dlouhodobou imunitu. Tedy presny opak toho co zde obcas zazniva. http://news.sciencemag.org/...y-diseases?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=facebook
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam