• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAI: já po jedné banální viróze zase do jisté míry ztratila čich.
    KAI
    KAI --- ---
    KRISTY: zminuju to jenom k dokresleni tvoji predstavy o tom, ze kazde dite, stejne jako ty, projde vsemi ockovatelnymi nemocemi bez ujmy, a tudiz jsou tato onemocneni neskodna a lze je brat na lehkou vahu. nektere dite neprojde bez ujmy ani beznou virozou.
    plus umrti/poskozeni v dusledku ockovatelne nemoci se casto jeste deje v kombinaci s jinym onemocnenim nebo oslabenim organizmu, ktery prijdou ve stejnej cas a kdyz je dite jeste moc maly, atd.
    KAI
    KAI --- ---
    KRISTY: ne, z uplne obycejne horecky pri bezne viroze, nic, co by bylo ockovatelny.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ATLAS: nema cenu se s tebou hadat na tebou nastavene urovni komunikace, na to nemam ani naladu, ani cas, a uz vubec ne trpelivost.
    PS. nemuzu si odpustit, tebou uzivane pojmy antivax a provax, to je opravdu hodne ubohy skatulkovani. kam bych se mela radit ja (+ asi vetsina tebou oznacovanych jako "antivax"), kdyz jsem v zasade pro ockovani, jen bych si rada urcila sama, ktere nemoci jsou pro me a mou rodinu v kontextu naseho zivotniho stylu atp. natolik nebezpecne, ze rizika plynouci z nezadoucich ucinku podpsoupim?
    chapu, ze pouzivat tyto pojmy je asi pro tebe otazka toho byt "in"...
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    KAI: to je mi lito. je to z prodelanych priusnic/zardenek/spalnicek?
    KAI
    KAI --- ---
    KRISTY: ja mam 60% ztratu sluchu na obou usich z banality jako je viroza a horecka, prodelanou ve 3 letech.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    SHEDLO: Bohuzel je tomu tak
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    OSCURO: jinak receno nema cenu, abych tam volala sama, musi tam zavolat moje doktroka jo? ta dohodne doporuceni a objedna me, pripadne, nevis?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    SHEDLO: prakticky lekar pro deti a dorost
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    OSCURO: ten máme, bohužel.. PLDD je co bitte?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    SHEDLO: Dr. Škovránková, tel. 22443 3814. Ale pozor, vzhledem k pretizeni centra poskytuji maximalne konzultace skrz PLDD ci po objednani skrz PLDD. A musi byt opravdu vazny duvod ke konzultaci.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Zajimavy clanek o pozitivnim dalsim efektu ockovani proti spalnickam. Virus spalnicek dle vseho nici pametove bunky a poskozuje dlouhodobou imunitu. Tedy presny opak toho co zde obcas zazniva. http://news.sciencemag.org/...y-diseases?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=facebook
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    nemáte někdo aktuální kontakt na Očkovací centrum v Motole? chci tam jít se synem, ale nějak nemohu najít na webu kloudné, současné informace
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KRISTY: Mas pravdu, vim dobre, o cem jsem se bavila s kamoskou (a nebylo to jednou v hysterii o pulnoci), a nejaky spekulace ze strany ATLAS jen proctu a pousmeju se nad nimi.
    ATLAS: reaguju jen proto, ze se to tema neustale vraci. Nemam potrebu to tady nijak rozebirat, bookla jsem si tuhle diskuzi predevsim kvuli reseni cestovani s ditetem, ne, abych rozebirala pro a proti ty ktery vakciny, popr. ockovani obecne (coz opakuji jiz ponekolikaty). Jinak samozrejme respektuju, ze tomu (narozdil ode me a x dalsich lidi tady) rozumis po odborne strance. A tak proste cejtis potrebu uvadet veci na "pravou miru", i kdyz jde jen o Tvoje domnenky.

Jinak k tematu diskuze ted aktualne ode me: vcera jsem nahodou mluvila s pediatrou, prisla rec na ockovani. Pediacel nebude od srpna do 1. pulky r.2016, odmita ted zacit ockovat schema 2+1, je jen ochotna zacit 3+1, viz. bod č.6: http://www.vakcinace.eu/data/files/downloads/pediacel_doporuceni_cvs_2015.pdf, vzhledem k tomu, ze se nevi, kdy se vakcina vrati na trh, chapu to, jen teda 3+1 je ted pro nas celkem sebevrazedne tempo, nemusime ho stihnout. Twinrix paediatric neni uz v CR na trhu, takze nemam moznost ho tady legalne naockovat. (jasne, populace uz diky hexe zacina byt proockovana na hepB a A tu neni tak rizikove). Tot trochu objektivniho pohledu.
    A muj subjektivni pohled: jsem hrozne nasrana, ze me tady vyssi zajmy nuti ockovat hexu (viz. ten vypadek pediacelu) a pokud ockovat chci, ale jinak (penta vakcinou v nasem pripade), tak nemam moznost (jednotlivy ockovaci latky dle vyjadreni krajsky hygienicky stanice pry uz taky nejsou k dostani), coz je dost sikanozni. Takze, kdyz se uklidnim, a pripustim, ze je tenhle muj pohled jen imaginarni konspirativni teorii vytvorenou v moji hlave (cimz si nikdy nebudu moct byt naprosto jista),zacnu hledat, jak, aniz bych pristoupila znovu na hexu (prece se tech vakcin nejak zbavit musi, kdyz v cely tyhle hysterii tolik lidi odmita ockovani prave hexou...).
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    KRISTY:" NEMESIS asi vi, co ji kamoska rekla, spis nez ty, ne?"Nikde jsem nezaregistrovala, ze by Nemesis psala, ze si uplne presne pamatuje, co ji kamaradka rekla. Ale ty podle vseho, vis uplne presne, jak detailne si to Nemesis pamatuje, ze?
    Ja jsem taky mela maly deti a vim, jak clovek obcas vnima zkreslene, a taky mam kamosky, ktere mi obcas telefonuji treba o pulnoci, kdyz se z jejich detma neco deje. Takovouhle (nebo podobnou) "chybu", je schopen z me osobni zkusenosti udelat absolutne kazdy. Podle toho, co tu napsala, je jasne jenom to, ze s nejvetsi pravdepodobnosti nesla po telefonatu s kamoskou volat zachranku. Coz by v pripade skutecneho encefalickeho place po konzultaci s pediatrem udelat okamzite sla. A dneska by tedy resila uplne jine problemy, nez budouci cestu do Peru.

"a ten pojem "encefaliticky plac" se na pribalovych letacich nazyva "neobvykly plac"...nebudou prece ty lidi desit necim, jako je encefalitida ;o/"
    Az bude po vakcine pozorovan nekdy plac, ktery typicky doprovazi encefalitidu, tak se tam mozna terminu encefaliticky plac dockas. Navic o encefalitidach se na pribalovych letacich pise. Takovy spalnickovy virus napr. encefalitidu zpusobuje, takze je logicky teoreticka moznost, ze by ji mohla zpusbit i vakcina. Prokazat se to nepodarilo, ale v letaku to byt musi. Vubec na chudaky lidi neberou ohled a takovymito pojmy je strasi.
    "Myslim ze kdkokoliv, kdo nekdy pracoval v jakykoliv korporaci a ma jeste trochu inteligence," uz davno prisel na to, ze to ty farma-firmy, kterym "vazne jde jen a jen o nase blaho...", delaji uplne schvalne. Desi se toho, ze se podari vyhubit nemoci a oni tak nebudou mit zisky z prodeje vakcin. A tak schvalne pisou na pribalove letaky absolutne absurdni informace o NU a tajne podporuji antivax. Tim docilil toho, ze nemoci, ktere by jinak uz byli davno vyhubene, zacli nekteri lide neockovat a dane viry jsou stale uchovany v populaci i pro budouci generace - tedy budouci ockovance, budouci klienty.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ALI_EN: "...je nepodlozena fabulace. Nebo ne?" Neni to nepodlozena fabulace. Mimochodem, nic ve zlym, ale za normalni bych taky povazovala, kdybys svuj nazor, proc to povazujes za fabulaci vysvetlila hned, kdyz zjistis, ze ti nikdo (1a,1b) neporozumnel. Pokud jsi tam opravdu zapomnela dat cast textu, tak ses oscurovi mohla omluvit. Ono to takhle vypada, ze ti ta moje veta prisla divna, protozes potrebovala to Oscurovo vysvetleni. V tom pripade by bylo zase na miste se priznat, zes to chapala spatne a podekovat za objasneni pojmu. Ne se (tvarit) ze on spatne pracuje s informacema, ac si je tam vubec nedala. A teprve na primy dotaz te napadlo z toho nejak vybruslit - pro jistotu bez znamky toho, ze by sis byla vedoma toho, zes puvodne za fabulaci oznacila neco jineho. Nediv se potom narazkam na hysterii. Budto to delas vedome - pak je to spis hranicni porucha, a nebo to hrajes i sama na sebe, anebo mas na sve chovani nadhled, a tak nevim, proc se ciris, kdyz ziska nadhled i nekdo jiny.
    A proc nereagujes na dalsi casti meho prispevku? Jak se podle tebe provax spoleha na kolektivni imunitu?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KRISTY: taky hůř slyším a možná za to může nějaká dětská banální nemoc.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MAR_TINA: no ty woe, tak tohle uz je moc i na me :-(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAR_TINA: jo, tenhle trend mě začíná poněkud nebavit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam